پیش‌بینی بورس یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴ قیمت جدید ۸ محصول ایران خودرو اعلام شد + جدول (۱۹ مهر ۱۴۰۴) آمار وام کارمندان بانک‌ها توسط بانک مرکزی پنهان شد کاهش ۱۵ درصدی ارزش واردات کشور در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت امروز خودرو‌های داخلی و خارجی (۱۹ مهر ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ چند؟ + جدول رکود تا چه زمانی در بازار مسکن می‌ماند؟ واردات برنج خارجی با ارز ترجیحی از مرز یک میلیارد دلار گذشت | رانت ۸۰ هزار میلیارد تومانی در جیب مافیا! جزئیات تأمین ارز کالا‌های اساسی اعلام شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) سرمایه‌گذاران اماراتی و هندی، در صدر جذب سرمایه خارجی خراسان رضوی زعفران خراسان رضوی کیلویی ۲۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) سبزپوشی بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۹ مهر ۱۴۰۴) ویدئو | چگونه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی راه‌اندازی کنیم؟ ثبت‌نام وام ۵۰ میلیونی ویژه روستاییان کشور آغاز شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) ایران‌خودرو: قیمت جدید محصولات به‌زودی اعلام خواهد شد (۱۹ مهرماه ۱۴۰۴) علت گرانی مرغ چیست؟ | تنها ۳۶ درصد هزینه‌های تولید مرغ با ارز ۲۸۵۰۰ تومان است نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها ۱۰.۶ درصد شد جهاد کشاورزی: طرح ملی سرشماری زنبورستان‌ها در خراسان رضوی پایان یافت دلار در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز نقره جهانی چقدر است؟ (۱۹ مهر ۱۴۰۴) آمریکا در مقابل چین به زانو درآمد | سبقت یوان از دلار در مبادلات تجاری جهان درباره بی‌نتیجه بودن قانون مالیات بر خانه‌های خالی | سراب مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ علیه چین قیمت رمزارز‌ها را نزولی کرد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) سامانه جستجوی شغلی با ظرفیت جدید راه‌اندازی می‌شود برای بازگرداندن وجه کلاهبرداری‌شده به حساب بانکی، چه‌کار کنیم؟ قیمت امروز دینار عراق و درهم امارات در مشهد اعلام شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) طلا در بازار مشهد امروز چند قیمت خورد؟ (۱۹ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کدام استان‌ها بیشترین رمزارز را استخراج می‌کنند؟ + جدول (۲ دی‌ماه ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۹۳۱۶۹
  • ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
کدام استان‌ها بیشترین رمزارز را استخراج می‌کنند؟ + جدول (۲ دی‌ماه ۱۴۰۰)
آذربایجان‌شرقی، تهران، اصفهان و خراسان‌رضوی بیشترین و هرمزگان، یزد، کهگیلویه‌وبویراحمد، قم و اردبیل کمترین سهم را در استخراج غیرمجاز رمزارز داشته‌اند

به گزارش شهرآرانیوز، طبق اعلام وزارت نیرو، بهار امسال ۲هزار مگاوات رمزارز غیرمجاز استخراج شده که معادل یا حتی بیش از مجموع مصرف سالانه در کلانشهر‌های مشهد، اصفهان و تبریز است و برای تامین این میزان باید ۳نیروگاه جدید ساخته شود. بررسی‌های نشان می‌دهد حدود ۲۰درصد کسری برق در تابستان امسال ناشی از فعالیت مراکز استخراج رمز‌ارز بوده است و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۰درصد کسری پیش‌بینی شده برای گاز در کل کشور در زمستان امسال نیز ناشی از فعالیت استخراج غیرمجاز رمز‌ارز باشد.

