تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتابخوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ
سرخط خبرها

سم " بوتولیسم " علت تلفات پرندگان / پایان بقای حیوانات وحشی در زیست بوم «میانکاله»

  • کد خبر: ۱۶۲۴۱
  • ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲
  • ۱
سم
با توجه به اینکه حدود شش روز از اتفاق تلف شدن پرندگان در جزیره میانکاله بهشهر می‌گذرد، مسئولان سازمان دامپزشکی کشور سم بوتولیسم را علت اولیه تلفات این حیوانات وحشی در زیست بوم بزرگ جهان اعلام کردند.
به گزارش شهرآرانیوز، میانکاله یکی از زیست بوم‌های حیات وحش جهان در شمال ایران بوده که مدتی است به بیماری نادر و کمیاب مبتلا شده است. دامن این بیماری نصیب پرندگان آبزی و کنارآبزی نادری که به قصد زمستان گذرانی از سیبری همه ساله به شمال ایران و میانکاله می‌آیند را گرفته و بیش از هزاران قطعه پرندگان وحشی را تبدیل به لاشه‌ای کرده که در زیر خاک دفن شدند.

اتفاقی که برای میانکاله در روز‌های اخیر ایجاد شده در ابتدا مسئولان استانی را به حیرت انداخته و سبب شد تا مسئولان ملی از سازمان محیط زیست و پزشکی قانونی پای کار بیایند، ولی اتفاقی صورت نگرفته و متاسفانه بیش از هشت هزار قطعه از پرندگان وحشی و نادر زیست بوم جهان تلف شوند.
مرگ پرنده‌های مهاجر میانکاله برای علاقمندان به محیط زیست و حیات وحش دردناک بود. پیگیری میدانی و عملیاتی استاندار مازندران موجب شد تا همچون روز‌های بحران سیل نوروز امسال، شاهد همکاری و تعامل دستگاه‌ها و مردم بومی برای روشن شدن ابعاد این ماجرای غم انگیز باشیم.
بوتولیسم؛ عامل مرگ و میر بالای پرندگان میانکاله شناخته شد
سید حسین رضوانی، مدیرکل پزشکی قانونی مازندران در این باره گفت: سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه‌ای رسمی علت تلفات پرندگان وحش میانکاله را بوتولیسم اعلام کرد.
وی افزود: به استناد اطلاعیه سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به بررسی‌های همه جانبه بعمل آمده از رخداد تلفات بالای پرندگان آبزی مهاجر در شبه جزیره میانکاله و بر اساس تحلیل یافته‌های اپیدمیولوژیکی و نتایج آزمایشگاهی حاصل از بررسی‌های میدانی، علت تلفات این پرندگان بوتولیسم بوده است.
رضوانی گفت: بوتولیسم سمی است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود و خوشبختانه این تیپی که پرندگان را دچار مسمومیت کرده، مشترک نیست و خطری انسان را تهدید نمی‌کند.

علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در حاشیه بازید از تالاب بین المللی میانکاله اظهار داشت: این مسمومیت ناشی از دو میکروب "کلوستریدیوم " و " بوتولینیوم" است که بیماری بوتولیسم یا همان مسمومیت طبیعی را ایجاد می‌کند.
وی افزود: با توجه به اینکه آب تالاب میانکاله نیز راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شد و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آن‌ها شده است و این بیماری نیز تاکنون در بیش از ۲۰ تالاب در سطح جهان سابقه داشته به طوری که بین ۱۰۰ هزار تا یک میلیون بال پرنده را تلف کرد.

رفیعی پور گفت: نتیجه اولیه براساس چندین آزمایش و بازدید میدانی به دست آمده و نتیجه دقیق‌تر آن در ۲۴ ساعت آینده اعلام خواهد شد و در صورتی که نیاز به تکرار آزمایش و یا حتی ارسال نمونه‌ها به خارج از کشور برای آزمایش‌گیری باشد، این کار از سوی دامپزشکی کشور انجام می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ۳۰ تیپ از بیماری بوتولیسم در جهان شناسایی شد، گفت: نوع بیماری که در پرندگان میانکاله مشاهده شده از نوع تیپ " سی ام " است که قابلیت انتقال از پرندگان به انسان را ندارد.
منبع:تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۳
0
0
سازمان محیط زیست چه غلطی میکنه که هیچ اقدامی در مرگ پرندگان نمیکنه اینجا نفرین شده اس همه در حال موت اند[...]
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->