سخنگوی سازمان ملل: ۸۵ حمله شهرک نشینان اسرائیلی به کرانه باختری از آغاز برداشت زیتون مخالفت رسمی اسرائیل با حضور ترکیه در غزه نیروهای سازمان ملل، پهپاد اسرائیلی را در لبنان ساقط کردند حماس: به اجرای کامل مرحله نخست توافق متعهد هستیم اسرائیل مدعی ترور ۲ عضو حزب‌الله در جنوب لبنان شد (۵ آبان ۱۴۰۴) خاخام ارشد صهیونیست تهدید کرد: ما اسرائیل را ترک خواهیم کرد وزرای صمت و جهادکشاورزی در حوزه انرژی مردود شدند هشدار فاجعه زیست‌محیطی در شهر غزه اعتراض روسیه به «گنبد طلایی» آمریکا در فضا وزیر صهیونیست بازهم به عربستان حمله کرد کشف جسد یک اسیر صهیونیستی دیگر در نوار غزه (۵ آبان ۱۴۰۴) ترامپ انجام ام آر آی را تایید اما از ارائه دلیل خودداری کرد حماس: جدایی غزه از کرانه باختری را نمی‌پذیریم رسانه عبری: پادشاه اردن به طرح ترامپ برای غزه حمله کرد کرملین: از برگزاری دیدار پوتین و ترامپ پیش از سال نو میلادی اطلاعی نداریم سناتور آمریکایی به مادورو: باید از ونزوئلا بروی اتحادیه عرب: کشورهای منطقه اجازه سلطه اسرائیل را نخواهند داد وزیر کشور: روابط ایران و عمان نزدیک است ظهوریان: ایران مال دارایی اصلی بانک آینده است | کاهش تورم جزو اهداف لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی نیست + فیلم ادعای رسانه اسرائیلی: ارتش پاکستان در نیروی بین المللی در غزه مشارکت دارد مذاکرات تعرفه‌ای میان آمریکا و کره جنوبی به بن‌بست رسید اسرائیل به هیأت جنبش فتح اجازه سفر به مصر را نداد استاندار خراسان رضوی: شرق کشور با رفع چالش‌های زیرساختی می‌تواند باری از کشور را به دوش بکشد درگیری خونین نظامیان جولانی با یکدیگر در شمال سوریه + فیلم حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم (۵ آبان ۱۴۰۴) ترامپ: در انتخابات بعدی معاون ونس نمی‌شوم قالیباف: مشکل ناترازی مدیریتی داریم | بنده و آقای رئیس جمهور با واگذاری اختیارات به استانداران موافق هستیم
سرخط خبرها

آغاز دومین روز گفتگوهای مقام‌های طالبان با نمایندگان آمریکا و اروپا در اسلو

  • کد خبر: ۹۶۹۱۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۲
آغاز دومین روز گفتگوهای مقام‌های طالبان با نمایندگان آمریکا و اروپا در اسلو
دومین روز نشست اسلو درباره وضعیت افغانستان در حال برگزاری است. امروز (دوشنبه) "مهمترین" روز گفتگوهای هیات طالبان با نمایندگان کشورهای غربی خوانده شده است. این گروه قرار است درخواست دسترسی به میلیاردها دلار دارایی افغانستان را مطرح کند که در بانک‌های آمریکایی مسدود شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این نخستین نشست مقام‌های طالبان با نمایندگان اروپا و آمریکا در یک کشور غربی است.

این گفتگوها که روز یکشنبه شروع شده و قرار است سه روز طول بکشد؛ حقوق بشر و بحران انسانی در افغانستان از محورهای اصلی آن است.

پس از بازگشت مجدد طالبان به قدرت در اواسط اوت ۲۰۲۱ و پس از توقف میزان قابل ملاحظه‌ای از کمک‌های خارجی، افغانستان شاهد افزایش بیکاری و فقر بوده است و در حالی که ارزش پول ملی رو به کاهش است بانک‌ها محدودیت‌هایی را برای برداشت سپرده‌ها تعیین کرده‌اند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که گرسنگی بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تهدید می‌کند.

