وزیر اطلاعات بر اجرای الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل تاکید کرد آیت‌الله علم‌الهدی: دشمن با رواج فرقه‌گرایی به دنبال تضعیف باور‌های دینی مردم است شهادت روزانه ۱۰ فلسطینی از زمان آغاز آتش بس غزه درخواست عجیب برنده صلح نوبل از آمریکا: به ونزوئلا حمله کنید وزیر کشور: از امنیتی‌کردن پدیده‌های اجتماعی باید پرهیز شود | نباید در انتخابات حق فرد یا حزبی ضایع شود آزادی بیان به سبک آمریکایی | کاخ سفید دسترسی خبرنگاران به دفتر مطبوعاتی را محدود کرد معاون وزیر کشور: تفویض اختیارات به استانداران موجب رشد و شکوفایی اقتصادی می‌شود رژیم اسرائیل جسد سه اسیر را تحویل گرفت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سطح آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در غرب کشور بسیار مطلوب است اوکراین تحریم‌هایی را علیه روسیه، ایران و چین اعمال کرد حمایت ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان اصرار مجدد گروسی بر دسترسی آژانس اتمی به سایت‌های آسیب‌دیده در ایران مصر و عربستان توافق همکاری نظامی امضا کردند ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد
سرخط خبرها

وزیر ارتباطات: قرارداد خرید ماهواره خیام را به قرارداد انتقال تکنولوژی تبدیل کردیم| ساخت مشترک خیام ۲، ۳ و ۴ با روسیه

  • کد خبر: ۱۲۰۸۴۸
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
وزیر ارتباطات: قرارداد خرید ماهواره خیام را به قرارداد انتقال تکنولوژی تبدیل کردیم| ساخت مشترک خیام ۲، ۳ و ۴ با روسیه
وزیر ارتباطات با بیان اینکه قرارداد خرید ماهواره خیام را به قرادادی برای انتقال تکنولوژی تبدیل کردیم، گفت: با توافقات صورت گرفته، ما خیام‌های ۲ و ۳ و ۴ را به صورت مشترک با روسیه خواهیم ساخت.

به گزارش شهرآرانیوز، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سئوالی پیرامون چگونگی به سرانجام رسیدن پروژه ماهواره خیام در دولت سیزدهم، اظهار داشت: این یک کار ملی و دستاورد ملی متعلق به همه و مربوط به تلاش همه دولت‌هاست و آنچه مهم است این است که ما توانستیم در کنار قدرت شماره یک یا دو فضایی دنیا کار مشترک تعریف کنیم و توافقات بسیار خوبی را با آژانس فضایی روسیه برای ادامه همکاری‌ها داشتیم و این اتفاق با دیپلماسی فعال دولت سیزدهم اتفاق افتاد.

وی افزود: ماهواره خیام یک سال از تکمیل ساختش گذشته بود، اما پرتاب نمی‌شد که دلایل مختلفی از جمله مشکلات حقوقی که در قرارداد آن وجود داشت و همچنین مسائل سیاسی که در دولت گذشته وجود داشت و نگاه‌ها عمدتا به سمت کشور‌های غربی بود از علل آن بود.

زارع پور تاکید کرد: این ماهواره ابتدا بنا بود در اردیبهشت سال گذشته پرتاب شود که نشد، اوایلی که بنده افتخار خدمتگزاری پیدا کردم، گفتند که امکان پرتاب زودتر این ماهواره وجود دارد، اما با پرتابگری دیگر که قابلیت اطمینان لازم را نداشت که بنده زیر بار این موضوع نرفتم، از سوی دیگر اگر میخواستیم با همین پرتابگر سایوز پرتاب انجام شود، باید تا نوامبر سال جاری میلادی صبر می‌کردیم، با این حال با پیگیری‌های صورت گرفته توانستیم در روز‌های گذشته ماهواره را به وسیله پرتابگر سایوز به فضا پرتاب کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مسائل مطرح شده پیرامون ساخت ماهواره خیام توسط روسیه نیز گفت: طراحی کلان و مفهومی ماهواره خیام توسط سازمان فضایی ایران انجام شده است، اما ساختش در روسیه اتفاق افتاده و این موضوعی است که ما از روز اول اعلام کردیم و موضوع پنهانی نبود.

وی ادامه داد: این پروژه محرمانه بود و فشار‌های بسیار زیادی روی روسیه قرار داشت که این تکنولوژی را در اختیار ایران قرار ندهد و ما توافق کرده بودیم تا زمان پرتاب محرمانه بماند با این حال نخستین خبر توسط آژانس فضایی روسیه اعلام شد و در اولین خبری هم که منتشر شد اعلام کردند که ماهواره در روسیه ساخته شده است؛ اما نکته مهم‌تر این بود که ما قرارداد خرید ماهواره را به قراردادی برای انتقال تکنولوژی تبدیل کردیم و انشالله با توافقات صورت گرفته، ما خیام‌های ۲ و ۳ و ۴ را به صورت مشترک با روسیه خواهیم ساخت.

زارع پور عنوان کرد: این توافق با روسیه صورت گرفته و تفاهم‌نامه آن هم در ماه‌های گذشته امضا شده است و دوباره در سفر روز گذشته مورد تاکید ما و مورد استقبال طرف روسی قرار گرفت. حتی متخصصان ما پیشنهاد دادند که با وزن ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم خواهیم توانست ماهواره‌ای با همین مشخصات و دقت را بسازیم که مورد استقبال طرف مقابل هم قرار گرفت.

نایب رئیس شورای عالی فضایی با بیان اینکه پرتاب ماهواره خیام را با دیپلماسی فعال دولت سیزدهم و فضای خوب حاکم در روابط ایران و روسیه توانستیم انجام دهیم، گفت: مهم‌ترین موضوع این است که ما قرارداد خرید ماهواره را تبدیل به قرارداد انتقال تکنولوژی کردیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->