دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

۷ توصیه مهم برای درمان کم‌خونی

  • کد خبر: ۹۴۰۸۷
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱
۷ توصیه مهم برای درمان کم‌خونی
کمبود آهن مشکلی شایع بین افراد است که هم برای کودکان و هم بزرگسالان خطرناک است و باید هرچه سریعتر سطح آهن خون را افزایش داد.

به گزارش شهرآرانیوز، آهن یک عنصر ضروری برای اکسیژن رسانی به قسمت‌های مختلف بدن است؛ بنابراین کمبود آن را باید جدی گرفت، زیرا منجر به مشکلاتی برای سلامتی خواهد شد. بهترین راه دریافت آهن، داشتن یک رژیم غذایی سالم می‌باشد. خوردن غذا‌هایی سرشار از آهن، ویتامین C و اجتناب از مصرف غذا‌هایی که در جذب کلسیم تداخل ایجاد می‌کنند به افزایش سطح آهن کمک خواهد کرد. در این قسمت به معرفی برخی از مواد غذایی که باعث افزایش سریع آهن خون می‌شوند، خواهیم پرداخت.

مواد غذایی برای افزایش سریع آهن خون

۱. تغییر رژیم غذایی:

روزانه غذا‌هایی سرشار از آهن را در رژیم غذایی خود بگنجانید، زیرا دریافت روزانه آهن برای رشد ضروری است. برخی از غذا‌های سرشار از آهن عبارتند از:

گوشت و تخم مرغ‌ها:گوشت بره، گوشت گاو، گوشت مرغ و بوقلمون، جگر، تخم مرغ

غذا‌های دریایی:صدف‌ها،  میگو، حلزون اسکالوپ،  ماهی ساردین، ماهی تن، ماهی خال مخالی،  روغن ماهی کوچک

نان‌ها و غلات:نان سفید غنی شده، نان سفید کامل، محصولات گندم،  پاستا غنی شده، غلات سبوس، غلات جودوسر، غلات ذرت، غلات چاودار، برنج غنی شده

سبزیجات:سیب زمینی شیرین، بروکلی، نخود‌ها، برگ چغندر،  لوبیا سبز، سبزی قاصدک، کلم کیل،  چغندر سبز، کلارد، پیازچه

لوبیا و سایر موادغذایی:لوبیا، محصولات گوجه فرنگی،  توفو،  لوبیا خشک شده،  نخود خشک شده،  عدس‌ها، شربت افرا، شربت ذرت، ملاس.

میوه‌های خشک شده مانند:کشمش، مویز، انجیر،  خرما، آلو سیاه خشک، آب آلو سیاه،  هلو خشک شده،  زردآلو خشک شده،  توت فرنگی

نکته:اگرچه برخی از موارد ذکر شده، حاوی نمک، قند، چربی‌ها و فیبر هستند و باید در مصرف آن‌ها تعادل داشته باشید.

۲. مصرف میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C:

ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک خواهد کرد؛ بنابراین غذا‌های سرشار از ویتامین C را همزمان با مصرف غذا‌های غنی از آهن در رژیم خود بگنجانید. برخی از گزینه‌های دریافتی این ویتامین عبارتند از:

مرکبات مانند گریپ فروت،  پرتقال، لیمو،  هندوانه، توت فرنگی،  خربزه،  طالبی، دست انبو،  کیوی و گوجه فرنگی.

۳. اجتناب از مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که حاوی اگزالیک اسید هستند و در جذب آهن تداخل ایجاد می‌کنند که برخی از این غذا‌ها عبارتند از:

قهوه
چای
غلات سبوس دار
فراورده‌های لبنی مانند شیر،  ماست و پنیر
شکلات
نوشابه
اسفناج
سویا
-نکته:مصرف غذا‌هایی حاوی فولات، ویتامین B۶ و B۱۲ نیز برای جلوگیری از کم خونی فوق العاده هستند. این مواد مغذی در نان‌های غنی شده،  ماکارونی، برنج و غلات یافت می‌شوند.

