آغاز فعالیت دبیرخانه نشان مشهدالرضا (ع) قالیباف: پیشرفت کشور در گرو فرصت دادن به نخبگان است + فیلم گروسی با یک مقام آلمانی درباره ایران گفت‌وگو کرد تسریع در ابلاغ آرای ماده ۱۰۰ در مشهد؛ تضمینی برای حقوق مالکین خودکفایی در ساخت تجهیزات مکانیکی پالایشگاه گاز در مشهد «مشهد مهربان»؛ هم‌افزایی شهروندان و نهاد‌ها برای بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل اجاره ملک در مشهد ثابت ماند | مبلغ اجاره‌ها مشابه با سال قبل پویش «مشهد مهربان»، گامی مهم برای بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل مشهدی به چرخه آموزش جزئیات برگزاری بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا (فروش پاییزه) مشهد کیفیت هوای شهر مشهد در وضعیت «قابل‌قبول» است (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) جمع‌آوری ماهیانه یک میلیون کیلوگرم ضایعات خشک در مشهد | بیش از ۴۶۶ هزار شهروند مشهدی، مشترک دائمی طرح‌های بازیافت پسماند هستند درباره آخرین فرعی خیابان «دانش ‌غربی» مشهد | کوچه «طاهایی»، از تیمارگر جان تا سازنده انسان رفع گره‌های ترافیکی میدان شهید فهمیده و میدان خیام مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ نمایشگاه ویژه کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی، نماد هم‌افزایی و انتقال فرهنگ ایثار است مشهد در آستانه برگزاری کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی گلایه شهروندان از وضعیت کارگاهی عمرانی در ورودی مشهد | مشکلات عریض و طویل یک تعریض! شهردار مشهدمقدس: مجموعه معراج شهدا به فرهنگسرای ماندگار شهدا تبدیل می‌شود بازگشت ۴۳ دانش‌آموز مشهدی بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش در پویش «بازگشت به تحصیل» ۱۴ بوستان بانوانی که در حال حاضر پذیرای شهروندان مشهدی است + آدرس و ساعت فعالیت پیشتازی شهرداری مشهد در سامان‌دهی انبار‌های ضایعات نسبت به دیگر شهر‌های کشور
سرخط خبرها

نخستین نمایشگاه محرمی مهاجران افغانستانی در مشهد برگزار شد + تصاویر

  • کد خبر: ۱۷۶۲۳۴
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۱
نخستین نمایشگاه محرمی مهاجران افغانستانی در مشهد برگزار شد + تصاویر
نخستین نمایشگاه هنری محرمی «از عرفات تا فرات» با هدف شناسایی نخبگان مهاجران افغانستانی در حاشیه شهر مشهد برگزار شد.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، امروز ۴ مرداد ماه همزمان با شب تاسوعای حسینی، محله گلشهر در مشهد که معروف به محله مهاجرنشینان افغانستانی است برای نخستین بار نمایشگاهی هنری با رنگ و بوی محرم راه اندازی کرده است. عوامل اجرایی آن نیز همان مهاجران مسلمان افغانستان هستند که دغدغه دین و فرهنگ و نخبه پروری دارند و محفلی به نام مرکز توانمندسازی نخبگان مهاجر در مشهد تشکیل دادند که زیر نظر اداره اتباع است.

اعضای این مرکز که به دنبال شناسایی نخبگان افغانستان در مشهد و ایران در زمینه‌های مختلف هستند می‌خواهند با برپایی این نمایشگاه سهمی در بزرگداشت حادثه بزرگ کربلا برای همشهریان مشهدی و به ویژه هم کیشان خود در ایران داشته باشند و با هنرنمایی و استفاده از استعداد‌های هم وطنان خود به این نمایشگاه رونق ببخشند.

عقبه نمایشگاه «از عرفات تا فرات» به هرات و مراکز فرهنگی آنجا بر می‌گردد. دبیر اجرایی این نمایشگاه در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص راه اندازی این نمایشگاه می‌گوید: جمعی از دوستان من که سابقه کار فرهنگی در افغانستان داشتیم مرکز توانمندسازی نخبگان مهاجر را تشکیل دادیم تا از این طریق نخبگان اتباع را شناسایی کنیم و زمینه‌ای برای بروز استعداد‌ها فراهم کنیم که یکی از این اقدامات، برپایی نمایشگاه «از عرفات تا فرات» است.

