اعلام جزییات بسته حمایتی وزارت صمت برای گذر از تبعات جنگ ۱۲ روزه خرید تضمینی گندم خراسان رضوی از مرز ۳۰۰ هزار تن عبور کرد طلای جهانی در پایین‌ترین قیمت یک هفته گذشته (۱۸ تیر ۱۴۰۴) ساعت تسویه پایا از فردا (۱۹ تیرماه) تغییر می‌کند + جزئیات ابلاغ مشوق‌های صادراتی ویژه صادرکنندگان خرد کلاهبرداری پرداخت وام با «آرم و عنوان بانک مرکزی» رئیس شورای عالی استان‌ها تأکید کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از فعالان اقتصادی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | سیب‌زمینی کیلویی ۹ هزار تومان شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۴ اعلام شد ثبات قیمت بلیت قطار برای ایام اربعین ۱۴۰۴ قیمت جدید نان یارانه‌ای در مشهد اعلام شد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای برای اشخاص حقیقی و اوراق تبعی تأمین مالی (۱۷تیر۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد پژو ۲۰۷ دنده‌ای تا محدوده ۱.۲ میلیارد تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد شدید قیمت‌ها با حضور معاون استاندار خراسان رضوی، ایجاد مناطق آزاد مشترک در مرز‌های خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان بررسی شد قیمت دینار عراق همچنان روندی کاهشی دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) ثبت سفارشات جدید واردات شکر از ۲۱ تیرماه آغاز می‌شود بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی و خورشتی چقدر قیمت دارد؟ ریزش دوباره بورس پس از فقط یک روز مثبت | افت شدید ارزش معاملات (۱۷ تیر ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق، برای اولین بار در مشهد فرودگاه مشهد رکورددار بازگشت حجاج | خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵ هزار زائر در ۹ روز ۸۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر چتر کالابرگ هستند بازدید میدانی از بازار گوشت و  مرغ مشهد | قیمت گوشت قرمز در مرز یک میلیون تومان! آیا اعتبار کالابرگ الکترونیک ویژه دهک‌های اول تا هفتم، ماهانه شارژ خواهد شد؟ ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه ۳ میلیون تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۴۵ درصدی بهره‌وری زادوولد دام عشایر با اجرای طرح‌های اصلاح نژاد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد تعادل به بازار برنج می‌رسد خبر پرداخت کالابرگ برای دهک‌های چهارم تا هفتم صحت ندارد
سرخط خبرها

تفکیک قیمت جعبه شیرینی از آنالیز قیمتی، به ضرر مصرف‌کننده است

  • کد خبر: ۱۷۳۱۸۹
  • ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
تفکیک قیمت جعبه شیرینی از آنالیز قیمتی، به ضرر مصرف‌کننده است
رییس اتحادیه صنف شیرینی فروشان مشهد درباره خالص فروشی شیرینی گفت: اگر قرار باشد قیمت جعبه شیرینی از آنالیز قیمتی جدا شود، مسلما تاثیر منفی در قیمت دارد که به نفع مصرف کننده نیست.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، خالص فروشی در قنادی‌ها به دلیل فروش ظرف و جعبه شیرینی و محاسبه وزن آن به قیمت کالا (شیرینی) مصداق کم فروشی است و طبق بررسی‌ها قیمت هر کیلو جعبه ۵۰۰ هزار ریال است، اما قیمت هر کیلو شیرینی به طور میانگین یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است یعنی خریدار شیرینی برای جعبه معادل قیمت شیرینی و سه برابر قیمت واقعی می‌پردازد. این موضوع را مدیر کل اداره استاندرد خراسان رضوی درباره موضوع خالص فروشی عنوان کرده است و می‌گوید: خالص فروشی علاوه بر قنادی‌ها در واحد‌های عرضه پروتئین بسته بندی و آجیل نیز رعایت نمی‌شود و خریداران در واحد‌های پروتئینی سه برابر و در فروشگاه‌های آجیل نیز تا چهار برابر وزن بسته بندی هزینه پرداخت می‌کنند. یعنی وزن بسته بندی پلاستیکی برای آن‌ها به قیمت گوشت و پسته و آجیل محاسبه می‌شود.


به گزارش شهرآرانیوز، مطابق تکالیف قانونی استاندارد، کم فروشی و عدم رعایت استاندارد اجباری در این خصوص توسط واحد صنفی اگر کمتر از پنج درصد وزن کالا باشد مشمول تذکر است، اما اگر کم فروشی در واحد صنفی بیش از پنج درصد وزن کالا باشد متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی می‌شود.

هزار و ۶ قلم کالا و خدمات در کشور مشمول استاندارد اجباری است و هم اکنون هزار و ۹۵۳ واحد تولیدی و خدماتی در خراسان رضوی پروانه استاندارد دارند و برای ۲ هزار و ۷۳۲ محصول و خدمت نیز پروانه استفاده از نشان استاندارد اجباری صادر شده است.

رئیس اتحادیه صنف شیرینی فروشان مشهد درباره نحوه محاسبه قیمت تمام شده شیرینی نظر متفاوتی دارد و در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز می‌گوید: بحث خالص فروشی هنوز دستورالعمل آن برای این صنف نیامده است البته که اکنون هم خالص فروشی در حال انجام است. امروز یک کیلو شیرینی از مواد مختلفی تشکیل شده، به طور مثال ۸۷۰ گرم وزن آن و حدود ۱۳۰ گرم هم جعبه دارد. ما قیمت جعبه را به قیمت آن در انالیز شیرینی مثل سایر مواد تشکیل دهنده اضافه می‌کنیم. 

فرزانی افزود: اگر جعبه از حجم شیرینی کم شود به عبارتی شیرینی یک کیلو و ۱۳۰ گرم می‌شود و پول یک کیلو شیرینی جدا گرفته می‌شود و بسته بندی آن هم جدا گرفته می‌شود.مسلما خالص فروشی که اداره استاندارد عنوان می‌کند کارشناسی شده نیست. به طور مثال در تمام کارخانجات هزینه بسته بندی را چه بسا گرانتر از مردم می‌گیرند. اگر قرار باشد هزینه بسته بندی جدا گرفته شود بحث هزینه چسب، نخ جعبه، چاپ  و غیره به آن اضافه می‌شود در حالیکه در آنالیز قیمتی این موارد به تفکیک حساب نمی‌شود. اگر بنا باشد هزینه بسته بندی جدا حساب شود مسلما هزینه ان بیشتر و با تفکیک کامل‌تر حساب خواهد شد.



وی ادامه داد: در گذشته یک بار این طرح ازمایشی اجرا شد و متاسفانه شاهد شکایت‌های بیشتر از سوی مردم بودیم. اگر اکنون هم بخواهیم نرخ جعبه را جدا حساب کنیم و قیمت یک کیلو شیرنی اضافه کنیم باز هم این اتفاق خواهد افتاد. از دستگاه‌هایی مثل صمت، بازرسی و استاندارد تقاضا داریم با توجه به اینکه ما هم دغدغه مان مردم است کارشناسی شده عمل کند.

به گفته وی، نحوه فروش شیرینی به این شکل یک روالی است که صد سال قبل هم بوده است. نمی‌توان طی یک ماه عملیاتی کرد. در هرصورت کاری که به نفع مردم باشد باید اجرا شود. اینجا جز اینکه مردم متضرر شود چیز دیگری حاصل نمی‌شود. در آنالیز‌های قیمت شیرینی، قیمت جعبه را محاسبه می‌کنیم، اما اگر جدا حساب شود مسلما تاثیر منفی در قیمت دارد وقیمت را افزایشی می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->