تصادف زنجیره‌ای با ۲۰ مصدوم در پارک ملی گلستان + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) اختصاص ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه تجهیز مدارس عشایری در سال جدید | فعالیت ۲۰۰ مدرسه تک‌دانش‌آموز در کشور  دانش‌آموزان عشایر اولویت آموزش و پرورش در کشور هستند رویدادی رنگارنگ با دختران | برگزاری اختتامیه اردوی عشایری دانش‌آموزان دختر ایران در مشهد + فیلم افزایش نیروی انسانی، اصلاح قانون حمل سلاح و افزایش تجهیزات و امکانات محیط‌بانان، در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست مستندمسابقه تلویزیونی، شکل جدید آموزش درس آمادگی دفاعی | عضویت ۳۷۰ هزار نفر در بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات درمانی به بیماران غیربومی در مشهد بدون بودجه‌ مشخص انجام می‌شود تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴ برای زنان از ۴۰ سالگی به بعد چه ورزش‌هایی مناسب است؟ استفاده زیاد از موبایل، کودکان را در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می‌دهد این رژیم غذایی التهاب لثه‌ها را کاهش می‌دهد و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد ارتباط پای سرد با دیابت و تیروئید | روش‌هایی برای بهبود سردی پا‌ها پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد چطور تعادل بدن را در هر سنی حفظ کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) | مشهد از فردا سرد می‌شود وزیر بهداشت در پاسخ به شهرآرانیوز: بودجه ویژه برای خدمات بیمه‌ای بیماران و زائران مشهد اختصاص می‌یابد + فیلم سن ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد
سرخط خبرها

«ایران»، یوزپلنگ مادر باردار است؟

  • کد خبر: ۱۵۳۳۶۴
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۵
«ایران»، یوزپلنگ مادر باردار است؟
درحالی که رئیس سازمان محیط زیست چند روز قبل به صراحت از باردار بودن مجدد "ایران"، مادر "پیروز" خبر داده‌بود؛ اما حالا به گفته یوزبانان سایت تکثیر در اسارت توران و البته مدیرکل محیط زیست سمنان، نمی‌توان از هم‌اکنون بارداری قطعی "ایران" را تأیید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، اوایل بهمن‌ماه بود که مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، برای نخستین بار از جفت‌گیری موفقیت‌آمیز دوباره "فیروز" و "ایران" یوز‌های معروف توران خبر داده بود.
بهرام‌علی ظاهری البته در همان زمان نیز اشاره کرده بود که این به معنی بارداری قطعی "ایران" نیست و برای اینکه به قطعیت، بارداری مجدد مادر توله یوز "پیروز" اعلام شود؛ باید منتظر تشکیل جنین و علائم بالینی و البته احتمالاً انجام سونوگرافی از یوزپلنگ "ایران" بود.
آن گونه که ظاهری در آن زمان اعلام کرده بود حداقل زمان لازم برای انجام سونوگرافی از یوزپلنگ "ایران" و اعلام قطعی بارداری این یوزپلنگ ماده، ۵۰ روز از زمان جفت‌گیری است.
اما گویا  تمام معادلات  بر هم زده شده و  برای اعلام خبر بارداری ایران، عجله شد.
ابتدا امیر مرادی، رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی در پیام ویدئویی در ساعات پایانی عمر "پیروز" از بارداری مادر این توله یوز خبر داد. موضوعی که سروصدای بسیاری در رسانه‌ها کرد و روز بعد "پیام محبی" رئیس جامعه دامپزشکان ایران این ادعا را رد کرد و گفت: هنوز بارداری "ایران" قطعی نشده است و باید حداقل ۲ تا سه هفته دیگر بگذرد تا علائم بارداری در این یوزپلنگ معروف سایت نگهداری و تکثیر در اسارت توران ظاهر شود.
البته این پایان ماجرا نبود و روز بعد از این اظهارنظر، عالی‌ترین مقام محیط زیستی کشور، یعنی علی سلاجقه خبر بارداری "ایران خانم" را رسمی و به نوعی تأیید کرد و گفت که امکان خون‌گیری از مادر پیروز برای نجات این توله یوز به دلیل بارداری ایران ممکن نبود و بر همین اساس نیز پیروز به اجبار به اتاق دیالیز رفت.
اما مشاهدات عینی در سایت تکثیر در اسارت توران و البته اظهارات یوزبانان این سایت چیز دیگری را می‌گوید.
در واقع محیط بانان این سایت مهم تکثیر در اسارت یوزپلنگ ایرانی معتقدند که هنوز برای اظهارنظر قطعی درباره بارداری "ایران" زود است و نباید در اعلام این خبر عجله کرد؛ چراکه هنوز شواهد بالینی قطعی و قابل توجهی مبنی بر بارداری این یوز ماده مشاهده نشده است.
موضوعی که البته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان نیز به نوعی آن را تأیید کرد. بهرامعلی ظاهری در گفتگو با خبرنگار تسنیم خاطرنشان کرد: هنوز نمی‌توان به قطعیت گفت که ایران باردار است و این موضوع پس از انجام آزمایشات بعدی و احتمالاً سونوگرافی مشخص می‌شود.
بهرامعلی ظاهری با اشاره به اینکه البته با توجه به تجربه سال قبل و شواهد موجود، به بارداری "ایران" بسیار امیدواریم تصریح کرد: اعلام قطعی خبر بارداری ایران در روز‌های پایانی سال و با انجام سونوگرافی ممکن است.

وی البته با اشاره به اینکه انجام سونوگرافی از ایران نیاز به بیهوشی این ماده یوز دارد؛ این را هم گفت که انجام سونوگرافی از ایران بستگی به نظر متخصصان دخیل در پروژه مهم تکثیر در اسارت یوز داشته و شاید جمع‌بندی بر این باشد که سونوگرافی از ایران انجام نشود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ابراز امیدواری کرد که در صورت تأیید بارداری ایران، اوایل اردیبهشت‌ماه سال آینده شاهد تولد توله‌یوز‌های جدید "فیروز" و "ایران" باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->