ویدئو | اولین ویدئو نگاه نزدیک به گلکسی S25 اج و جزئیات آن فاش شد! رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد رونمایی از گلکسی A۰۶ ۵G با ۴ سال پشتیبانی از اندروید فصل دوم همسترکامبت آغاز شد | قیمت همستر در رشدی صعودی انتخاب بهترین حرکات ورزشی برای تقویت و شکل‌دهی هر اندام چرا مک بوک پرو برای کار‌های گرافیکی عالی است؟ تولیدات شرکت دانش‌بنیان مشهدی «دورامد» درمان بیمار را از راه دور ممکن می‌کند | نوآوری در خدمت درمان
سرخط خبرها

پاسخ علم به یک سوال مهم: چرا خوردن شکلات این‌قدر جذاب است؟

  • کد خبر: ۱۴۵۴۸۹
  • ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۲
پاسخ علم به یک سوال مهم: چرا خوردن شکلات این‌قدر جذاب است؟
گروهی از دانشمندان به رهبری یک پژوهشگر ایرانی به نام دکتر سیاوش سلطان‌احمدی، مدعی شده‌اند که بالاخره می‌دانند محبوبیت بالای شکلات از کجا ناشی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز -  این پژوهشگران می‌گویند شکلات دارای لایه‌ای از چربی است که آب‌شدن آن در دهان را به تجربه‌ای جذاب تبدیل می‌کند. درنتیجه اگر مقدار چربی لایه‌های داخلی شکلات را کمتر کنیم، این خوراکی سالم‌تر می‌شود، اما همچنان جذاب باقی می‌ماند.

محققان دانشگاه لیدز به رهبری دکتر سلطان‌احمدی دریافته‌اند که مغز سخت شکلات با لایه‌ای از چربی پوشیده شده است که به‌محض برخورد با زبان حسی ویژه را برای ما ایجاد می‌کند. سپس ذرات سفت کاکائو آزاد می‌شوند و آن‌ها هم در ایجاد احساس چشایی موسوم به حس شکلات نقش مهمی ایفا می‌کنند.

درنتیجه، دانشمندان مدعی‌اند که چربی داخلی‌تر در شکلات نقش محدودتری در ایجاد این تجربه دارد و اگر مقدار آن را کم کنیم، می‌توانیم بدون آسیب واردکردن به تجربه کلی، خوراکی سالم‌تری داشته باشیم. «ان‌وشا سارکار»، استاد دانشکده علوم غذایی و تغذیه دانشگاه لیدز می‌گوید: «شکلات چه ۵ درصد چربی داشته باشد، چه ۵۰ درصد، همچنان ذرات خاص خود را در دهان به‌وجود می‌آورد و حس شکلات را ایجاد می‌کند.»

محققان باور دارند که نکته مهم محل قرارگیری چربی است و پژوهش‌ها نشان داده است که این لایه باید در بخش بیرونی شکلات باشد. این اولین‌باری است که دانشمندان در یک مطالعه علمی چگونگی واکنش این خوراکی با زبان را بررسی کرده‌اند.

دکتر سلطان‌احمدی می‌گوید: «پژوهش ما این فرصت را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند تا به‌شکلی هوشمندانه شکلات تلخ تولید کنند و سطح کلی چربی را بالا نبرند.» گفته می‌شود که شکلات تلخ در مقایسه با شکلات شیری به‌خاطر مقدار کمتر چربی سالم‌تر است، اما به همین دلیل جذابیت چشایی کمتری دارد.

آن‌ها برای انجام این تحقیق از سطحی سه‌بعدی شبیه به زبان استفاده کردند که خودشان آن را در دانشگاه لیدز توسعه داده بودند. دانشمندان حالا امیدوارند که این یافته‌ها و این ابزار مفید بتوانند در پژوهش پیرامون محصولات دیگری مثل بستنی، مارگارین و پنیر هم کاربرد داشته باشند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->