بازار سرمایه از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت سقوط ارزش دلار در جهان به پایین‌ترین رقم در ۳ سال اخیر (۶ تیر ۱۴۰۴) سقوط هفتگی ۱۲ درصدی قیمت نفت (۶ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (۷ تیرماه ۱۴۰۴) شرایط استفاده از برق برای استخراج رمزارز در کشور تسهیل می‌شود طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت
سرخط خبرها

تورم ۱۱۷ درصدی خدمات اسکان و غذا در یکسال

  • کد خبر: ۱۳۳۴۸۶
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
تورم ۱۱۷ درصدی خدمات اسکان و غذا در یکسال
مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود اقدام به انتشار شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات در  فصل تابستان ١٤٠١ کرده است. بر اساس این گزارش بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای مربوط به بخش فعالیت‌های خدماتی مربوط به جا و غذا است که رکورد ۱۱۷ درصدی برایش ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش‌های خود به انتشار شاخص قیمت تولید کننده در بخش‌های مختلف از جمله خدمات پرداخته است. این گزارش‌ها که به صورت فصلی منتشر می‌شود اقدام به مقایسه قیمت خدمات نسبت به فصل قبل و همینطور فصل مشابه در سال قبل کرده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در فصل تابستان ١٤٠١، شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌­های خدمات نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ١٦.٢ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٥٦.١ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ٤٩.٧ درصد افزایش داشته است.

مقایسه تورم خدمات غذا با تورم کالا‌های خوراکی

مرکز آمار ایران در این گزارش تورم بخش‌های خدماتی مختلف را به تکفیک نیز اعلام کرده است. بیشترین نرخ تورم بخش فعالیت‌های خدماتی مربوط به جا و غذا است که تورم فصلی ۳۰.۷ درصدی، تورم نقطه‌ای ۱۱۷.۱ درصدی و تورم سالانه ۹۶.۴ درصدی را تجربه کرده است.

مقایسه نرخ تورم بخش خدمات جا و غذا در این گزارش مرکز آمار با تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در گزارش شاخص قیمت مصرف کننده در مهرماه ۱۴۰۱ حاوی نکاتی درخور توجه است.

بر اساس گزارش شاخص قیمت مصرف کننده که در مهر ماه سال جاری توسط مرکز آمار منتشر شد، تورم نقطه‌ای خوراکی و آشامیدنی در مهر ماه برای مناطق شهری ۷۱.۴ درصد است. به زبان ساده ساکنان مناطق شهری در مهر ۱۴۰۱ نسبت به مهر ۱۴۰۰ برای خرید سبد مشخصی از خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها باید ۷۱.۴ درصد بیشتر هزینه کنند.

مقایسه این آمار با تورم ۱۱۷.۱ درصدی خدمات جا و غذا نشان می‌دهد که تورم بخش خدمات مربوط به غذا ۴۵.۷ درصد بیشتر از تورم کالا‌های خوراکی و آشامیدنی است؛ که این آمار به میانگین ۵۶.۱ درصدی تورم بخش خدمات نزدیک است.

به زبان ساده‌تر می‌توان اینطور گفت که بخش اعظمی از تورم ۱۱۷.۱ درصدی خدمات جا و غذا مربوط به افزایش بها مواد اولیه یعنی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌هاست و اگر با یک حساب و کتاب سرانگشتی درصد تورم بخش خوراکی را از تورم بخش خدمات غذا کسر کنیم به عددی میرسیم که به میانگین تورم دیگر بخش‌های خدماتی نزدیک است.

قیمت شکنی مددکاران اجتماعی و مکانیکی‌ها!

رتبه‌های بعدی بیشترین نرخ تورم بعد از «فعالیت‌های خدماتی مربوط به جا و غذا» به بخش «تعمیر وسایل نقلیه موتوری و موتورسیلکت» با ۷۴.۶ درصد تورم نقطه‌ای می‌رسد. رتبه سوم بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای نیز مربوط به «فعالیت‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی» ۷۱ درصد است.

در فصل تابستان ١٤٠١، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش­های خدمات نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٥٦,١ درصد است؛ که در مقایسه با فصل قبل شاهد ٦.٧ واحد درصد افزایش تورم نقطه‌ای در این بخش هستیم. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط ارائه‌دهندگان خدمات به ازای تولید خدماتشان در داخل کشور، در فصل تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل دوره مشابه سال قبل، ٥٦.١ درصد افزایش دارد.

در این فصل بیش­ترین تورم نقطه به نقطه با ١١٧.١ درصد مربوط به گروه «فعالیت‌های خدماتی مربوط به تامین جا و غذا» و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ٢٥.٨ درصد مربوط به گروه «اطلاعات و ارتباطات» می­‌باشد.

تورم ۱۱۷ درصدی خدمات اسکان و غذا در یکسالتورم ۱۱۷ درصدی خدمات اسکان و غذا در یکسالتورم ۱۱۷ درصدی خدمات اسکان و غذا در یکسال

برای دریافت فایل کامل گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات در  فصل تابستان ١٤٠١ کلیک کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->