چند راهکار ساده برای کاهش وزن و لاغری رئیس سازمان تعلیم و تربیت: میل به مهاجرت در دانشگاه‌ها به دلیل غفلت از هویت ایرانی در کودکستان است توصیه‌های مهم برای سلامت قبل از بارداری در بانوان ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی در مراکز تأمین اجتماعی آیا مصرف سالاد همراه غذا باعث ناراحتی معده می‌شود؟ آخرین مهلت ثبت نام در جشن ازدواج دانشجویی «همسفر تا بهشت»، امروز (۳۰ مهر ۱۴۰۴) + شرایط ثبت نام ۶ راهکار مهم برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن (CO) استاندار خراسان رضوی: ظرفیت‌های عظیم شرق کشور، بستر صادرات و سرمایه‌گذاری مشترک است فعالیت بیش از ۲۶۰ مدرسه عشایری در کشور | معلمان عشایری مشمول سختی کار می‌شوند آیا گرم کردن غذا در مایکروویو خطرناک است؟ آیا حساسیت به نور نشانه‌ای از میگرن است؟ غرغره آب نمک تا چه میزان در رفع سرماخوردگی موثر است؟ اوج گیری بیماری‌های ویروسی و شلوغی مطب‌ها (۳۰ مهر ۱۴۰۴) زلزله افغانستان و پاکستان را لرزاند (۲۹ مهر ۱۴۰۴) جزئیات قتل مرد ۶۰ ساله در محمودآباد «پول بده پزشک شو»؛ نسخه خطرناک دولت و مجلس برای سلامت مردم پلنگ جوان در صالح‌آباد بر اثر حمله سگ‌های گله تلف شد عامل ابتلا به کبد چرب با افزایش سن کشف شد هم‌افزایی مسئولان خراسان رضوی برای زندگی بهتر | تدوین ۷سند راهبردی در حوزه سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برخورد تنگ‌نظرانه با مشاغل سخت و زیان‌آور | درخواست‌های بازنشستگی و حذف عناوین شغلی مشکلاتی برای برخی بیمه‌شدگان ایجاد کرده است استرس چطور سیستم ایمنی را از کار می‌اندازد؟ دیپلماسی منطقه‌ای باید مشکلات و موانع پیش‌ روی گردشگری در مشهد را برطرف کند پوکی استخوان بیماری خاموشی که بی‌صدا استخوان‌ها را می‌شکند وزیر آموزش و پرورش خبر داد: احداث ۳۲ مدرسه با مشارکت اولیا در راستای ارتقای کیفیت آموزش ۱۱۸ زلزله در کشور طی هفته گذشته ثبت شد | خراسان رضوی در صدر لرزه‌خیزترین استان‌ها حق اولاد بازماندگان تأمین اجتماعی هنوز واریز نشده است (۲۹ مهرماه ۱۴۰۴) حل پرونده سرقت با کمک بساط یک دست فروش | پتوی پلنگی، «مارشال» و شرکایش را لو داد توضیحات پلیس درباره بازداشت یک بازیگر به اتهام تجاوز زلزله نسبتا شدید در سپیدان فارس در حوالی شیراز (۲۹ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بخل آسمان بر زمین

  • کد خبر: ۱۰۷۷۶۱
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹
بخل آسمان بر زمین
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار

می‌ترسم برای فردای زمین، برای فردا‌هایی که در تقویم کشورمان در راه است. یک تهدید بالقوه دارد هر روز بزرگ‌تر می‌شود که اگر نتوانیم آن را مدیریت کنیم، بی شک ما را زمین خواهد زد. هیچ اغماضی هم در کار نیست. حرف از مسائل سیاسی نیست. قصه این دولت و آن دولت هم نیست.

اگر پیش‌تر‌ها به مثل می‌گفتیم همه در یک کشتی نشسته ایم و سلامت همه ما به سلامت کشتی وابسته است، امروز باید بگوییم همه بر یک پهنه جغرافیایی زیست می‌کنیم که زندگی ما بسته به یک محیط زیست است.

من خیلی ترسیدم وقتی صحبت‌های علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، را در خبرگزاری‌ها خواندم. به ویژه این قسمت که «ایران وارد یک دوره خشک سالی سی ساله شده که می‌شود گفت از حدود ۲۰سال پیش شروع شده و اکنون آثار این دوره خشک سالی را مشاهده می‌کنیم.» با یک حساب سرانگشتی باید ۱۰ سال دیگر، بدتر از این روز‌ها را تجربه کنیم.

تازه اگر بعد ۱۰ سال، بخل آسمان بر زمین به پایان برسد. برخلاف ادعای برخی‌ها که دوسه سال پیش، خشک سالی را تمام شده می‌پنداشتند و دیگران را -که مثل آن‌ها فکر نمی‌کردند- به اتهام‌های عجیب وغریب می‌نواختند، امروز یک مقام رسمی و کارشناسی تاکید می‌کند که «ما همچنان در چرخه خشک سالی قرار داریم و سال به سال هم اثر‌های این خشک سالی بیشتر نمایان می‌شود.» او در صحبت‌های خود از واقعیتی تلخ سخن می‌گوید که گریبان کشور ما را گرفته است.

کلیدواژه هایی، چون تنش آبی، ورشکستگی آبی، تغییرات اقلیمی و... که در لابه لای سخنان او بر زبان می‌آید، این ترس را مضاعف می‌کند. او بر این نکته هم تاکید و تصریح می‌کند که «پیش بینی‌ها نشان می‌دهد تا سال۲۰۳۰ ایران جزو یکی از کشور‌های پرتنش آبی خواهد بود.»؛ یعنی باید خود را برای یک سختی طولانی مدت آماده کنیم. صبر تنها کافی نیست.

حتما باید تدبیر شود و منابع موجود با خست تمام، مدیریت شود تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم. سهل انگاری در مدیریت آب، بی توجهی به آبخیزداری و آبخوان داری، اصلاح نشدن الگوی کشت و الگوی مصرف، هرکدام می‌تواند چالشی باشد درازدامن که علاوه بر مصائب اقتصادی اجتماعی، ممکن است فساد‌های امنیتی کلان هم درپی داشته باشد.

برای گذر از چالش‌هایی از این دست امروز -اگر چه خیلی زمان از دست داده ایم- باید قدم‌های عملی برداریم، والا روز‌های سخت، ما را خواهد شکست. با هرچه بتوانیم به زبان شوخی سخن کنیم و به آسان گیری برگزار کنیم، با عطش نمی‌شود. آب هم مثل هواست. نباشد، نیستیم. جدی بگیریم لطفا!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->