جلوگیری از ۴۷۶ سقط جنین سالم در خراسان رضوی نقش انرژی خورشیدی در شکل دادن به شهرهای پایدار آینده پیرترین ببر سیبری ایران در باغ‌وحش ارم تلف شد (دوم مرداد ۱۴۰۳) وجود پشه آئدس در ۶ استان کشور (۲ مرداد ۱۴۰۳) الزام در دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان سربازی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) | تداوم هوای گرم تا اوایل هفته آینده آخرین وضعیت پرونده «کورش کمپانی» تشریح شد (دوم مرداد ۱۴۰۳) چگونه هزینه‌های سفر به روسیه را کنترل کنیم؟ بازداشت ۲ تن از کارکنان اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۳) هدفگذاری دانشگاه ها در دولت چهاردهم منطقی و مسئله محور شود ارائه خدمات در ۵۶ سلامتکده دولتی و خصوصی و درمان سرپایی با طب ایرانی استان خراسان رضوی جز مناطق عاری از بیماری مالاریا است اعلام نتایج قطعی آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم (۲ مرداد ۱۴۰۳) بازداشت در مدینه به‌خاطر غزه | روحانی مشهدی از ماجرای دستگیری خود در عربستان، در ایام حج امسال می‌گوید کلاهبرداری میلیاردی تحت عنوان وکیل مهاجرت وامی قطره‌چکانی برای بازنشستگان | سهم ناچیز بازنشستگان تامین اجتماعی مشهد و خراسان رضوی از وام ۳۰ میلیونی ویروس جدید «نیپا» جنوب هند را در حالت آماده‌باش قرار داد + ویدئو آنتی بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی تجویز می‌شود خراسان رضوی پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور | اهداکنندگان مرگ مغزی به ۳۲۴ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره بخشیدند تقریباً تمام افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به آب‌مروارید می‌شوند
سرخط خبرها

رمضان؛ فرصتی برای تمرین مهارت خویشتن‌داری

  • کد خبر: ۱۵۸۱۱۴
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
رمضان؛ فرصتی برای تمرین مهارت خویشتن‌داری
مهارت خویشتن‌داری یادگرفتنی است و ماه‌مبارک رمضان هم فرصت خوبی برای یادگیری و تمرین این مهارت است.

روزه‌داری با تغییر عادت‌ها، نوع دیگری از زیستن را به‌همراه دارد؛ برای نمونه مراقبت در اعمال و دوری از گناه، مبارزه با نفس و همچنین بخش مهمی از حال خوبی که در هنگام افطار تجربه می‌کنیم، مرتبط با همین موضوع است که در آن به خود می‌بالیم و حسی آکنده از سپاس، اعتمادبه‌نفس و حرکت به سمت کمال را داریم؛ ازاین‌رو ماه مبارک رمضان، تمرین مهمی است برای مهارتی به‌نام خویشتن‌داری. مهارتی که از آن یاد کردیم، هسته اولیه اعتمادبه‌نفس و درواقع فضیلتی است که به ما یاد می‌دهد چگونه رفتارهایمان را تنظیم و خود را با واقعیت‌های زندگی منطبق کنیم.

مکانیسمی درونی که سبب می‌شود هر فکر زیان‌آوری را به عمل تبدیل نکنیم، کنترل بیشتری بر رفتارهایمان داشته باشیم، خود را با محیط و واقعیت تطبیق دهیم، ارضای خواسته‌های خود را به تعویق بیندازیم، انعطاف‌پذیری، همدلی بیشتری و رفتار‌های عجولانه کمتری از خود نشان بدهیم. میزان خویشتن‌داری در افراد متفاوت است. برخی بهتر از دیگران می‌توانند زندگی خود را اداره و به تعهداتشان عمل کنند، رازدار باشند و صبوری پیشه کنند. برخی هم در این زمینه توانایی کمتری دارند. اما خوبی ماجرا اینجاست که مهارت خویشتن‌داری یادگرفتنی است و ماه‌مبارک رمضان هم فرصت خوبی برای یادگیری و تمرین این مهارت است.

چند راهکار برای افزایش خویشتن‌داری

  • یکی از ویژگی‌های افراد خویشتن‌دار این است که سعی می‌کنند کاری انجام ندهند که دیگران اذیت شوند؛ بنابراین وقتی از آن‌ها خطایی سر می‌زند، خیلی سریع درصدد برطرف‌کردنش برمی‌آیند، پس اشتباه‌های خود را بپذیرید و آن‌ها را جبران کنید.
  • از ضعف‌های خود آگاه شوید برای برطرف‌کردن آن‌ها تلاش کنید.
  • نخستین گام برای افزایش خویشتن‌داری ترک عادت‌های کوچک است. سعی کنید یکی از عادت‌های بدتان را انتخاب و روی آن کار کنید، مانند ترک مصرف زیاد چای یا سیگار.
  • برای خود هدفی دشوار، اما دسترس‌پذیر پیدا کنید و برای دستیابی به آن هم زمان در نظر بگیرید، مانند کاهش وزن یا خواندن تعدادی کتاب.
  • سعی کنید طوری برنامه‌ریزی کنید که هیچ‌کاری به تعویق نیفتد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->