جزئیات طرح اعطای شیرخشک کوپنی به مادران خراسان رضوی| فعالیت ۲۱ مرکز مشاوره شیردهی در استان (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم ۷۰ درصد ایرانی‌ها نمی‌دانند دیابت دارند توصیه‌هایی به زائران اربعین برای پیشگیری و درمان تاول پا زمان توزیع واکسن آنفلوانزا مشخص شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) اسامی ۵۷ مصدوم انحراف اتوبوس زائران ایرانی در عراق اعلام شد | ۴ نفر جان باختند حرکت ۱۰۰ کاروان زائران پیاده به سوی مشهد آغاز شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مازندران در پایان هفته جاری اعلام شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) وزیر آموزش‌وپرورش: در سال تحصیلی جدید مشکل کمبود معلم نخواهیم داشت صدور هشدار سطح نارنجی برای خراسان رضوی و ۲ استان دیگر در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ۴۵ درصد از نرخ بلیت پرواز‌های اربعین در حساب فرودگاه نجف! کشف ۱۶۷ فقره پرونده و دستگیری ۴۷۶ متهم در ضربه سنگین پلیس آگاهی به باند‌های هرمی و شبکه‌های غیرمجاز اعزام اتوبوس‌های برون شهری به مرزهای غربی کشور | مسافران داخلی موقتا از پایانه‌های مسافربری استفاده نکنند دستگیری ۳۰ هزار مجرم سابقه‌دار فراری آماده‌سازی ۵۲۲۰ نقطه اقامت موقت برای زائران دهه آخر ماه صفر در مشهد بازگشت بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر اربعین به کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوا تا پایان هفته ارزان‌ترین مکمل کلسیمی را بشناسید مشهد ۴۰ درصد شیرخشک مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند بازگشت معجزه‌آسای دختر ۲۰ ساله به زندگی پس از ۲۰ دقیقه ایست قلبی بر اثر برق‌گرفتگی (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) در سفر‌های تابستانی مراقب این بیماری‌ها باشید چه زمانی مصرف قهوه به بدن آسیب می‌رساند؟ معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی: حقوق کودک هنوز مورد توجه مسئولین نیست | کاهش تعداد کودکان کار در مشهد با خروج اتباع ارتباط ندارد ۴ فوتی و ۵۷ مصدوم در تصادف اتوبوس زائران ایرانی در محور بصره_شلمچه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم هشدار درباره تنش آبی در خراسان رضوی | کاهش ۲۹ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص ساندویچ‌های سرد درباره شاخصه یک زندگی موفق که سبب آرامش بین همسران می‌شود بازسازی صحنه قتل توسط قاتل ۱۹ ساله در مشهد: وسوسه شیطانی مرا به محل جنایت کشاند + تصاویر
سرخط خبرها

سم " بوتولیسم " علت تلفات پرندگان / پایان بقای حیوانات وحشی در زیست بوم «میانکاله»

  • کد خبر: ۱۶۲۴۱
  • ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲
  • ۱
سم
با توجه به اینکه حدود شش روز از اتفاق تلف شدن پرندگان در جزیره میانکاله بهشهر می‌گذرد، مسئولان سازمان دامپزشکی کشور سم بوتولیسم را علت اولیه تلفات این حیوانات وحشی در زیست بوم بزرگ جهان اعلام کردند.
به گزارش شهرآرانیوز، میانکاله یکی از زیست بوم‌های حیات وحش جهان در شمال ایران بوده که مدتی است به بیماری نادر و کمیاب مبتلا شده است. دامن این بیماری نصیب پرندگان آبزی و کنارآبزی نادری که به قصد زمستان گذرانی از سیبری همه ساله به شمال ایران و میانکاله می‌آیند را گرفته و بیش از هزاران قطعه پرندگان وحشی را تبدیل به لاشه‌ای کرده که در زیر خاک دفن شدند.

اتفاقی که برای میانکاله در روز‌های اخیر ایجاد شده در ابتدا مسئولان استانی را به حیرت انداخته و سبب شد تا مسئولان ملی از سازمان محیط زیست و پزشکی قانونی پای کار بیایند، ولی اتفاقی صورت نگرفته و متاسفانه بیش از هشت هزار قطعه از پرندگان وحشی و نادر زیست بوم جهان تلف شوند.
مرگ پرنده‌های مهاجر میانکاله برای علاقمندان به محیط زیست و حیات وحش دردناک بود. پیگیری میدانی و عملیاتی استاندار مازندران موجب شد تا همچون روز‌های بحران سیل نوروز امسال، شاهد همکاری و تعامل دستگاه‌ها و مردم بومی برای روشن شدن ابعاد این ماجرای غم انگیز باشیم.
بوتولیسم؛ عامل مرگ و میر بالای پرندگان میانکاله شناخته شد
سید حسین رضوانی، مدیرکل پزشکی قانونی مازندران در این باره گفت: سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه‌ای رسمی علت تلفات پرندگان وحش میانکاله را بوتولیسم اعلام کرد.
وی افزود: به استناد اطلاعیه سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به بررسی‌های همه جانبه بعمل آمده از رخداد تلفات بالای پرندگان آبزی مهاجر در شبه جزیره میانکاله و بر اساس تحلیل یافته‌های اپیدمیولوژیکی و نتایج آزمایشگاهی حاصل از بررسی‌های میدانی، علت تلفات این پرندگان بوتولیسم بوده است.
رضوانی گفت: بوتولیسم سمی است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود و خوشبختانه این تیپی که پرندگان را دچار مسمومیت کرده، مشترک نیست و خطری انسان را تهدید نمی‌کند.

علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در حاشیه بازید از تالاب بین المللی میانکاله اظهار داشت: این مسمومیت ناشی از دو میکروب "کلوستریدیوم " و " بوتولینیوم" است که بیماری بوتولیسم یا همان مسمومیت طبیعی را ایجاد می‌کند.
وی افزود: با توجه به اینکه آب تالاب میانکاله نیز راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شد و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آن‌ها شده است و این بیماری نیز تاکنون در بیش از ۲۰ تالاب در سطح جهان سابقه داشته به طوری که بین ۱۰۰ هزار تا یک میلیون بال پرنده را تلف کرد.

رفیعی پور گفت: نتیجه اولیه براساس چندین آزمایش و بازدید میدانی به دست آمده و نتیجه دقیق‌تر آن در ۲۴ ساعت آینده اعلام خواهد شد و در صورتی که نیاز به تکرار آزمایش و یا حتی ارسال نمونه‌ها به خارج از کشور برای آزمایش‌گیری باشد، این کار از سوی دامپزشکی کشور انجام می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ۳۰ تیپ از بیماری بوتولیسم در جهان شناسایی شد، گفت: نوع بیماری که در پرندگان میانکاله مشاهده شده از نوع تیپ " سی ام " است که قابلیت انتقال از پرندگان به انسان را ندارد.
منبع:تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۳
0
0
سازمان محیط زیست چه غلطی میکنه که هیچ اقدامی در مرگ پرندگان نمیکنه اینجا نفرین شده اس همه در حال موت اند[...]
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->