رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معاون وزیر جهاد کشاورزی در مشهد: آینده کشور در گرو امنیت غذایی است 

  • کد خبر: ۱۴۴۱۱۲
  • ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مشهد: آینده کشور در گرو امنیت غذایی است 
با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و استاندار خراسان رضوی از دو سند الگوی کشت خراسان رضوی و سند برنامه آموزشی و ترویجی کشت در مشهد رونمایی شد. 

به گزارش شهرآرانیوز، سید مجتبی خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، روز یکشنبه در همایش رونمایی از سند الگوی کشت خراسان رضوی در مشهد گفت: مسئله امنیت غذایی مسئله اولویت‌دار و درجه‌یک کشور است و رهبری تأکید زیادی بر این موضوع داشته‌اند. موضوع امنیت غذایی در آمریکا مقدم بر امنیت ملی است، چون غذا را نوعی سلاح و ابزاری برای مدیریت کشور‌ها می‌دانند و سال‌هاست از این روش استفاده می‌کنند.

وی افزود: در گذشته واردات بی‌رویه و اقتصاد متکی به نفت از اشتباهاتی بود که باعث شد تولید غذا به حاشیه برود. الگوی کشت از مسائلی است که تردیدی در اجرای آن نیست. 

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم سه عنصر در سیاست‌های ابلاغی داشتند که یکی از آن‌ها الگوی کشت بود. مطالبات رهبری از ما، حاکمیت غذایی است، حاکمیت و اقتدار غذایی زمانی است که مازاد نیاز تولید کنید. 
وی افزود: این انتظار رهبری از ماست که باید از راه پیاده‌سازی نظام نوآوری میسر شود؛ به این معنا که همه بازیگران در امنیت غذایی نقش‌آفرینی کنند و وظایف‌ها مشخص شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه آینده کشور ما در گرو امنیت غذایی است، اظهار کرد: نمی‌توان مدعی استقلال سیاسی بود، اما استقلال غذایی نداشت. اگر به مفهوم واقعی کلمه خواهان استقلال هستیم، باید استقلال غذایی داشته باشیم. 
وی افزود: اگر همه پای کار باشند، در پایان دوره اول ریاست جمهوری می‌توانیم الگوی کشت را تا بیش از ۹۰‌درصد در استان عملی کنیم. یکی از چالش‌های عمده ما در کشاورزی نداشتن آمار متقن و دقیق است. با اجرای الگوی کشت تمام آمار و اطلاعات سطح زیر کشت با دقت بسیاری به‌دست می‌آید که می‌توان برنامه‌ریزی کرد.

 الگوی مصرف خوبی نداریم

معاون وزیر اعلام کرد: الگوی مصرف خوبی نداریم. اگر هر ایرانی روزی یک دانه برنج ضایع کند، می‌شود ۸۵‌میلیون عدد برنج که یک وعده غذای ۲۳‌میلیون ایرانی است. 

نکویی خاطرنشان کرد: این آمار کنار ضایعات بخش کشاورزی از مزرعه تا خانه حدود ۳۰‌میلیون تن غذا در ضایعات است. الگوی مصرف خوبی نداریم. ما باید میزان تولید در واحد سطح به رقم قابل قبولی که ظرفیت تولیدی است، برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه همزمان با اجرای سند الگوی کشت به انقلاب بهره‌وری در کشور و به تبع آن مدیریت آب نیاز داریم، افزود: در اجرای سند الگوی کشت ۲ وزنه اصلی داریم که نخستین آن تحقق انقلاب بهره وری است به این معنا که میزان تولید در واحد سطح به رقم قابل قبولی که در حقیقت همان ظرفیت تولیدی ماست برسد.

وی با بیان این که در سال ۵۶ میانگین برداشت گندم آبی در کشور هزار و ۶۰۰ کیلوگرم بوده است ادامه داد: هم اکنون میانگین برداشت گندم آبی در کشور چهار تن و ۳۰۰ کیلوگرم است، اما در عین حال طی سال گذشته در استان البزر ۱۴.۷ تن در هکتار میانگین برداشت گندم آبی تجربه شده است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: افزایش میانگین تولید با دانش و فناوری محقق می‌شود که در کشور ما فراهم است و باید از آن بهره برد تا انقلاب بهره وری به خوبی محقق شود.

خیام نکویی افزود: اگر برداشت گندم آبی را در کشور یک تن در هر هکتار افزایش دهیم ایران صادرکننده گندم می‌شود همچنین در برداشت گندم دیم هم اکنون میانگین برداشت ما یک تن است حال آن که در برخی نقاط کشور تا سه تن هم برداشت شده است و با اجرای برنامه آموزشی سند الگوی کشت، انتظار تحقق انقلاب بهره وری در کشاورزی را داریم.

انقلاب بهره‌وری 

وی اظهار کرد: از مهمترین مولفه‌های الگوی کشت که نیاز به پول ندارد بلکه نیاز به دانش دارد همین انقلاب بهره‌وری است که باید در کل کشور در این زمینه بکوشیم.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با انقلاب بهره وری در کشاورزی ۶ میلیون تن تولید محصول در خراسان رضوی به ۷.۲ میلیون تن افزایش می‌یابد و در کنار انقلاب بهره وری، کشت برخی گیاهان علوفه‌ای کم آب بر که یک سوم سایر انواع مشابه خود آب بری دارند باید جایگزین شوند.

خیام نکویی با اشاره به این که از مجموع ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور حدود ۳۰ درصد تبدیل به ضایعات می‌شود افزود: این میزان ضایعات برای کشوری مسلمان مانند ایران به هیچ وجه قابل قبول نیست.

وی الگوی مصرف در کشور را دارای مشکلات فراوان دانست و ادامه داد: به عنوان نمونه درحالی است که میانگین مصرف روغن در اروپا ۱۱ کیلوگرم است میانگین مصرف روغن در کشور ۲۲ تا ۲۴ کیلوگرم است بنابراین سالانه ۲ میلیون تن مصرف روغن داریم که بیش از ۹۰ درصد آن واردات است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار ارز از کشور را برای خرید روغن هزینه می‌شود و علت آن هم این است که ذائقه مردم به سمت غذا‌های فست فود و سرخ کردنی گرایش پیدا است.

کشاورزان، سربازان خط مقدم امنیت غذایی کشور هستند

همچنین قنبری، رئیس جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، با بیان اینکه کشاورزان سربازان خط مقدم امنیت غذایی کشور هستند، گفت: در ابتدای گام اول انقلاب در نقطه صفر قرار داشتیم و امروز به مرحله خودکفایی رسیدیم. الگوی کشت نقش اساسی را در کشاورزی دارد که سامان‌دهی بخش کشاورزی است. تاکنون برنامه مشخصی در کشاورزی نداشته‌ایم و کشاورزان وقتی اقدام به تولید می‌کردند، آینده تولید برای آن‌ها مشخص نبود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->