همزمان شماری از اعتراضات در کشورهای مختلف اروپا نسبت به این نشست برگزار شده و منتقدان می‌گویند که طالبان نباید با این ملاقات‌ها پاداش بگیرند.

عبدالطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان و عضو هیات طالبان از اسلو در گفتگو با بی‌بی‌سی گفت که "شاهد یک تنش خفته هستیم که تاکنون قدرت‌های غربی، پس از خروج آمریکا و ناتو حاضر به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان نشده‌اند."

شفیع الله اعظم، یک عضو هیات طالبان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که "ما از آنها می‌خواهیم که دارایی‌های افغانستان را آزاد کنند و مردم عادی را به دلیل گفتمان سیاسی مجازات نکنند."

او افزوده که "به دلیل گرسنگی، به دلیل زمستان مرگبار، فکر می‌کنم زمان آن فرا رسیده است که جامعه جهانی از افغان‌ها حمایت کند، نه اینکه آنها را به خاطر اختلافات سیاسی‌شان مجازات کند."

انتظار می‌رود که در این گفتگوها نمایندگان کشورهای غربی نیز بر اهمیت یک تشکیل دولت فراگیر طالبان و احترام به حقوق بشر تأکید کنند.

از زمان به دست گرفتن قدرت، طالبان به اکثر کارمندان زن گفته است که در خانه بمانند مدارس متوسطه فقط برای پسران و معلمان مرد باز است. شماری از زنان معترض که با این اقدامات مخالفت می‌کنند، هدف قرار گرفته‌اند. گفته می‌شود که برخی ناپدید شده‌اند و طالبان دست داشتن آنها را رد می‌کند. طالبان به کوئنتین سامرویل، خبرنگار بی‌بی‌سی در کابل گفتند که این ادعاها "جعلی" است.

در حالی که روز یکشنبه در اسلو شماری از زنان نیز با هیات طالبان جلسه رودرو برگزار کردند دستکم دو فعال زن در کابل در چند روز اخیر ناپدید شده‌اند و از آنها خبری نیست. بنا به گزارش‌ها، "طالبان" تمنا پریانی و پروانه ابراهیم‌خیل را دیروقت چهارشنبه شب بازداشت کرده‌اند. گفته شد افراد مسلح شبانه آنها را از خانه‌شان برده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه گفته است که مسئولان طالبان حق "دستگیری و بازداشت مخالفان یا کسانی که قانون را نقض می‌کنند"، دارند.

پیش‌تر، او بازداشت شبانه فعالان زنان در کابل را تکذیب کرده بود.

مجاهد گفته است که "هیچ کس نباید آشوب ایجاد کند، چراکه صلح و نظم را مختل می‌کند."

در حال حاضر هیچ کشوری حکومت جدید افغانستان را به رسمیت نشناخته است.

آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه نروژ تاکید کرده است که این نشست‌ها "معنای مشروعیت یا به رسمیت شناختن طالبان نیست".

دعوت از مقام‌های طالبان به اروپا اعتراض شماری از افغان‌های مقیم در اروپا را برانگیخته است.

لیز دوست، گزارشگر بی‌بی‌سی می‌گوید برخی اصرار دارند که طالبان نباید به پایتخت‌های اروپایی دعوت شوند در حالی که آنها به طور سیستماتیک حقوق بشر را در داخل کشور نقض می‌کنند.

تجمع‌های اعتراضی در سراسر اروپا روز یکشنبه برگزار شد.

در اسلو، یکی از معترضان به خبرگزاری فرانسه گفت که این گفتگو به مثابه "خندیدن به رنج‌های" افغان‌هایی است که اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند.

این خانم افزود: "با تروریست‌ها صحبت نکنید".

طالبان اظهار امیدواری کرده است که در آغاز سال تحصیلی جدید که از بهار آغاز می‌شود، مدارس دخترانه نیز در تمام کشور بازگشایی شوند، در حالی که در چند ماه گذشته، تنها در پنج ولایت عمدتا در شمال و مرکز کشور، دختران توانستند در مدارس حضور یابند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->