چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

زندگی را خاکستری ببینید

  • کد خبر: ۱۵۰۰۵۷
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
زندگی را خاکستری ببینید
زمانی که فرد خلقی گشاده دارد، تصمیم‌گیری برای او راحت‌تر است. در رویداد‌های شاد بیشتر شرکت می‌کند، به مهمانی و سفر بیشتر می‌رود، بیشتر خرید می‌کند و...، درحالی‌که با خلق تنگ، حوصله و انگیزه هیچ‌کدام از این فعالیت‌های لذت‌بخش و مفرح را ندارد.

حتما برای شما هم پیش آمده است که از موضوعی غمگین، کسل یا بی‌حوصله باشید و به‌اصطلاح خلقتان تنگ باشد و نتوانید به انجام هیچ‌کار دیگری فکر کنید. تقریبا همه ما چنین حالت‌هایی را در بعضی دوره‌های زندگی‌مان تجربه کرده‌ایم. حالت‌هایی که باوجود معمولی‌بودن، اگر مدت‌زمان زیادی طول بکشند، منجر به اختلال افسردگی می‌شوند و بر همه جنبه‌های زندگی ما اثر منفی می‌گذارند. هدف از آموزش مهارت تنظیم خلق منفی، جلوگیری از همین پیامدهاست که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

زمانی که فرد خلقی گشاده دارد، تصمیم‌گیری برای او راحت‌تر است. در رویداد‌های شاد بیشتر شرکت می‌کند، به مهمانی و سفر بیشتر می‌رود، بیشتر خرید می‌کند و...، درحالی‌که با خلق تنگ، حوصله و انگیزه هیچ‌کدام از این فعالیت‌های لذت‌بخش و مفرح را ندارد.

افرادی که خلق تنگی دارند، بیشتر دچار مشکلات و تعارض می‌شوند و قادر به برقراری ارتباط مؤثر با دیگران نیستند.

تفکر خلاق در افرادی که خلق تنگی دارند به علت هیجانات منفی، کارآمد نیست و نتیجه آن هم انتخاب روش‌های حل مسئله نادرست و به‌کارگیری نامناسب است. درنتیجه فرد معمولا با درماندگی روبه‌رو خواهد شد.

بهره‌وری و تولید در این افراد هم معمولا بسیار کم است.

عزت‌نفس، یعنی ارزشمندی و احترام‌گذاشتن و ارزش قائل‌شدن برای خود، ازاین‌رو فردی که خلق تنگی دارد چنین احساسی را درباره خودش نخواهد داشت.

وقتی خلق فردی تنگ می‌شود، احتمال یادآوری خاطرات و رویداد‌های ناخوشایند گذشته هم در او بیشتر می‌شود و برعکس؛ بنابراین طبیعی است که خلق تنگ در کارآیی یا ناکارآیی حافظه هم اثرگذار باشد.

خودباوری و خودکارآمدی فردی که خلق تنگی داشته باشد، بسیار پایین است، یعنی هیچ‌گاه احساس مفید و کارآمدبودن در زندگی ندارد.

خلق منفی انگیزه‌های فرد را هم متأثر از خودش می‌کند و تا حد زیادی آن را کاهش می‌دهد.

راهکار‌های مقابله با خلق منفی چیست؟

موقعیت‌های ناخوشایند زندگی خود را بپذیرید، یعنی به این پذیرش برسید که بسیاری از رویداد‌های تلخ و ناراحت‌کننده زندگی گریزناپذیر و خارج از کنترل ماست و افکاری مانند اینکه چرا این‌جوری شد؟ این منصفانه نبود! کاش این اتفاق نمی‌افتاد، ما را بیشتر ناتوان و درمانده می‌کند.

درباره مسائل ناگوار زندگی، خود را سرزنش نکنید و بپذیرید که ممکن است این اتفاق برای هرکسی بیفتد.

مطلق و متعصبانه به مسائل نگاه نکنید و باید‌ها و نباید‌ها را کنار بگذارید، برای نمونه برخی افراد معتقدند که باید در همه موارد پیروز و موفق شوند، ازاین‌رو هرگاه شرایط این‌گونه نباشد، ناکامی و غم زیادی را متحمل می‌شوند. پس بهتر است؛ این‌گونه بیندیشید: «من تمام تلاشم را می‌کنم تا موفق شوم و اگر نشوم، باوجود اینکه متأسفم، اما برای رسیدن به موقعیت بهتر در فرصت‌های بعدی همه تلاشم را می‌کنم.»

رویداد‌های ناگوار را به مسائل دیگر تعمیم ندهید. منظور این است که با تجریه یک اتفاق ناخوشایند و ناگوار نباید از کل زندگی ناامید شد، پس در سختی‌ها و

ناملایمات زندگی سعی کنید واقع‌بین‌تر باشید و همه زندگی را سیاه یا منفی نبینید.

برای مبارزه با خلق منفی به آینده خوش‌بین باشید و منفی‌بافی نکنید.

زمانی که اتفاق تلخی را تجربه می‌کنید و غمگین و ناراحت هستید، جنبه‌های مثبت و خوشایند زندگی را هم در ذهنتان مرور کنید.

خود را مشغول انجام کاری کنید. با این‌کار کمتر به رویداد‌های منفی فکر می‌کنید، پاسخ‌های مثبت و خوشایندی از محیط اطراف دریافت می‌کنید و احساس مفید و توانمندبودن هم خواهید کرد.

به فعالیت‌های مفرح و لذت‌بخش بپردازید. انجام این فعالیت‌ها سبب می‌شود که زودتر به حالت طبیعی‌تان برگردید. معاشرت با دوستان، رفتن به گردش، تماشای فیلم‌های کمدی، شرکت در جشن‌ها و مهمانی‌ها، خرید رفتن، گوش‌دادن به موسیقی شاد، ورزش‌کردن و پرداختن به فعالیت‌های مورد علاقه تاحد زیادی روحیه‌تان را بهبود می‌بخشد و حالتان را خوب می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->