شوهرم فقط دنبال شغل مدیریتی است، طلاق می‌خواهم مهریه عجیب و غریب دختر جوان در ازدواج با پیرمرد ۸۲ ساله دستگیری پزشک قلابی: قربانی شدن زن میانسال در کلینیک زیبایی غیرمجاز از گاوصندوق ضدسرقت تا شلیک به تعقیب‌کننده |جزئیات هولناک سرقت‌های مسلحانه شمال تهران پشت پرده قتل هولناک همسر؛ از سوءظن تا تیغ قصابی! مرگ ۲ جوان گنابادی به علت غرق شدگی در استخر کشاورزی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ۵ کشته و ده‌ها زخمی در حمله‌ای مرگبار به مدرسه‌ای در اتریش + فیلم بارش باران در انجام پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد خللی ایجاد نکرد چگونه نسخه الکترونیکی داروی خود را مشاهده کنیم؟ آیا افسردگی بدون مصرف دارو درمان می‌شود؟ سازمان نظام پزشکی اسامی افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی را اعلام کرد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) صفحه‌نمایش چگونه بحران‌های عاطفی کودکان را عمیق‌تر می‌کند؟ فرزندآوری در ازدواج دوم | ضرورت ها، نکات کلیدی و ملاحظات مهم آغاز رقابت‌‌های ورزشی دانش‌آموزان خراسان رضوی برای حضور در مسابقات کشوری مدل مدیریتی به سبک توله خرسی ایران خواستار همکاری جهانی برای نجات جنگل‌های زاگرس است ایران، رتبه ۲۷ جهان در پسماند پلاستیک سبک زندگی سالم را چگونه تقویت کنیم؟ کاهش موارد ابتلا به سرخک در مشهد نسبت‌به سال گذشته مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد ثبت تصاویر دو قلاده خرس قهوه‌ای در جنگل‌های لنگرود + فیلم بازداشت عامل آتش‌سوزی بیمارستان قلب شهید رجایی تهران راهنمای تصحیح اوراق امتحانی یک ساعت بعد از آزمون‌ها منتشر می‌شود آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجومعلمان، امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) لایحه نحوه استفاده از سلاح برای محیط‌بانان منتظر تصویب نهایی در صحن مجلس است سخنگوی قوه قضائیه: فرزند و عروس کاظم صدیقی ۱۰ روز پیش بازداشت شدند | اعلام رسمی نظر پزشکی قانونی در پرونده قتل الهه حسین نژاد راه‌اندازی هزار و ۲۰۰ مدرسه رسمی حفظ قرآن در کشور | همه مدارس باید شرایط اقامه نماز در مدرسه را مهیا کنند آموزش و پرورش و تابستانِ راهبردیِ پیش‌رو آموزش ضمن خدمت معلمان و مدیران در تابستان تکمیل می‌شود
سرخط خبرها

کارکرد ضدعدالت کنکور

  • کد خبر: ۱۷۴۱۷۵
  • ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
  • ۱
کارکرد ضدعدالت کنکور
با تأمل بیشتر در اینکه بیشتر صندلی‌های بهترین دانشگاه کشور، به ثروتمندترین دهک جامعه اختصاص دارد، می‌توان دریافت که ورود به دانشگاه تناسب مستقیمی با سطح درآمدی خانواده دارد.

سال قبل بود که یکی از مسئولان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد که «۵۵ درصد ورودی‌های دانشگاه صنعتی شریف از دهک ۱۰ هستند». دهک ۱۰ در جامعه افرادی هستند که احتمالا ۱۰۰ میلیون درآمد ماهانه دارند و منزل هایشان در بهترین نقاط شهر است و چند ماشین ده‌ها میلیاردی هم دارند. دانشگاه صنعتی شریف نیز براساس رنکینگ‌های بین المللی بهترین دانشگاه فنی مهندسی کشور است.

با تأمل بیشتر در اینکه بیشتر صندلی‌های بهترین دانشگاه کشور، به ثروتمندترین دهک جامعه اختصاص دارد، می‌توان دریافت که ورود به دانشگاه تناسب مستقیمی با سطح درآمدی خانواده دارد. این بدان معناست که آموزش در کشور ما به یک کالا برای خرید تبدیل شده است و اگر شما تمکن مالی برای هزینه کردن در بحث آموزش را داشته باشید، مستند به آمار ارائه شده می‌توانید موفق شوید.

سال هاست که پیشرفت در تحصیل در کشور ما تابع میزان سرمایه افراد شده است. کنکور در کشور ما تنها راه ورود به رشته‌های پر مخاطب در دانشگاه‌های برتر است. محدود بودن ظرفیت رشته‌های خاص مانند دندان پزشکی، پزشکی و حقوق از یک طرف و بازار کار بسیار مناسب این رشته‌ها از طرف دیگر، باعث شده است تا تعداد مخاطبان این رشته‌ها افزایش یابد.

طبق گفته یکی از مسئولان، «رقابت در کنکور فقط معطوف به ۱۵ درصد از صندلی هاست» که مربوط به همین رشته‌های خاص است. به عنوان مثال در کنکور تجربی نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر داوطلب شرکت می‌کنند؛ در حالی که ظرفیت رشته پزشکی در کل کشور فقط ۳ هزار نفر و در رشته دندان پزشکی حدود هزارنفر است.

در مجموع ۴ هزار نفر (نیم درصد از متقاضیان) در این دو رشته پذیرفته خواهند شد؛ یعنی ۷۹۶ هزار نفر به امید قبولی در این دو رشته، حداقل یک سال تلاش و هزینه کرده اند؛ اما قبول نخواهند شد. هر قدر در سال‌های اخیر سؤالات کنکور سخت‌تر شده، به نفع اقشار پر درآمد جامعه است؛ زیرا با تأمین معلم خصوصی یا تهیه کتاب‌های کمک درسی و آزمون‌های آزمایشی، دانش آموز خود را تقویت می‌کنند.

این مجموعه‌های آموزشی روش‌های تست زنی و نکات مهم کنکوری را آموزش می‌دهند و این دانش آموز در کنکور و در یک رقابت کاملا نابرابر با دانش آموزان مستعدی که خانواده آن‌ها جزو دهک‌های پایین جامعه هستند، با هم سنجیده خواهند شد. مردم حاشیه نشین محروم نیستند و بسیار هم مستعد هستند؛ اما وقتی سیستم ضد عدالت طراحی شده، این هوش و استعداد در زیر چرخ دنده‌های سرمایه سالاری له خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
0
0
این رو هم می نوشتید که به لطف این مصوبه جدید بیشتر له میشیم به طوری که آثاری از جسدمون هم قابل شناسایی نیست
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->