۴. قبل از مصرف مکمل‌های آهن با پزشک مشورت کنید:

مصرف مکمل آهن روشی موثر برای ارتقای مقدار آهن مورد نیاز بدن می‌باشد، اما قبل از مصرف آن باید طبق دستور پزشک استفاده شود، زیرا مصرف مکمل بسته به مقدار کمبود

بدن شما تجویز می‌شود و نباید بیش از روزانه یک عدد مصرف شود. هنگام مصرف مکمل آهن، برای جذب بهتر آن را به همراه یک لیوان آب پرتقال بنوشید.

۵. مراقب علائم کم خونی باشید:

کم خونی یکی از شایع‌ترین مشکلات مرتبط باآهن بدن می‌باشد. درصورت مشاهده علائم کم خونی به پزشک مراجعه کنید تا درمان سریعا آغاز شود. از علائم متداول کم خونی می‌توان به:

احساس خستگی و بی انرژی بودن
تنگی نفس
تپش قلب و پوستی رنگ پریده اشاره کرد.

۶.  آزمایش خون بدهید:

با یک آزمایش خون می‌توان بطور دقیق کمبود آهن بدن را تشخیص داد. برای انجام آزمایش خون، متخصص خون گیری یک ویال کوچک را داخل ورید بازو فرو برده و مقداری از خون را استخراج کرده و به آزمایشگاه می‌فرستد. اگر نتیجه آزمایش خون مشکوک به کم خونی باشد آزمایش کامل (CBC) و فریتین توصیه می‌شود.

- آزمایش خون نوع بیماری کم خونی رانشان می‌دهد به عنوان مثال ممکن است علت کم خونی؛ آهن، فولات و یا ویتامین B۱۲ باشد.

-اگر دوره‌های عادت ماهیانه طولانی دارید بنا به تجویز پزشک داروی ضد بارداری استفاده کنید.  پیشگیری از بارداری به درمان کم خونی ناشی از چرخه سنگین قاعدگی کمک می‌کند. با مصرف این دارو‌ها تا حدی کم خونی شما درمان می‌شود. دارو‌های ضد بارداری هورمونی به اشکال مختلف قرص، کاشت لانه گزینی و تزریقی در دسترس می‌باشند.

۷. برای درمان زخم معده گام بردارید:

اگر خونریزی داخلی مانند زخم معده دارید ممکن است علت کم خونی باشد، بنابراین اگر گمان می‌کنید علت، زخم معده باشد به پزشک مراجعه کنید.

اگر زخم معده دارید از مصرف دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی خودداری کنید، زیرا باعث تشدید زخم معده و خونریزی آن خواهد شد.

سایر نکات درباره کم خونی:

- کم خونی در موارد بسیار نادر می‌تواند نشانه‌ای از سرطان باشد بنابراین برای بررسی آن به پزشک مراجعه کنید.

- معمولا در هنگام مصرف مکمل‌های آهن، مدفوع تیره می‌شود و ممکن است یبوست،  سوزش سردل و ناراحتی معده را تجربه کنید.

- بهتر است مکمل‌ها همراه غذا و یا بلافاصله بعد از صرف غذا استفاده شود.

- برای جلوگیری از عوارض جانبی ذکر شده مکمل‌هایی با مقدار آهن کمتر مصرف کنید.

- برای جذب بهتر مکمل آهن، آن را یک روز درمیان استفاده کنید.

- مکمل آهن را طبق دستور پزشک مصرف کنید، زیرا استفاده بیش از دوز روزانه می‌تواند خطرناک باشد و از طرفی مصرف مکمل بصورت دائم هرگز توصیه نمی‌شود.

- مکمل آهن را دور از دسترس کودکان قرار دهید، زیرا مصرف آن در کودکان ممکن است که مرگ بار باشد.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->