شیوع بالای آرتروز زانو در ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطرند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟
سرخط خبرها

نگاهی به مجازات‌های قانونی منازعات و درگیری‌های خیابانی

  • کد خبر: ۹۳۳۴۴
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۴
نگاهی به مجازات‌های قانونی منازعات و درگیری‌های خیابانی
چنانچه منازعه به فوت منجر شود، همه اشخاص دخیل در این منازعه به یک تا ۳ سال حبس محکوم خواهند شد. حتی اگر رفتار یکی از آن‌ها به فوت منتهی شود، باز هم همه اشخاص درگیر در منازعه و حتی آن‌هایی که در فوت این شخص دخیل نبوده‌اند به حبس محکوم خواهند شد.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ امروزه شرایط زندگی اجتماعی، آلودگی هوا و ترافیک کلان‌شهر‌ها باعث شده است خواسته یا ناخواسته شاهد درگیری‌هایی از جمله دعوا‌های خانوادگی یا نزاع‌های خیابانی باشیم که نظم و آرامش روحی سایر شهروندان را برهم می‌زند. به طور کلی، یکی از دلایل بروز چنین اتفاقاتی که به درگیری‌های خیابانی منجر می‌شود ناتوانی افراد در کنترل خشم است در حالی که در یک جامعه پراضطراب، صبر و کنترل عصبانیت از مهم‌ترین مهارت‌ها و لازمه زندگی امروزی است. در این مطلب سعی داریم ضمن بحث درباره منازعات و درگیری‌های خیابانی، مجازات‌های قانونی این رفتار‌ها را نیز بررسی کنیم.

عوامل مؤثر بر ایجاد خشونت در جامعه

آموزش مهارت‌های زندگی و مدیریت خشم، با افزایش آستانه تحمل افراد، آنان را از نظر سلامت روانی در وضعیت مصونیت از نزاع قرار می‌دهد. هم‌اکنون جای خالی این آموزش‌ها در برنامه‌های رسانه‌ای احساس می‌شود.

افزایش تبلیغات ماهواره‌ای، در کنار دسترسی آسان به مواد مخدر، قرص‌های صنعتی، روان‌گردان‌ها و مشروبات الکلی، زمینه‌ساز افزایش و ایجاد درگیری‌های خونین خیابانی است.
رواج بازی‌های رایانه‌ای خشن بین نوجوانان و جوانان بر تشدید نزاع اثرگذار است و از آنجا که سن جوانی با انرژی زیاد و تحریک‌پذیری همراه است، اگر این هیجانات به‌درستی مدیریت نشود، می‌تواند یکی از علل زمینه‌ساز خشونت باشد.

نزاع از منظر قانون چه مجازاتی دارد؟

چنانچه منازعه به فوت منجر شود، همه اشخاص دخیل در این منازعه به یک تا ۳ سال حبس محکوم خواهند شد. حتی اگر رفتار یکی از آن‌ها به فوت منتهی شود، باز هم همه اشخاص درگیر در منازعه و حتی آن‌هایی که در فوت این شخص دخیل نبوده‌اند به حبس محکوم خواهند شد.

چنانچه منازعه منتهی به نقص عضو شود، همه اشخاصی که در منازعه مشارکت داشته‌اند به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم خواهند شد. منظور از نقص عضو این است که اعضای بدن فرد دچار مشکلات غیرعادی شود.

نکته مهم آن است که ضرورتی ندارد این نتایج حتما برای یکی از افراد شرکت‌کننده در منازعه اتفاق بیفتد؛ بنابراین ممکن است چند نفر در گوشه‌ای از خیابان درگیر منازعه باشند و برخی برای میانجیگری و جدا کردن آن‌ها اقدام کنند.

منظور از دفاع مشروع چیست و چه شرایطی دارد؟

دفاع مشروع عملی است که بر اساس آن، افراد به صورت کاملا استثنایی اجازه دفاع و حفاظت از خود در برابر برخی حملات و خطرات را پیدا می‌کنند. قانون‌گذار از دفاع مشروع تحت عنوان علل موجه جرم نام برده است.
البته درباره دفاع مشروع حتما باید شرایط خاصی وجود داشته باشد تا عمل فرد در دفاع از خود یا دیگران موجه تشخیص داده شود. به طور خاص، اگر شخصی در معرض این آسیب‌ها قرار بگیرد و به هر علتی، نتواند به نهاد‌های دولتی مراجعه کند.
عملی که شخص در قالب دفاع انجام می‌دهد، باید برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد. پس اگر فردی که در معرض خطر قرار گرفته است توانایی فرار و ترک محل را داشته باشد، باید به همین روش عمل کند.

مراحل رسیدگی به پرونده درگیری‌های خیابانی

چنانچه شخصی طی درگیری متحمل ضرر و زیان مالی یا جانی شده باشد، برای اقدام به شکایت، باید با مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم و تنظیم شکوائیه، شکایت خود را ثبت کند.
اگر آسیب و جرحی به شخص وارد شده باشد، باید ابتدا به پزشکی قانونی مراجعه کند تا درباره میزان جراحات وارده کارشناسی، و دیه تعیین شود.
جدا از مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم، می‌توان با مراجعه به هریک از دفاتر خدمات قضایی، به ثبت شکوائیه اقدام کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->