سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تکمیل ۱۰ کیلومتر از جاده محور تربت حیدریه–زاوه سنای آمریکا رأی به خروج سوریه از لیست کشور‌های سرکش داد ترامپ رأی دادگاه تجدیدنظر را به‌دست آورد القسام درباره کشته شدن یک اسیر اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد روسیه: اوکراین مبادله اسرا را به تعویق انداخته است قوه قضائیه: متهم به قتل الهه حسین‌نژاد سابقه تجاوز و سرقت نداشته است دستگیری عاملان شهادت قاضی احسان باقری عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با اسحاق‌دار، بر ضرورت وحدت امت اسلامی تأکید کرد افشای یکی از بزرگ‌ترین ضربات اطلاعاتی تاریخ به رژیم صهیونیستی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اوکراین یک جنگنده سوخو-۳۵ روسیه را سرنگون کرد بهروزآذر: میزان خشونت علیه زنان در جامعه ۳۰ برابر مردان است | لزوم صدور گواهی سلامت روان برای رانندگان پزشکیان: فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملاً شفاف است انتخابات شوراهای شهر تهران «تناسبی» برگزار می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ خدمتی بالاتر از تأمین سلامت مردم نیست | حفظ کرامت انسانی از اولویت‌های بیمه سلامت
سرخط خبرها

تخت‌روانچی: از تلاش سازمان ملل برای رسیدگی به ناامنی غذایی حمایت می‌کنیم| نیاز مبرم ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های غذایی

  • کد خبر: ۱۰۹۳۳۴
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۵
تخت‌روانچی: از تلاش سازمان ملل برای رسیدگی به ناامنی غذایی حمایت می‌کنیم| نیاز مبرم ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های غذایی
نماینده دائم ایران در سازمان ملل به وضعیت کشور‌های منطقه‌ای درگیر بحران غذایی از جمله افغانستان، یمن، سوریه و فلسطین اشاره کرد و گفت: در افغانستان، ۲۲ میلیون نفر از امنیت غذایی رنج می‌برند و به کمک نیاز مبرم دارند.

 به گزارش شهرآرانیوز، مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نشست عالیرتبه شورای امنیت در موضوع امنیت غذایی و مخاصمات گفت: ناامنی غذایی، تغییرات آب و هوایی، همه‌گیری کووید ۱۹ و اثرات منفی مخاصمات بین‌المللی مختلف، همگی بر بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران که بیش از چهار دهه از تحریم‌های آمریکا رنج می‌برد، تأثیر گذاشته است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این، میزبانی چندین میلیون آواره از افغانستان بر اقتصاد ایران از جمله تامین مواد غذایی فشار وارد کرده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد که سازمان ملل متحد، جامعه بین المللی و کمک‌کنندگان بین‌المللی موظفند به تعهدات خود عمل کرده و کمک‌های فنی و مالی مورد نیاز را به اتباع خارجی مستقر در ایران ارائه دهند.

سفیر ایران در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت تاکید کرد ناامنی غذایی و مخاصمه به طور جدایی ناپذیری با هم مرتبط هستند و مخاصمات علت اصلی ناامنی غذایی است.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: اختلال در زنجیره تامین، آوارگی مردم، افزایش فشار بر منابع طبیعی و اقتصادی، و کاهش تاب آوری جمعیت آسیب دیده و سیستم غذایی، همگی از اثرات بلندمدت مخاصمات هستند.

سفیر ایران در سازمان ملل با اشاره به گزارش جهانی بحران‌های غذایی در سال ۲۰۲۲ گفت: سطح جهانی گرسنگی همچنان با سرعت نگران کننده‌ای در حال افزایش است و ناامنی غذایی حاد طی شش سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

 وی به اشاره آمار‌های جهانی گفت: در سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۱۹۳ میلیون نفر در ۵۳ کشور به شدت دچار ناامنی غذایی بودند و به کمک فوری نیاز داشتند. این وضعیت شامل نزدیک به ۴۰ میلیون نفر در ۳۶ کشور می‌شود که در شرایط اضطراری یا بدتر بودند.

