گودرزی: مجلس در برابر اجرای مکانیسم ماشه اقدام متقابل می‌کند شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل ادعا کرد: حمله به سفارت تل آویو در هلند خطیب‌زاده در گفت‌و‌گو با رسانه لبنانی: پنجره دیپلماسی همچنان باز است آمریکا، سئول را برای رأی‌گیری درباره ایران تحت فشار گذاشت انتقال ۴۷ عضو فرانسوی داعش از سوریه به عراق اولیانوف: روسیه و چین ابتکار جدیدی برای حل موضوع هسته‌ای ایران ارائه می‌کنند حاجی‌دلیگانی: دولت برای بی‌اثر کردن مکانیسم ماشه ورود کند تجاوزات اسرائیل در لبنان، صدای نیروهای سازمان ملل را درآورد واکنش ناتو و اتحادیه اروپا به ورود جنگنده‌های روسیه به حریم هوایی استونی واکنش شدید طالبان افغانستان علیه ادعای ترامپ برای کنترل آمریکا بر پایگاه بگرام توضیحات فرماندار مشهد درباره صدا‌های شنیده‌شده در برخی مناطق شهر (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سنتکام مدعی شد: کشته شدن یک عضو ارشد داعش در سوریه ایروانی: قطعنامه ۲۲۳۱ همانگونه که توافق شده باید به پایان برسد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با گروسی درباره اسنپ‌بک ادامه اتهام‌زنی رئیس جاسوسان انگلیس علیه ایران بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به رأی منفی شورای امنیت به قطعنامه ادامه رفع تحریم‌های ایران: سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس
سرخط خبرها

رنگین دادفر سپنتا: کشورهای غربی باید از خروجشان از افغانستان درس بگیرند

  • کد خبر: ۱۵۶۹۷۸
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
رنگین دادفر سپنتا: کشورهای غربی باید از خروجشان از افغانستان درس بگیرند
دکتر "رنگین دادفر سپنتا"، مشاور پیشین ریاست‌جمهوری افغانستان، در گفت‌وگویی با نشریه‌ آلمانی «دویچلندفونک» گفت که کشورهای غربی باید از خروجشان از افغانستان درس بگیرند. او افزود که تلاش برای صدور دموکراسی به کشورهای دیگر شکست خورده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سپنتا در این مصاحبه گفت که افغانستان، عراق، سوریه و لیبی نمونه‌هایی از این شکست است. به گفته‌ او، در همه‌ این کشورها، وضعیت بدتر شده و از دست‌رفتن جان صدها هزار نفر را به همراه داشته است. 

مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان در پاسخ به این پرسش که چه معیارهایی باید در مورد ماموریت‌های نظامی خارجی که ممکن است نیروهای مسلح آلمان نیز در آن شرکت داشته باشند، در آینده چه معیارهایی باید در نظر گرفته شود، گفت که چنین ماموریت‌هایی باید آخرین گزینه باشند. سپنتا تاکید کرد: «این ماموریت‌ها فقط باید در موارد اضطراری و استثنایی صورت گیرد. من معتقد نیستم که ماموریت‌های نظامی در آفریقا یا آسیا نتیجه می‌دهد.»

این سیاست‌مدار افغانستان که جایگاه وزیر خارجه را نیز در کارنامه‌اش دارد، تاکید کرد که همکاری کشورهای غربی با طالبان نباید فراتر از کمک‌های بشردوستانه باشد.

رنگین دادفر سپنتا، که اکنون در آلمان زندگی می‌کند، درمورد تعامل با طالبان گفت که ممکن است کشورهای اقتدارگرایی مانند چین برای کنارآمدن با طالبان راحت‌تر باشند. به گفته‌ او، در چنین کشورهایی مسئله حقوق بشر، جامعه مدنی یا زنان، عنصر اصلی سیاست نیست، اما کشورهای غربی باید بارها و بارها در سیاست خارجی یا توسعه خود به این موضوع فکر کنند.

با وجود این، او همچنان این احتمال را رد نمی‌کند که هم غرب و هم چین، تحت شرایط خاصی با طالبان کنار بیایند. این سیاست‌مدار افغان تصریح کرد: « تاکید ما بر این است که همکاری غرب با طالبان در محدوده کمک‌های بشردوستانه باقی بماند. افغانستان تحت حاکمیت طالبان کشوری بدون قانون اساسی و حاکمیت قانون است. بنابراین، نباید به این رژیم (طالبان) مشروعیت داده شود.»

سپنتا پیش از این نیز از سیاست‌های غرب، به‌ویژه آمریکا، در افغانستان انتقاد کرده بود. او در ماه فوریه سال گذشته نیز در صفحه توییترش نوشت که آمریکا هرگز با افغانستان دوست نبود و حالا «افغان‌ها مجبورند تاوان سیاست‌های نادرست ایالات متحده را بپردازند.»

مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان با اشاره به تاریخ آن کشور، گفت که دولت آمریکا در گذشته به‌نفع «رادیکال‌ترین رادیکال‌ها در افغانستان تبلیغ و آن‌ها را در جنگ سرد علیه اتحاد جماهیر شوروی تقویت کرد.»

سپنتا همچنین افزود که بعد از تقویت رادیکال‌ها، ایالات متحده دست پاکستان را در افغانستان باز کرد و پاکستان با همکاری و پول غرب «بر مقاومت افغانستان مسلط شد» و طالبان را ابزار هژمونی خود در افغانستان کرد.

این سیاست‌مدار افغان آمریکا را متهم کرد که به نام «مبارزه با تروریسم» در بیست سال گذشته ​​در افغانستان جنگی برافروخت که هزاران زن، کودک و غیرنظامی جان خود را در آن از دست دادند.

سپنتا گفت: «ما در گذشته فکر می‌کردیم جنگ امریکا در افغانستان، مبارزه با تروریسم است.» اما او در ادامه مدعی شد که «آمریکا با ۳۶ میلیارد دلار از پاکستان حمایت کرد».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->