زلنسکی در واکنش به دعوت پوتین از او برای سفر به مسکو | به کی‌یف بیایید با اضافه کردن یک بند جدید؛ نتانیاهو ۵ شرط اسرائیل را برای پایان جنگ غزه اعلام کرد مادورو: در صورت حمله ونزوئلا وارد مبارزه مسلحانه خواهد شد حمایت نخست‌وزیر پاکستان از فلسطین | همواره در کنار ملت فلسطین خواهیم ایستاد فرمانده سنتکام با رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی دیدار کرد فرمان نظامی ترامپ صادر شد | تغییر نام وزارت دفاع به وزارت جنگ + فیلم (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) واکنش عراقچی به سکوت غرب در برابر توسعه زرادخانه هسته‌ای اسرائیل تظاهرات گسترده مردم لبنان علیه طرح خلع سلاح حزب‌الله + فیلم (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) قطعنامه ایران علیه حمله به تأسیسات اتمی در آژانس ارائه می‌شود ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد | ترامپ مثل هیتلر عمل می‌کند دولت لبنان: طرح ارتش برای خلع سلاح حزب‌الله محرمانه است انفجار خونین یک خودرو در شهر حلب سوریه (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) العربیه: طرح «انحصار سلاح در دست دولت لبنان» تصویب شده است حزب‌الله لبنان: حق استعفا از دولت یا اعتراض خیابانی را محفوظ می‌دانیم واکنش حماس به تهدید وزیر جنگ اسرائیل علیه نوار غزه جاسوسی آمریکا از رهبر کره‌شمالی شکست خورد بیش از ۷۰۰ هزار کودک در غزه از تحصیل محروم‌اند ترامپ: هند و روسیه را به چین باخته‌ایم شهادت ۶۹ فلسطینی در شبانه‌روز گذشته | شمار شهدای غزه به ۶۴ هزار و ۳۰۰ نفر رسید (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) وزیر لبنانی: طرح خلع سلاح آمریکایی است تکذیب یک نقل قول از معاون وزیر خارجه مذاکرات هسته‌ای ایران و آژانس اتمی از سر گرفته شد (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی: سوءتفاهم پیش‌آمده بین تهران و دوحه کاملا با سفر اخیر برطرف شد رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه ۳ کشور عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل آیت‌الله علم‌الهدی:  هدف دشمن ایجاد تفرقه بین سنی و شیعه است کرملین: دور دوم مذاکرات پوتین و ترامپ امکان‌پذیر است پوتین: هر نیروی خارجی در اوکراین هدف مشروعی برای حمله خواهد بود
سرخط خبرها

جهان آبادی: طالبان دولت فراگیر ملی تشکیل دهد | پروژه دولت‌سازی در افغاستان دچار مشکل است

  • کد خبر: ۱۴۰۹۴۰
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۹
  • ۱
جهان آبادی: طالبان دولت فراگیر ملی تشکیل دهد |  پروژه دولت‌سازی در افغاستان دچار مشکل است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جز ایجاد صلح و ثبات، دموکراسی و توسعه راهی برای نجات افغانستان وجود ندارد، اظهار کرد: طالبان برای تداوم حکومت و آرامش، ثبات و پیشرفت کشور، باید همه قومیت ها و دیدگاههای اقوام و مذاهب را در حکومت افغانستان شریک کند و دولت فراگیر ملی تشکیل دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جلیل رحیمی جهان آبادی در خصوص عملکرد طالبان در افغانستان، گفت: فرایند دولت سازی در افغانستان دچار مشکل است. دولت ها وقتی تشکیل می شوند معمولاً بحث به رسمیت شناختن آنها به صورت قانونی و یا عملی از سوی بسیاری از کشورها اتفاق می‌افتد اما در خصوص طالبان علیرغم اینکه مدت طولانی است بر قدرت سیاسی افغانستان حاکم هستند و تسلط سرزمینی هم ایجاد کردند، اما هنوز هیچ کشوری حاضر به، به رسمیت شناختن طالبان نشده است.

