قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم
سرخط خبرها

۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۵۷۶۹۸
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱
مشهدی‌ها پارسال نسبت به سال پیش از آن، ۲۲ روز بیشتر هوای پاک تنفس کردند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «در سال ۱۴۰۱، مشهدی‌ها ۳۶ روز هوای پاک استشمام کرده‌اند که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰ که فقط ۱۴ روز هوای پاک در آن ثبت شده است، وضعیت بهتری را نشان می‌دهد.» این خبر خوش را رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد اعلام می‌کند و البته گفته‌هایش را با یک «اما» ادامه می‌دهد: هنوز کیفیت هوای شهر مشهد با سطوح استاندارد ملی و بین‌المللی فاصله زیادی دارد.

رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا دراین‌باره ادامه می‌دهد: در سال ۱۴۰۰ مشهد ۱۴ روز هوای پاک و ۲۶۱ روز هوای قابل قبول داشته و ۸۸ روز نیز برای گروه‌های حساس ناسالم و ۲ روز برای همه افراد ناسالم بوده است.

او خاطرنشان می‌کند: پارسال ۳۶ روز هوای پاک و ۲۳۳ روز هوای قابل قبول سهم شهروندان مشهدی شده است. از سوی دیگر، شهروندان ۹۰ روز تحت‌تأثیر هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای همه افراد قرار گرفته‌اند. با وجود اینکه شمار روز‌های پاک پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است، شمار روز‌های با وضعیت هشدار بیش از ۱۰۰ (شاخص کمتر از ۱۰۰ نشان‌دهنده هوای سالم و بیشتر از این عدد به‌عنوان هوای ناسالم ثبت می‌شود) تفاوت معناداری با سال پیش از آن ندارد.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد با بیان اینکه پارسال میانگین آلاینده ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در شهر، ۲۹.۳ میکروگرم در مترمکعب بوده است، خاطرنشان می‌کند: استاندارد ملی این آلاینده ۱۲ میکروگرم بر مترمکعب است؛ بنابراین میانگین سالانه این آلاینده در مشهد ۲.۵ برابر سطح استاندارد ملی را نشان می‌دهد.

اسماعیلی معتقد است که پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، مقدار متوسط دی اکسید گوگرد در هوای مشهد افزایش یافته است و می‌گوید: آلوده‌ترین ایستگاه‌ها در مشهد از حیث این آلاینده امامیه و الهیه بوده است که به‌نظر می‌رسد یکی از عوامل افزایش آلاینده در این نقاط نزدیکی به نیروگاه توس بوده است. همچنین پارسال، آلوده‌ترین ایستگاه از نظر آلاینده اصلی ایستگاه واقع در بولوار شهید کریمی، چمن، بولوار رسالت و سمزقند بوده است.
او پدیده وارونگی هوا را عامل تشدیدکننده آلودگی هوا می‌داند و بیان می‌کند: بیشترین علت آلودگی هوا وضعیت حمل‌ونقل، سوخت‌های فسیلی، مصرف انرژی در شهر و... بوده است.

روز‌های ناسالم بیشتر شد

کارشناس مسئول بررسی آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان‌رضوی هم با استناد به برآورد‌های آماری از میزان روز‌های پاک و ناسالم در دو سال گذشته، اظهار می‌کند: متأسفانه پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، به شمار روز‌های ناسالم افزوده شده است. نقطه قوت سال ۱۴۰۱ این بود که روز‌های با هوای پاک بیشتری را تجربه کرده‌ایم. بااین‌حال، نه می‌توان خوش‌بین و نه می‌توان بدبین بود، زیرا این اختلاف‌ها فاحش نیست.

فرخ‌لقا امینی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه پارامتر‌های اقلیمی و وضعیت بارش در آن‌ها مؤثر است، می‌گوید: نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، توسعه حمل‌ونقل ریلی، معاینه‌فنی خودرو‌ها و... از راهکار‌هایی است که برای بهبود شاخص کیفیت هوا مدنظر سازمان محیط‌زیست است، اما باید گفت که وضعیت اقتصادی و تحریم‌ها، اقدامات در همه حوزه‌های محیط‌زیستی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اقدامات آن‌طور که باید و شاید نمی‌تواند مؤثر باشد. او درباره پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ نیز بیان می‌کند: کیفیت هوا را نمی‌توان به‌صورت بلندمدت پیش‌بینی کرد، زیرا وضعیت اقلیمی بر آن مؤثر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->