غلامحسین دلبری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز افزود: در حال حاضر ۷۸ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد در ۲۵ شهرستان در خراسان رضوی فعالیت دارد که از این تعداد ۹ مرکز به بانوان و ۶۹ مرکز به آقایان اختصاص یافته و ارائه خدمت میکنند.
وی افزود: بیشترین مراجعهکنندگان به این مراکز اقامتی در گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال قرار دارند. سال گذشته ۱۳ هزار و ۱۸۳ نفر از مردان در این گروه سنی به این مراکز مراجعه کردهاند.
دلبری درخصوص تعداد زنان مراجعه کننده به این مراکز اقامتی نیز گفت: سال گذشته ۱۶۸۲ نفر از بانوان از خدمات درمانی این مراکز برخوردار شدهاند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی افزود: سال گذشته بهمنظور کمک به خانوادههایی که هزینه درمان اعتیاد سرپرست خانواده یا فرزند خود را ندارند، سه میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال اعتبار در قالب یاریبرگ به ۴۳۰ نفر توسط سازمان بهزیستی پرداخت شد. همچنین پارسال بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه به منظور ایجاد اشتغال برای معتادان بهبودیافته توسط اداره کل بهزیستی خراسان رضوی پرداخت شده است.
وی در خصوص فعالیت کمپهای ماده ۱۵ هم گفت: این مراکز اقامتی با هدف بهبود و بازتوانی اختلال مصرف مواد تاسیس شده و فعالیت میکند. رویکرد اصلی این مراکز، پرهیز مدار با مشارکت گروههای همتا و خودیار است. افراد به صورت داوطلبانه به این مراکز شبانهروزی مراجعه میکنند و در آن اقامت دارند. دوره اقامت فرد بین یک تا حداکثر سه ماه با نظر تیم درمان است. در این مراکز پزشک، مددکار اجتماعی، روانشناس یا مشاور حضور داشته و با توجه به نظر تخصصی این گروه خدمات درمانی به افراد ارائه میشود.
دلبری افزود: پذیرش، غربالگری، ارزیابی اولیه، سمزدایی بدون دارو، ویزیت پزشک در بدو ورود و در طول مدت اقامت در مرکز و همچنین انجام برنامههای بهبود و بازتوانی شامل گروهدرمانی، برگزاری جلسات مشارکت جمعی، آموزش خانواده و... از دیگر برنامههای این مرکز برای مددجویان مقیم است. در مرحله نهایی پایش درمان و پیگیری بعد از ترخیص نیز انجام میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: راهاندازی ۲ مراکز اقامتی بانوان در شهرستانهای تربت حیدریه و قوچان، توانمندسازی معتادین بهبود یافته از طریق پرداخت تسهیلات کارفرمایی، نظارت جدی بر مراکز موجود در راستای ارتقاء نحوه خدمترسانی از مهمترین برنامههای اولویتدار معاونت توسعه پیشگیری درخصوص این مراکز است.