سخنگوی وزارت امور خارجه: به همسایگان هشدار می‌دهیم مراقب سوءاستفاده دشمن باشند رئیس شورای عالی استان‌ها: برخی دستگاه‌های اجرایی نقش شورا‌ها را کم‌رنگ می‌کنند | مجمع شهرداران کلانشهر‌ها می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری و شورای شهر نقش حمایتی ورزش را بر عهده دارند | خانه‌های ورزش در نقاط مختلف مشهد راه‌اندازی می‌شود عضو شورای اسلامی شهر مشهد: توسعه فضا‌های ورزشی، گامی مهم برای نشاط و سلامت جامعه است قدیمی ترین خانه تاریخی مشهد کجاست؟ نگاهی به زندگی میرزا ابراهیم رضوی، واقف بزرگ سادات رضوی که در کوهسنگی مدفون است شهردار مشهد مقدس: کُشتی مشهد باید جایگاه واقعی‌اش را پیدا کند | از ۲۲ پروژه کلان‌ ورزشی در مشهد بهره‌برداری می‌شود + فیلم برپایی ۷۰ ایستگاه صلواتی و موکب خدمت‌رسان در مسیر بارگاه منور رضوی خریداران غیر بومی خانه در مشهد شانس بیشتری دارند فضاسازی مسیر جاماندگان اربعین از میدان ۱۵ خرداد تا حرم مطهر رضوی کیفیت هوای مشهد در وضعیت «قابل‌قبول» (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اولویت‌های خراسان رضوی در مسیر پیگیری کمیسیون اصل ۹۰ | فراهم سازی زیرساخت‌های مسیر زیارت برای زائران پیاده دهه آخر ماه صفر عملکرد موفق نیرو‌های خدمات شهری مشهد در نجف اشرف |  کاهش چشمگیر زباله با برنامه‌ریزی دقیق + فیلم آئین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید کاظمی در مشهد فردا (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قدردانی حجت‌الاسلام ماندگاری از خدمات خالصانه پاکبانان مشهدی در نجف اشرف| خدمت به زائران، خود نوعی زیارت است+ فیلم قرعه کشی طرح فروش ایران خودرو در مرداد ۱۴۰۴ برگزار شد + تعداد متقاضیان شهردار مشهد مقدس: مجموعه ورزشی شهید بوکانی فردا افتتاح می‌شود | گامی مهم برای توسعه کشتی در مشهد توجه ویژه حوزه املاک شهرداری مشهد به استحصال اراضی بزرگ‌مقیاس شهر برای تأمین منابع مالی نگاهی به تاریخچه ایوان «تلگراف خانه» و کاشی های آن
سرخط خبرها

روزانه ۴۰ سقط غیرمجاز جنین در مشهد انجام می‌شود | بارداری نامشروع، کمتر از ۳ درصد سقط‌های غیرمجاز

  • کد خبر: ۱۷۵۴۴۷
  • ۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۴
روزانه ۴۰ سقط غیرمجاز جنین در مشهد انجام می‌شود | بارداری نامشروع، کمتر از ۳ درصد سقط‌های غیرمجاز
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان گفت: براساس آمار سالانه، در کشور ۵۰۰ هزار سقط جنایی صورت می‌گیرد که اگرچه سقط جنایی در مشهدالرضا (ع) به‌مراتب کمتر است، اما ثبت آمار روزانه ۴۰ سقط در این شهر نشان می‌دهد که همچنان جای کار در این حوزه وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن ذاکریان مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان در چهارمین جلسه شورای اداری شهرستان‌که عصر امروز با حضور محسن داوری فرماندار مشهد و جمعی از مدیران استان برگزار شد، در تشریح گزارش عملکرد موسسه مردمی نفس در زمینه جلوگیری از سقط‌جنین اظهار کرد: بدون شک مهم‌ترین تهدید پیش روی کشور، مسئله جمعیت است، زیرا امروزه باید اذعان کرد که متأسفانه ایران موفق‌ترین کشور در دنیا در حوزه کاهش جمعیت بوده به‌گونه‌ای که وقتی هدف گزاری شد تا در یک چشم‌انداز ۲۰ ساله از نرخ باروری ۶.۸ در دهه شصت به نرخ باروری ۴ دست پیدا کنیم، این مسیر فقط در طول سه سال طی شد و امروزه نرخ باروری حتی از نرخ جایگزینی هم کمتر شده است.

