تصادف زنجیره‌ای در بلوار نماز مشهد یک کشته و ۳ مصدوم برجای گذاشت (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) جاده کندوان یکطرفه شد | آزادراه تهران شمال مسدود شد (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) ۶ کشته در یک مشاجره خانوادگی در سراب ۱۲ مصدوم در سانحه رانندگی در جاده چالوس پیش‌بینی آسمانی صاف تا کمی ابری در تهران برای ۵ روز آینده ۶۳ سکه تاریخی منقوش به نام پیامبر (ص) رونمایی می‌شود ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی کشور (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) کیفرخواست قاتل ایلیا صادر شد انهدام بیش از ۹۷ هزار متر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در هرمزگان نتایج دوره بدون آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اعلام شد علت دود اطراف سایت هسته‌ای اصفهان چه بود؟ زلزله‌ای شدید جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار افغانستان را لرزاند (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) شناسایی بیش از ۱۳۰۰ نوع ماده مخدر نوظهور در جهان آمار جان‌باختگان زلزله افغانستان از مرز ۲ هزار نفر رد شد (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) دستگیری قاتل فراری پس از ۱۴ سال در تهران وزیر میراث فرهنگی: باید سهم گردشگری ایران از چین افزایش یابد + ویدئو سازمان غذا و دارو: نگرانی‌ها درباره کمبود انسولین بی‌مورد است کشف و توقیف محموله سلاح و مهمات جنگی در لرستان + عکس (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) هواپیمایی برای پرواز رشد اشتغال پایان یک انتظار ۱۵ ساله! | نسخه آی‌پد اینستاگرام منتشر شد هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری در پلتفرم‌های جعلی رمزارز فیشورسیلنت دندان چیست و چه کسانی باید آن را روی دندان بگذارند؟ یک ورزش موثر و توصیه شده برای کاهش استرس نسل Z پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۳ شهریور ۱۴۰۴) | پایداری نسبی دما تا اواسط هفته آینده در استان پوشش بیمه‌ای ۲ هزار فعال صنایع‌دستی کشور مهریه، عامل استحکام یا انفصال خانواده؟ | گذری بر قوانین شرعی، حقوقی و روانشناختی مهریه واکنش وزیر آموزش و پرورش به اعتراضات داوطلبان آزمون استخدامی: همه امتیازات قانونی بوده است تربیت پرستار بیمارستانی غیرقانونی است وزیر علوم در همدان مطرح کرد: امسال ۴ هزار خوابگاه دانشجویان متاهل تحویل داده خواهد شد
سرخط خبرها

ماجرای تعطیلی خط تولید واکسن کووپارس چیست؟

  • کد خبر: ۱۱۵۶۶۰
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۱
ماجرای تعطیلی خط تولید واکسن کووپارس چیست؟
معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به عدم انجام تعهدات وزارت بهداشت در قبال واکسن کووپارس از تعطیلی خط تولید این واکسن خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمدحسین فلاح مهرآبادی» معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با اشاره به توقف خط تولید کرونا کووپارس این مؤسسه اظهار کرد: دلیل این کار نیز این بود که واکسن کرونا در کشور بازار ندارد. کالایی هم که بازار نداشته باشد خط تولید آن تعطیل می‌شود.

فلاح ادامه داد: وزارت بهداشت در بهمن‌ماه به ما اعلام کرد، که ۳.۵ میلیون دوز واکسن تولید کنید تا قرارداد خرید آن را امضا کنیم، مؤسسه رازی نیز این واکسن‌ها را تولید کرد، اما خبری از قرارداد خرید نشد و الان این واکسن‌ها در انبار‌های مؤسسه رازی هستند که براساس قیمت ۱۸۰ هزار تومانی که برای هر دوز این واکسن در نظر گرفته شد، ۶۳۰ میلیارد تومان هزینه تولید این ۳.۵ میلیون دوز واکسن شده است.

سخنگوی طرح واکسن کووپارس یادآور شد: اجازه صادرات برای واکسن رازی نیز زمانی داده شد که دیگر بازار دنیا با اشباع واکسن مواجه شد و از سوی دیگر وضعیت بیماری نیز در جهان رو به افول رفت.

وی تأکید کرد: ما بر اساس درخواست و نامه وزارت بهداشت در بهمن‌ماه، ۳.۵ میلیون دوز واکسن تولید کردیم. در اسفندماه همه این ۳.۵ میلیون دوز آماده بود، اما پس از آن وزارت بهداشت نه قراردادی امضا کرد و نه واکسن‌ها را از ما خریداری کرد. در حال حاضر نیز که وزارت بهداشت برنامه تزریق دوز چهارم واکسن کرونا را دارد، از قبل واکسن‌های مورد نیاز خود را خریداری کرده و در انبارهایش موجود است.

فلاح با بیان اینکه وزارت بهداشت باید به تعهدات خود عمل کند، گفت: رئیس جمهور تأکید کردند که بدهی‌های مربوط به واکسن و معوقات واکسن‌سازان پرداخت شود، اما وزارت بهداشت به این تعهد عمل نکرده است.

وی تأکید کرد: واکسن رازی متعلق به یک مؤسسه دولتی است و از بیت‌المال برای این واکسن هزینه شده است بر همین اساس باید تدبیر بهتری انجام می‌شد، اگر به واکسن نیاز نبود چرا به شرکت‌های دولتی و خصوصی درخواست تولید این واکسن داده شد، اکنون نیز این واکسن تولید شده است و باید نسبت به تعهدات ایجاد شده واکنش نشان دهند. اگر این مسأله جبران نشود در مورد برنامه‌های بعدی، شرکتی برای همکاری با وزارت بهداشت قدم جلو نمی‌گذارد.

فلاح ادامه داد: ما قبلا ۵ میلیون دوز واکسن را برای وزارت بهداشت تولید کرده و به آن‌ها داده‌ایم. پس از دستور رئیس جمهور قرار بود تا پایان خردادماه ۵۰ درصد این مطالبات مربوط به این ۵ میلیون دوز واکسن ما و سایر واکسن‌های خریداری شده از سوی دیگر واکسن سازان پرداخت شود، اما تا امروز تنها ۱۰ درصد آن پرداخت شد.

وی بیان کرد: شش ماه درخواست ما برای مجوز مصرف واکسن کرونا با تأخیر مواجه شد، این در حالی بود که تمامی مدارک و مستندات ما آماده بود. مسئولان وقت وزارت بهداشت باید در این رابطه پاسخگو باشند که به چه دلیل صدور مجوز واکسن رازی را به تأخیر انداختند.

وی در ادامه با انتقاد از نبود برنامه و دیپلماسی مشخص برای صادرات واکسن کرونا گفت: در داخل کشور هم برنامه مشخصی برای واکسیناسیون وجود ندارد. الان مشخص نیست واکسن‌هایی که در انبار‌های وزارت بهداشت موجود است تا کی تاریخ انقضا دارند، چه میزان از واکسن‌ساز‌های داخلی خرید کرده‌اند، چه میزان از آن‌ها را موجود دارند و چه میزان را تزریق کرده‌اند؟

فلاح تأکید کرد: در مجموع حمایت خوبی از واکسن‌ساز‌های ایرانی نشد، این نیاز به یک هوشمندی در برنامه ریزی دارد. با این حال انتظار ما از مسئولان وزارت بهداشت این است که به تعهدات خود عمل کنند و مطالبات شرکت‌ها را پرداخت کند تا مشکلات این شرکت‌ها حل شود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->