زمان واریز کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ اعلام شد انفجار کانکس در یک مرکز نظامی سپاه در تهران| یک نفر شهید و ۱۰ نفر مصدوم شدند دستگیری ۴ متهم به کلاهبرداری‌های سایبری با ۵۲ شاکی در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) میان‌وعده‌ای که ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد بیش از یک کیلوگرم طلای قاچاق در مرز تایباد خراسان رضوی کشف شد مواد ارزیابی و تاریخ آزمون جامع دانشجویان دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد فروش دارو‌های سرطانی کمیاب و فاسد با بسته‌بندی جدید در بازار آزاد ۵ ماده غذایی مفید برای افزایش قد امضای تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و فرهنگ‌وارشاداسلامی درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ کشف کارگاه تولید دارو‌های تقلبی در جنوب تهران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳)  خطر زایمان زودرس مادران باردار با بیماری‌های دهان و دندان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش باران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعتی است؟ بازسازی صحنه قتلی که سال گذشته اتفاق افتاده بود | اعترافات «حسین قلعه» در «قلعه جغری» پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما طی دو روز آینده هر ۴۳ ثانیه، یک فرد در جهان خودکشی می‌کند زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟ تأکید شینا انصاری بر لزوم حمایت حقوقی از محیط‌بانان افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک در آستانه نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعتراف به قتل زن صاحبخانه با وسوسه سرقت طلا بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۱۵ استان (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه‌جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی، با اصلاح سیستم روشنایی معابر سطح شهر مشهد
سرخط خبرها

کمبود داروهای آنتی بیوتیک در روزهای اوج آنفلوانزا

  • کد خبر: ۱۳۰۲۳۶
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
کمبود داروهای آنتی بیوتیک در روزهای اوج آنفلوانزا
درحالی‌که وزیر بهداشت از حل یک‌هفته‌ای مشکل کمبود دارو‌های آنتی بیوتیک خبر داده است، تأمین کسری به‌موقع این دارو‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ چند وقتی است که کمبود دارو‌هایی از دسته آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور خبرساز شده و این درحالی است که با آغاز فصل پاییز و نسیم‌های سرد آن، بیماری‌های تنفسی از قبیل سرماخوردگی و آنفلوانزا اوج گرفته است. کمتر کسی است که این روز‌ها خودش، خانواده یا اطرافیانش را در گیرودار این بیماری‌ها ندیده باشد. اما کمبود دارو از مشکلات این روز‌های مردم در ارتباط با داروخانه‌هاست. شاید تحمل بیماری برای بزرگ‌تر‌ها آسان‌تر باشد، اما تحمل تب برای کودکانی که هنگام بیماری بی‌قرارتر از هر زمان دیگری هستند، دشوار است.

جدا از اینکه مصرف‌نکردن دارو ممکن است عوارضی جدی‌تر برایشان به‌همراه داشته باشد. حالا خدا نکند که این روز‌ها کسی بیمار شود، زیرا در این صورت باید با بی‌حالی ناشی از بیماری، همه داروخانه‌های شهر را در جست‌وجوی چند قلم داروی تجویز پزشک زیر پا بگذارد تا بلکه فرجی شود. این روز‌ها مشهد نیز با وجود فعالیت حدود نهصد داروخانه شبانه‌روزی و غیرشبانه‌روزی، پیرو کشور، درگیر کمبود دارو‌های آنتی‌بیوتیک به‌ویژه آزیترومایسین است.

به‌گفته وزیر بهداشت و درمان، کمبود سرم در فصل تابستان و کمبود آنتی‌بیوتیک در فصول پاییز و زمستان ارتباطی مستقیم با مصرف زیاد دارد. برخی متخصصان و پزشکان الگوی تجویز دارو و مصرف آن را در کشور نادرست می‌دانند و همین موضوع را سبب ایجاد مشکل در تأمین آن‌ها می‌دانند.

بهرام عین‌اللهی همچنین ۲۵ مهرماه گفته بود که «پیش‌بینی‌های لازم برای رفع این کمبود‌ها انجام شده است و حدود یک هفته آینده کمبود سرم و آنتی‌بیوتیک در داروخانه‌ها رفع می‌شود.» این درحالی است که حسین شمالی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، حل مشکل کمبود این دارو‌ها را تا پانزده روز آینده میسر دانسته است.

رفع کمبود با تولید دوبرابری دارو

«معلوم نیست تا یک‌هفته دیگر مشکل کمبود دارو حل شود؛ نمی‌توانیم به مردم دروغ بگوییم.» این بخشی از صحبت‌های رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی در پاسخ به شهرآراست. دکتر علیرضا شهریاری با بیان اینکه باید پزشکان برای بیماران از دارو‌های معادل به‌صورت پودری یا خوراکی تجویز کنند تا این مشکل برطرف شود، افزود: معمولا وقتی کمبودی در جامعه ایجاد می‌شود، باید دوسه برابر آن تولید شود تا آن کمبود رفع شود.

وی تأمین دارو را موضوعی حیاتی برای مردم دانست و بیان کرد: زمانی که قیمت ارز تغییر کرد، هم باید به کارخانه‌ها ارز دولتی می‌دادند تا با آن قیمت، دارو تولید کنند و هم باید تکلیف شرکت‌های تولیدکننده را روشن می‌کردند، اما این کار را انجام ندادند. این برنامه‌ریزی‌ها باید از یک‌سال قبل‌تر صورت می‌گرفت.

تحمیل دارو به داروخانه‌ها از سوی شرکت‌های تولیدکننده

شهریاری از ظهور «دارو‌های تحمیلی» به داروخانه‌ها در بحبوحه کمبود دارو‌های آنتی‌بیوتیک خبر داد و اظهار کرد: متأسفانه اکنون شرکت‌های تولیدکننده به داروخانه‌ها داروی تحمیلی می‌دهند و به‌عنوان نمونه در ازای خرید دارو‌هایی که یک داروخانه به آن نیاز دارد، ۱۰ شربت آنتی‌بیوتیک نیز به آن تحویل می‌دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->