دستگیری «شبح مرگ» در مشهد؛ سرنوشت شوم انتقام‌جوی ۲۶ ساله پس از دو دهه توهم درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور
سرخط خبرها

ویدئو| پلیس فتا: ۷ کلاهبردار در زمینه فروش سوالات امتحانات نهایی دستگیر شدند

  • کد خبر: ۱۶۶۰۱۳
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۵
ویدئو| پلیس فتا: ۷ کلاهبردار در زمینه فروش سوالات امتحانات نهایی دستگیر شدند
در سالیان اخیر کلاهبرداری به بهانه فروش سوالات امتحانی افزایش یافته است. این نوع کلاهبرداری در ایام امتحانات نهایی بیشتر شده است چراکه سهم سابقه تحصیلی در کنکور افزایش پیدا کرده است. با نزدیک شدن به ایام امتحانات خرداد رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اعلام کرد: ۷ نفر در جریان فروش سوالات امتحانات نهایی شناسایی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، قصه فروش سؤالات امتحانی و کنکور حکایت عجیب و غریبی نیست؛ روایت روزهای منتهی به ایام برگزاری امتحانات و کنکور سراسری است؛ آن هم از طرف کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی با تبلیغات گسترده مبنی بر ارائه سوالات آزمون به خصوص  برای دانش آموزان پایه نهم و علی الخصوص پایه دوازدهم؛ پایه نهم به خاطر انتخاب رشته تحصیلی برای ورود به مقطع متوسطه دوم و پایه دوازدهم به خاطر تاثیر معدل امتحان نهایی در کنکور سراسری.

بازار فروش سؤالات نهایی،کنکور و ابزارآلات تقلب این روزها داغ داغ است؛ شیوه و شگرد کلاهبردارانه‌ای که دستاوردی برای خریدارانش ندارد؛ چرا که تعدادی از این کانال‌ها پول را گرفته و فرد را بلاک می‌کنند و دسته دیگر سؤالات ادوار گذشته را می‌دهند؛ برخی هم ادعا دارند که در سر جلسه آزمون همراهت هستند و پاسخگوی سؤالات آزمون؛ به همین راحتی. 

سرهنگ رامین پاشایی، معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی در خصوص تبلیغات موجود در فضای مجازی با موضوع فروش سؤالات آزمون سراسری و کنکور اظهار داشت: موضوع تقلب در آزمون چه امتحانات نهایی و چه کنکور، چند سالی است که باب شده و نکته قابل تأمل این است که مجرمان با مانیتورینگ فضای رسانه‌ای پلتفرم مجرمانه طراحی کرده و با تبلیغات وسیع و گسترده ادعای فروش و عرضه سوالات آزمون را دارند.

انهدام  چند باند مجرمانه در تهران بزرگ،‌ البرز و زنجان 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با بیان این مطلب که در تقویم امنیتی پلیس فتا نیز کارگروه ویژه رسیدگی به موضوع فروش و تقلب در آزمون از اواسط اردیبهشت ماه تشکیل شده و فضای مجازی را رصد می‌کند اعلام کرد: چند باند مجرمانه در تهران بزرگ،‌ البرز و زنجان شناسایی و منهدم شدند؛ در این راستا تعداد زیادی تارنما و شماره حساب بانکی نیز شناسایی و مسدود شده و برای دستگیرشدگان هم پرونده قضایی تشکیل شده است.

سرهنگ پاشایی نکته مشترک تمام اقدامات این باندهای کلاهبرداری را تبلیغات وسیع در فضای مجازی عنوان و تصریح کرد: تمام افرادی که دستگیر شده‌اند در هنگام دستگیری و بازجویی اعلام کرده‌اند که اصلاً دسترسی به سوالات نداشته‌ و روش کارشان این گونه بوده است که بعد از واریز پول توسط متقاضیان آنها را بلاک کرده و دیگر پاسخگو نبوده یا اینکه نمونه سؤالات ادوار گذشته کنکور و امتحانات نهایی را در اختیار آنها قرار می‌دادند.

75 درصد والدین از واریز وجه برای خرید سوالات خبر ندارند

وی گفت: متاسفانه بر اساس پرونده‌ها و شکایت‌های انجام‌شده بیش از 75 درصد خانواد‌ه‌ها از عملکرد سایبری و واریز وجه توسط فرزندانشان اطلاع نداشتند که این امر نظارت کافی والدین بر فرزندان را بیش از پیش می طلبد.

 دستگیری اعضای یک باند فروش تقلب ابزار در تهران/ شناسایی یکی دو مورد عکاسی از برگه امتحان 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا اظهار داشت: وظیفه پلیس تا قبل از در ورود به جلسه آزمون است و ما با انجام کارگروه‌های ویژه اقدامات پیشگیرانه خود را انجام می‌دهیم اما بعضی اوقات افراد از غفلت مراقبین سوءاستفاده کرده و ابزار هوشمند با خود سر جلسه آزمون می‌آورند. ابزارهای هوشمند از جمله دوربین و ساعت‌های هوشمند و حتی خودکارهایی که قابل عکاسی و فیلمبرداری هستند که یکی دو مورد  آن را اخیرا شاهد بودیم که در سر جلسه  آزمون از برگه امتحانی عکاسی کرده و آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند؛ اگرچه وقتی تمام دانش‌آموزان سر جلسه امتحان هستند و دسترسی به اینترنت و فضای مجازی ندارند، انتشار برگه سوالات در سر جلسه آزمون هیچ نتیجه‌ای برای دانش آموزان ندارد.

سرهنگ پاشایی، انتشار تصویر برگه سؤالات امتحانی را در هنگام آزمون اقدامی در راستای عرض اندام افراد یا بی‌اعتبارسازی دانست و گفت: یکی دو مورد در این خصوص داشته‌ایم که سوالات بعد از آزمون منتشر شد، اما اینکه سؤالات قبل از امتحان لو رفته باشد منتفی است، اگرچه باید مراقبان آزمون در این زمینه تلاش خود را کرده و کلیه پروتکل‌های امنیتی را رعایت کنند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با بیان اینکه فروش تقلب‌ابزار از جمله دیگر ترفندهای مجرمان سایبری است گفت: اگرچه فروش این ابزار به خودی خود جرم است اما با مواردی مواجه بودیم که کلاهبرداران با قیمت‌های گزاف ساعت، گوشی، خودکار و ابزار هوشمند را به دانش‌آموزان فروخته و ادعا می‌کردند که در سر جلسه آزمون فرد را حمایت کرده و جواب سوالات را به وی می‌رسانند، در صورتی که چنین موضوعی منتفی است؛‌ یک باند فروش تقلب ابزار نیز اخیراً در تهران شناسایی و افراد دستگیر شدند.

دستگیری 7 نفر از فروشندگان سوالات امتحان نهایی در تهران

سرهنگ داود معظمی گودرزی رییس پلیس فتا پایتخت نیز با تاکید بر اینکه ادعای فروش سؤالات امتحانات نهایی ترفند کلاهبرداران است از تشکیل کارگروه مشترک با وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: طی چند روز اخیر توانستیم 7 نفر از فروشندگان سؤالات امتحان نهایی در تهران را شناسایی و دستگیر کنیم.

رییس پلیس فتا پایتخت به خانواده‌ها توصیه کرد که  نظارت بیشتری بر فعالیت مجازی فرزندانشان داشته و ضمن آگاهی دادن به آنها در مواجهه با موارد مشکوک مراتب را به پلیس فتا با شماره 096380  اطلاع دهند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->