در چند سال گذشته و با بالاگرفتن تب استخراج رمزارزها، همیشه استان‌های صنعتی بالاترین آمار را در زمینه استخراج غیرقانونی رمزارز داشته‌اند. آمار منتشر شده از سوی شرکت توانیر نشان می‌دهد، آذربایجان‌شرقی، تهران، اصفهان و خراسان‌رضوی بیشترین سهم را در استخراج غیرقانونی رمزارز به‌خود اختصاص داده‌اند؛ عاملی که به اعتقاد کارشناسان ارتباط مستقیمی با زیرساخت‌های صنعتی دارد. هرمزگان، یزد، کهگیلویه‌وبویراحمد، قم و اردبیل در این بازه زمانی هیچ کشفی در زمینه استخراج رمزارز نداشته‌اند و آمارشان در این حوزه صفردرصد است. از ۲۲آبان تا ۱۲ آذر امسال ۷۲مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز با ۸۲۷دستگاه و ظرفیت ۱۷۳۲کیلووات کشف شد تا آمار کلی کشف ماینر‌ها به ۵۸۶۱مرکز با ۲۲۲٫۶۵۲دستگاه با ۶۲۴٫۶۴۵کیلووات برسد. ارزان بودن برق واحد‌های صنعتی، رکود واحد‌های صنعتی و زیرساخت‌های صنعتی زمینه استخراج بیت‌کوین را با برق یارانه‌ای واحد‌های راکد در برخی استان‌ها بیشتر فراهم کرده است.

کدام استان‌ها بیشترین رمزارز را استخراج می‌کنند؟ + جدول (۲ دی‌ماه ۱۴۰۰)

آمار‌ها نشان می‌دهد میزان مصرف برق ماینر‌های (دستگاه‌های استخراج رمزارز) قانونی ۲۰۹مگاوات و میزان مصرف برق ماینر‌های غیرقانونی ۲هزار مگاوات است. رئیس هیأت‌مدیره انجمن بلاکچین با بیان اینکه ۵۰مرکز به‌صورت مجاز در سراسر کشور به استخراج رمزارز اشتغال دارند می‌گوید: رفسنجان در استان کرمان و ماکو در استان آذربایجان غربی بیشترین فعالیت را در این زمینه دارند.

امید علوی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰مرکز ماینینگ (فعالیت استخراج رمزارز) نیز درخواست پروانه داده‌اند، می‌افزاید: بعد از قانونی شدن ماینینگ در کشور از ۲سال پیش افراد متقاضی در سامانه بهین‌یاب در وزارت صمت ثبت‌نام می‌کردند و بعد از دریافت مجوز، برای دریافت انشعاب برق ماینینگ با قیمت حدود ۱۲برابر برق صنعتی به وزارت نیرو مراجعه و بعد از آن دستگاه‌های مورد نظر را خریداری و وارد می‌کردند. اما از خرداد سال گذشته با دستور رئیس‌جمهوری سامانه بهین‌یاب بسته شد و به همین دلیل ۲۰۰مرکز درخواست‌کننده هم‌اکنون هیچ فعالیتی ندارند و بلاتکلیف مانده‌اند.

وی با بیان اینکه سامانه بهین‌یاب قرار بود اول مهر امسال باز شود، اما این اتفاق نیفتاد، توضیح می‌دهد: در ایران از سال۹۵ ماینینگ شروع و سال۹۸ قانونگذاری شد. آن زمان ما حدود ۳۰۰-۲۰۰ مگابایت ماینینگ غیرقانونی داشتیم و بعد از قانونی شدن، ماینینگ قانونی ما همچنان ۲۰۹مگاوات، اما ماینینگ غیرقانونی ۲هزار مگاوات است.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن بلاکچین فعالیت غیرمجاز استخراج رمزارز را صددرصد آسیب زننده می‌داند و می‌گوید: مواردی که براساس کشف اعلام می‌شود ماینینگ در مراکز صنعتی است، چون هم ظرفیت برق و هم کنتور‌های هوشمندی دارند که توانیر براساس رفتار مصرف آن‌ها را کشف می‌کند، اما حجم گسترده ماینینگ غیرقانونی در منازل شخصی انجام می‌شود که شرکت توانیر از آن خبر دارد، اما امکان کشف و برخورد با آن وجود ندارد.

علوی تأکید می‌کند استخراج رمزارز‌ها یک کسب‌وکار نو و ترند است و دولت‌ها باید بسترسازی، ایجاد قوانین مناسب و نظارت درست بر این فعالیت را در دستور کار قرار دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->