وی ادامه داد: تشکیل دولت فراگیر ملی از همه گروه ها و مذاهب، نحوه تعامل با همسایگان و جهان، رعایت قوانین بین‌المللی و قوانین مرزی، و همچنین نحوه تعامل با شهروندانش، در آینده حکومت طالبان تعیین کننده است. ما به عنوان کشور همسایه افغانستان، خواهان صلح و ثبات در این کشور هستیم و دیدگاه‌های خودمان را در خصوص لزوم تشکیل دولت فراگیر و پایبندی طالبان و قوانین مرزی و بین المللی عنوان کردیم اما اینکه آنها چه تصمیمی بگیرند به عملکرد خودشان باز می گردد و آینده حکومت طالبان هم به همین تصمیمات بستگی دارد.

آقای رحیمی جهان آبادی درخصوص کشتار اقوام مختلف در افغانستان توسط طالبان گفت: اخبار رسانه ای، متفاوت از واقعیات ها است؛ ما در کشور خودمان هم تجربه کردیم که رسانه‌ها بعضا چه هجمه‎‌ای در اینگونه موارد دارند؛ اما باید بر پایه واقعیت های موجود در افغانستان قضاوت کرد. لذا آن چیزی که الان در افغانستان اتفاق می‌افتد را صرفا نباید از رسانه‌ها شنید؛ اگر اخبار و اطلاعات رسانه ها پیرامون این کشتارها درست باشد، باید تعیین تکلیف شود و طالبان مشخص کند که به چه دلیلی این اقدامات را انجام می دهد؛ اما اگر اخبار رسانه ها درست نباشد و طالبان چالش اساسی با اقوام و گروه ها نداشته باشد، باید درست اطلاع رسانی کندتا این موج منفی رسانه ای منتفی شود.

وی ادامه داد: اما قاعده منطقی و عقلانی می گوید طالبان برای تداوم حکومت و آرامش، ثبات و پیشرفت کشور، باید همه قومیت ها و دیدگاههای اقوام و مذاهب را در حکومت افغانستان شریک کند و دولت فراگیر ملی تشکیل دهد در این صورت است که هم می تواند گروه هایی که در پنجشیر مقاومت می کنند را راضی کند و هم تاجیک ها و طیف‌های گوناگون پشتون ها را با خود همراه سازد؛ در واقع به جز ایجاد صلح، ثبات، دموکراسی و توسعه راهی برای نجات افغانستان وجود ندارد و معجزه ای رخ نخواهد داد.

آقای رحیمی جهان آبادی در رابطه با میزان مهاجرت اتباع افغانی به ایران و سایر کشورها بیان داشت: بازگشت مهاجرین به افغانستان شدت گرفته است چون حوزه انتخاباتی من کنار مرز با افغانستان است شاهد این موضوع هستم و برخلاف تبلیغاتی که انجام می‌شود علی رغم ورود مهاجرین به ایران، روزانه صدها و هزاران نفر به افغانستان باز می گردند. البته ترس اولیه ایجاد شد که اگر طالبان بیاید چه اتفاقاتی می افتد اما الان ترس بسیاری از اتباع افغانستان ریخته است. ارتباط ما با افغانستان محدود است اما وقتی با تجار، راننده ها و کسانی که به افغانستان سفر می کنند گفتگو کردیم می گویند از زمانی که طالبان روی کار آمده، رشوه تقریبا صفر شده است و به دلیل استقرار امنیت مشکلی برای تردد به افغانستان نداریم.

وی در خصوص مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی از جمله ممانعت از تحصیل و کار دختران اظهار داشت: به دلیل اینکه حکومت دینی روی کار آمده است معمولاً نگاهشان به خیلی از این مسائل برگرفته از مسائل دینی است که می تواند پاشنه آشیلی برای حکومت طالبان باشد که باید در این مسائل تجدید نظر کند چرا که نمی توان ۵۰ درصد جامعه را از فعالیت و تحصیل منع کرد امیدواریم طالبان عاقلانه رفتار کند و افغانستان به صلح و ثبات بازگردد و حکومتی تشکیل شود که همه گروه ها در آن حضور داشته باشند تا از این وضعیت فقر و جنگ نجات پیدا کند.

منبع: شفقنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
0
0
انشا الله بعد از اینها نوبت قوم یاجوج ماجوج هست .
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->