ماساژ برای همه کمر درد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد ۷۵ درصد قربانیان دود سیگار، زنان و کودکان بی‌گناه هستند سقوط یک هواپیمای مسافربری با ۱۳۳ مسافر در شهر احمدآباد هند + فیلم لحظه سقوط پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما در استان کاهش وزن در میانسالی می‌تواند به طول عمر بیفزاید مرگ سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به علت مصرف دخانیات آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ زمان واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی مشخص شد معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره نفوذ صنایع دخانی هشدار داد: سن ابتلا و آلودگی به مواد دخانی به‌شدت کاهش یافته است جزئیات بسته حمایتی مازاد بیمه پایه سلامت بازنشستگان کشوری اعلام شد | کاهش ۵۰ درصدی فرانشیز خدمات بستری پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش نسبی دما با آغاز هفته آینده احتمال تغییر در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری | مطالبات همسان‌سازی تا پایان سال پرداخت می‌شود آلودگی صوتی مشهد از مرز استاندارد ملی گذشت | مناطق ۳، ۶ و ۱۱ مشهد رکورد دار آلودگی صوتی اگر هر روز خیار مصرف کنیم، چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟ قبل از خواب، شیر گرم بنوشیم یا سرد؟ فروش واکسن «گارداسیل» در وب‌سایت‌ها غیرمجاز است امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد ۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد اعترافات هولناک عامل جنایت برج مجلل دربند| قتل مرد افغان به‌خاطر فحاشی توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا: مواد غذایی فله‌ای نخرید و آب زیاد بنوشید فاز نخست آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز کلید خورد معمای مرگ مشکوک دختر دانشجو در واژگونی خودرو شگرد مرموز باند سارقان زن برای دستبرد به فروشگاه‌های پوشاک در مشهد انهدام باند سرقت جغدهای پارکینگی توسط پلیس مشهد میهمان من باش در آستانه عید غدیر، ۶۲۱ نفر از زندانیان استان خراسان رضوی آزاد شدند نگاهی به آمار روز‌های نفس‌گیر مشهد در سال ۱۴۰۳ | شاخص آلودگی هوا رکورد یک دهه را شکست
سرخط خبرها

کارکرد ضدعدالت کنکور

  • کد خبر: ۱۷۴۱۷۵
  • ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
  • ۱
کارکرد ضدعدالت کنکور
با تأمل بیشتر در اینکه بیشتر صندلی‌های بهترین دانشگاه کشور، به ثروتمندترین دهک جامعه اختصاص دارد، می‌توان دریافت که ورود به دانشگاه تناسب مستقیمی با سطح درآمدی خانواده دارد.

سال قبل بود که یکی از مسئولان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد که «۵۵ درصد ورودی‌های دانشگاه صنعتی شریف از دهک ۱۰ هستند». دهک ۱۰ در جامعه افرادی هستند که احتمالا ۱۰۰ میلیون درآمد ماهانه دارند و منزل هایشان در بهترین نقاط شهر است و چند ماشین ده‌ها میلیاردی هم دارند. دانشگاه صنعتی شریف نیز براساس رنکینگ‌های بین المللی بهترین دانشگاه فنی مهندسی کشور است.

با تأمل بیشتر در اینکه بیشتر صندلی‌های بهترین دانشگاه کشور، به ثروتمندترین دهک جامعه اختصاص دارد، می‌توان دریافت که ورود به دانشگاه تناسب مستقیمی با سطح درآمدی خانواده دارد. این بدان معناست که آموزش در کشور ما به یک کالا برای خرید تبدیل شده است و اگر شما تمکن مالی برای هزینه کردن در بحث آموزش را داشته باشید، مستند به آمار ارائه شده می‌توانید موفق شوید.

سال هاست که پیشرفت در تحصیل در کشور ما تابع میزان سرمایه افراد شده است. کنکور در کشور ما تنها راه ورود به رشته‌های پر مخاطب در دانشگاه‌های برتر است. محدود بودن ظرفیت رشته‌های خاص مانند دندان پزشکی، پزشکی و حقوق از یک طرف و بازار کار بسیار مناسب این رشته‌ها از طرف دیگر، باعث شده است تا تعداد مخاطبان این رشته‌ها افزایش یابد.

طبق گفته یکی از مسئولان، «رقابت در کنکور فقط معطوف به ۱۵ درصد از صندلی هاست» که مربوط به همین رشته‌های خاص است. به عنوان مثال در کنکور تجربی نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر داوطلب شرکت می‌کنند؛ در حالی که ظرفیت رشته پزشکی در کل کشور فقط ۳ هزار نفر و در رشته دندان پزشکی حدود هزارنفر است.

در مجموع ۴ هزار نفر (نیم درصد از متقاضیان) در این دو رشته پذیرفته خواهند شد؛ یعنی ۷۹۶ هزار نفر به امید قبولی در این دو رشته، حداقل یک سال تلاش و هزینه کرده اند؛ اما قبول نخواهند شد. هر قدر در سال‌های اخیر سؤالات کنکور سخت‌تر شده، به نفع اقشار پر درآمد جامعه است؛ زیرا با تأمین معلم خصوصی یا تهیه کتاب‌های کمک درسی و آزمون‌های آزمایشی، دانش آموز خود را تقویت می‌کنند.

این مجموعه‌های آموزشی روش‌های تست زنی و نکات مهم کنکوری را آموزش می‌دهند و این دانش آموز در کنکور و در یک رقابت کاملا نابرابر با دانش آموزان مستعدی که خانواده آن‌ها جزو دهک‌های پایین جامعه هستند، با هم سنجیده خواهند شد. مردم حاشیه نشین محروم نیستند و بسیار هم مستعد هستند؛ اما وقتی سیستم ضد عدالت طراحی شده، این هوش و استعداد در زیر چرخ دنده‌های سرمایه سالاری له خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
0
0
این رو هم می نوشتید که به لطف این مصوبه جدید بیشتر له میشیم به طوری که آثاری از جسدمون هم قابل شناسایی نیست
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->