تخت روانچی تصریح کرد: بر اساس همین گزارش ها، مخاصمات همچنان عامل اصلی ناامنی غذایی برای ۱۳۹ میلیون نفر در ۲۴ کشور جهان است که در سال ۲۰۲۱ با بحران یا بدتر شدن شرایط مواجه شده اند. این ارقام حاکی از وخامت و تشدید وضعیت بشردوستانه در سراسر جهان است.

 سفیر ایران در سازمان ملل اظهار داشت: تمام جهان تحت تأثیر کمبود مواد غذایی قرار گرفته است، با این حال، شکی نیست که آفریقا از ناامنی غذایی بسیار رنج می‌برد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل به وضعیت کشور‌های منطقه‌ای درگیر بحران غذایی از جمله افغانستان، یمن، سوریه و فلسطین اشاره کرد و گفت: در افغانستان، ۲۲ میلیون نفر از امنیت غذایی رنج می‌برند و به کمک نیاز مبرم دارند.

تخت روانچی تصریح کرد: ایران با سازمان‌های بین المللی برای رسیدگی به وضعیت خاص امنیت غذایی افغانستان همکاری می‌کند. در شرایط چالش برانگیز کنونی، انتظار می‌رود که جامعه جهانی به مردم افغانستان در غلبه بر مشکلات کمک کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در اوایل سال ۲۰۲۲، ناامنی غذایی حاد در یمن با افزایش ۸ درصدی در تعداد افراد بحران زده نسبت به اوایل سال ۲۰۲۱، بدتر شد.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: وضعیت بشردوستانه در فلسطین نیز به همان اندازه مهم است که به دلیل دهه‌ها اشغال و سیاست‌های آپارتاید رژیم اسرائیل بدتر شده است. محاصره غیرقانونی غزه که حق مردم فلسطین را در مورد غذا به شدت محدود می‌کند، باید هر چه سریعتر برداشته شود.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل در مورد سوریه نیز گفت: ادامه اشغال، تروریسم و تحریم‌های یکجانبه، میلیون‌ها نفر در این کشور را آواره، معیشت مردم را نابود، تجارت و تامین مواد غذایی و کشاورزی را مختل کرده و زیرساخت‌ها را آسیب دیده و دسترسی به منابع حیاتی را محدود کرده است.

تخت روانچی اثرات تحریم‌ها بر ناامنی غذایی را یادآور شد و اظهار داشت اقدامات قهری یکجانبه حقوق اساسی بشر از جمله حق دسترسی غذا را نقض می‌کند و منجر به ناامنی غذایی می‌شود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: متاسفانه، برخی از کشور‌ها همچنان از این اقدامات غیرقانونی که بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه ممنوع است، به عنوان سلاحی برای گرسنگی دادن به جمعیت کشور‌های تحت تحریم استفاده می‌کنند.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد افزود: ما معتقدیم که فرآیند‌های تامین مواد غذایی و زنجیره غذایی نباید به هیچ وجه، حتی در زمان درگیری‌های مسلحانه، مختل شود. در این زمینه، پایبندی کامل به حقوق بین الملل، به ویژه کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو، ضروری است.

تخت روانچی افزود: علاوه بر این، تحریم‌های سازمان ملل نباید به گونه‌ای اعمال شود که امنیت غذایی جهانی را به خطر بیندازد.

وی تصریح کرد: همه طرف‌های منازعه باید به کادر پزشکی و بشردوستانه احترام و از آن‌ها محافظت کنند و هنگام ارائه کمک‌های بشردوستانه، اصول انسانیت، بی طرفی و استقلال نیز باید رعایت شود.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ما از تلاش‌ها و رهبری سازمان ملل در رسیدگی به مشکلات مربوط به ناامنی غذایی حمایت می‌کنیم و آماده کمک به این تلاش‌ها هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->