وی افزود: عوامل مختلفی در حوزه جمعیت مدنظر قرار می‌گیرند؛ عواملی همچون مهاجرت، تصادفات رانندگی و برخی مسائل فرهنگی، اما زودبازده‎ترین مداخله در حوزه جمعیت، جلوگیری از سقط‌جنین است.

بارداری نامشروع، کمتر از ۳ درصد سقط‌های غیرمجاز

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان با بیان اینکه سقط به‌طور کلی به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود، خاطرنشان کرد: برخی سقط‌ها به دلایل طبیعی همچون فیزیولوژی بدن مادر یا کودک اتفاق می‌افتد و در نوع دوم، برخی دیگر از سقط‌ها نیز در قالب سقط قانونی بنا به نظر چند متخصص و مقام قضایی صورت می‌گیرد. در این دو نوع از سقط، جلوگیری مدنظر ما نیست و دراین‌باره هیچ برنامه‌ای در دستورکار قرار ندارد.

وی ادامه داد: هدف گزاری اصلی موسسه مردمی نفس جلوگیری از نوع سوم سقط به نام سقط جنایی است، زیرا برخلاف باور عمومی، پژوهش‌های معتبر نشان داده که کمتر از ۳ تا ۵ درصد از سقط‌های جنایی بر اثر ازدواج‌های نامشروع صورت می‌گیرد و بخش اصلی از سقط‌های جنایی مربوط به فرزندان کاملاً سالمی است که در بارداری مشروع حاصل از یک زن و شوهر دائم شکل می‌گیرند.

ثبت آمار سالانه نیم میلیون سقط غیرمجاز در کشور

ذاکریان تصریح کرد: براساس آمار سالانه، در کشور ۵۰۰ هزار سقط جنایی صورت می‌گیرد که عوامل مختلفی همچون باور‌های غلط در حوزه‌های اقتصادی، اعتقادی، اجتماعی، روحی روانی، قانونی و فرهنگی دارد. در حوزه آمار منطقه‌ای هم اگرچه سقط جنایی در مشهدالرضا (ع) به‌مراتب کمتر است، اما ثبت آمار روزانه ۴۰ سقط در این شهر نشان می‌دهد که همچنان جای کار در این حوزه وجود دارد.

وی تأکید کرد: «نفس» موسسه‌ای برای نجات فرزندان سقط است و نام آن نیز به اختصار از همین هدف گرفته شده است. این موسسه مردمی با فعالیت در ۳۱ استان و ۱۴۶ شهرستان کشور، در سه عرصه آگاهی بخشی عمومی به مردم، آگاه‌سازی مداخله گران و حمایت از خانواده‌های نیازمند تلاش می‌کند.

 

روزانه ۳۰ انصراف از سقط در کشور ثبت می‌شود

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان با بیان اینکه روزانه ۳۰ انصراف از سقط در کشور به ثبت می‌رسد، گفت: در مشهدالرضا (ع) شمار جنین‌های نجات‌یافته از سقط از هزار نفر در سال فراتر رفته، اما همچنان موسسه مردمی نفس، جمعیت هلال‌احمر استان و برخی دستگاه‌های اجرایی مسئولیت‌هایی بر عهده دارند تا به کارکنان خود و خانواده‌هایشان آموزش دهند.

وی ابراز کرد: در این رابطه، دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند ظرفیت آموزشی مطلوبی ایجاد کند؛ آن‌هم برای جامعه ماماها، پزشکان و همه آن‌هایی که با مادران باردار در ارتباط هستند. علاوه بر این، بسیاری از اتحادیه‌ها نیز که اقلام مختلف خوراکی و دارویی برای سقط‌جنین ارائه می‌کنند، در قالب مشارکت سازمان صمت استان می‌توانند در جریان این مسائل قرار بگیرند. آموزش‌وپرورش نیز می‌تواند برای دانش آموزان دختر در پایه دوازدهم و دانشجویان، فرصت دو ساعت آموزش در حوزه سقط و مسئله جمعیت را فراهم کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->