تصاویر تصاویر تصاویر تصاویر تصاویر تصاویر تصاویر تصاویر تصاویر

نمایشگاه به صورت غرفه‌هایی در امتداد هم و دو طرفه چیده شده است که ابتدای مسیر مربوط به غرفه هنر‌های تجسمی است؛ از واقعه هجرت امام حسین (ع) از مدینه به کربلا شروع می‌شود تا آنجا که می‌رسد به گودی قتلگاه و خرابه‌های شام. بعد از آن شاهد غرفه طراحی و نقاشی با سیاه قلم و آبرنگ هستیم که تماشاگران را به خود جلب می‌کند.

سیدحسن روشن درباره ابعاد برگزاری نمایشگاه و مشارکت هموطنان خود می‌گوید: این نمایشگاه در هفت بخش پوستر، عکاسی، نقاشی، خطاطی، طراحی، هنر‌های تجسمی و غرفه کودک با هدف به تصویر کشیدن حادثه کربلا و ترویج ارزش‌های اسلامی برپاشده است. ۳۰ اثر در قالب طراحی سیاه قلم و آبرنگ و ۳۰ اثر عکاسی مرتبط به مراسم عاشورا در ایران و افغانستان به نمایش گذاشته شده است.

یک غرفه که قرار است به صورت زنده، محصول هنری ارائه کند غرفه خط و خوشنویسی است که توسط استاد محمد احمدی که خود از هنرمندان اتباع است و سال هاست در این عرصه، فعالیت دارد برپا شده است. خطی که مزین شده به نام علی (ع) و استاد با طنازی و هنرمندی فراوان، آن را بر صفحه سفید می‌نگارد و به آن روح و جان می‌بخشد. سعی می‌کنم با او گپی کوتاه بزنم، ولی استاد علاقه‌ای به گفتگو ندارد و می‌گوید هنر باید خود، معرف صاحبش باشد، به قدری که هر کسی آن اثر را دید او را بشناسد وگرنه هنری که با حرف، نشان داده شود ارزشی ندارد.

بعد به سراغ غرفه کودکان می‌رویم. روشن در خصوص این بخش می‌گوید: علاوه بر اینکه مربیان این غرفه، طرح‌های آماده رنگ آمیزی به کودکان می‌دهند از کودکان و نوجوانان علاقمند به نقاشی خواستیم هنگام خروج از مراسم، آنچه دیدند یا دریافت کردند را به تصویر بکشند. این غرفه نیز با هدف شناسایی استعداد فرزندانمان در حوزه نقاشی طراحی شده است که مورد حمایت هنرمندان مرکز توانمندسازی نخبگان مهاجر قرار گیرند.

دبیر اجرایی نمایشگاه به مشارکت هم کیشان خود برای برپایی نمایشگاه «از عرفات تا فرات» اشاره می‌کند و می‌گوید: به دلیل اینکه بسیاری از هم وطنان ما ارادت خاصی به محرم و امام حسین (ع) دارند و علاقه دارند اربعین در کربلا باشند، ولی این امکان به راحتی برایشان مقدور نیست تلاش می‌کنیم مدت نمایشگاه را افزایش دهیم و زمان برگزاری آن را تا ۲۰ محرم و اگر موافقت اداره اتباع را جلب کنیم تا اربعین ادامه یابد.

گفتنی است نمایشگاه هنری محرمی «از عرفات تا فرات» از سلسله نمایشگاه‌های نخبگان است که توسط مرکز توانمندسازی نخبگان مهاجر افغانستانی با مشارکت شهرداری منطقه ۴ مشهد در محله گلشهر، ابتدای بولوار شهید آوینی امروز ۴ مردادماه همزمان با شب تاسوعای حسینی افتتاح شد و تا شنبه ۷ مردادماه ادامه خواهد داشت.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->