ویدئو| تصمیم‌گیری برای تعطیلی یک‌ هفته‌ای کشور به جلسه چهارشنبه هیات دولت موکول شد پزشکیان: انتخابی نداریم جز اینکه توسعه را به جنوب و سواحل منتقل کنیم مخبر با خانواده شهید سرلشکر حاجی‌زاده دیدار کرد تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دولت بررسی می‌شود (۵ مرداد ۱۴۰۴) سه پهپاد مشکوک به تاسیسات هسته‌ای ژاپن نفوذ کردند روایت وزیر بهداشت از حادثه چراغ قرمز تجریش در جنگ ۱۲ روزه | طرح ملی سواد سلامت به‌زودی رونمایی می‌شود وزرای خارجه ایران و حکومت سرپرست افغانستان درباره غزه گفت‌و‌گو کردند (۵ مرداد ۱۴۰۴) اردوغان و مکرون درباره غزه گفت‌و‌گو کردند رئیس سازمان اطلاعات سپاه به اروپایی‌ها هشدار داد (۵ مرداد ۱۴۰۴) یک فرمانده و دو افسر صهیونیست در نوار غزه زخمی شدند (۵ مرداد ۱۴۰۴) سازمان ملل برای کمک به ایجاد کشور فلسطین اعلام آمادگی کرد موافقت تایلند و کامبوج با میانجی‌گری مالزی برای حل درگیری مرزی پزشکیان در وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یافت گفت‌وگوی عراقچی با جواد موگویی منتشر شد | ناگفته‌های جنگ ۱۲ روزه + فیلم رئیس‌جمهور از وزارت راه و شهرسازی بازدید کرد (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۳ سرباز صهیونیست به دلیل امتناع از شرکت در جنگ غزه به زندان محکوم شدند آمریکا به شرق سوریه تجهیزات لجستیکی سنگین ارسال کرد ویدئو | تصاویری متفاوت از حضور رهبر انقلاب در چادر عشایر اردبیل در سال ۱۳۷۹ هشدارها درباره افزایش شمار شهدا بر اثر گرسنگی و تله‌های مرگبار در مراکز کمک‌رسانی مالکی: میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی بیانگر نقش آفرینی جمهوری اسلامی در حمایت از حقوق بشر است احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد
سرخط خبرها

دریاچه ارومیه در بحرانی‌‌ترین وضعیت ۵۰سال گذشته است

  • کد خبر: ۱۷۸۸۹۶
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۶
دریاچه ارومیه در بحرانی‌‌ترین وضعیت ۵۰سال گذشته است
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس تاکید کرد: دریاچه ارومیه در بحرانی‌ترین وضعیت ۵۰سال گذشته قرار دارد، از این‌رو احیای دریاچه نیاز به عزم بین‌المللی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، عادل نجف زاده در واکنش به مرگ دریاچه ارومیه که در برخی رسانه‌ها مطرح شده است، گفت: بیان مرگ دریاچه ارومیه بازی با کلمات است، اما آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد این است که دریاچه در بحرانی‌ترین وضعیت ۵۰سال گذشته قرار دارد.

نماینده خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: حجم بسیار زیادی از آب دریاچه تبخیر شده است، آب‌های ورودی پاسخ‌گو نیست، اکوسیستم دریاچه به شکل نامطلوبی به‌هم خورده است، قطع یقین اگر در اسرع زمان برای ورود آب به دریاچه، چه از سرشاخه‌های انتقال آبی که «زاو» انجام داده‌اند چه بارش صورت نگیرد، دریاچه مجدد احیا نمی‌شود.

وی با تاکید براینکه شرایط دریاچه ارومیه بحرانی است بیان کرد: آب باقی‌مانده در دریاچه از نقطه نظر زمین شناسی در بدترین شرایط قرار دارد، شورابه‌های بسیار سنگین رسوب‌زای نمک شکل گرفته است، بخش عظیمی از سطح دریاچه در معرض فرسایش‌های آبی و بادی قرار دارد و جریان‌های هوایی منجر به ایجاد طوفان‌های منطقه‌ای در شعاع ۶۰۰ کیلومتر خواهد شد و بحران نمک بخش اعظم زیست محیطی آذربایجان‌های غربی و شرقی و استان‌های هم‌جوار را در بر خواهد گرفت.

این نماینده مجلس در خصوص اقدامات دولت رئیسی برای احیا دریاچه گفت: در دولت رئیسی اقدام بسیار مناسبی در زمینه اتمام انتقال آب به دریاچه اتفاق افتاده است، اما با توجه به اینکه بخش اعظم دریاچه از عقب خشک شده بود و آبی که وارد دریاچه می‌شود شیرین است اقدامات موثر نیست.

نجف زاده ادامه داد: متاسفانه در دولت آقای احمدی نژاد تعداد زیادی مجوز حفر چاه در حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای استفاده کشاورزی به کشاورزان داده شد که این امر هم سطح  آب زیرزمینی و هم چشمه‌های منتهی به دریاچه را کم کرد. متأسفانه الگوی کشت در منطقه اصلاح نشد، همچنان صنایع آب‌بر، کشت آب‌بر و غرق آبی در اطراف وجود دارد که همه این عوامل و به‌ویژه احداث میان‌گذری در دریاچه ارومیه، سیستم هیدرولوژیکی دریاچه را به‌هم زد و موجب ایجاد دو به‌اصطلاح کولاب جداگانه تبخیری و پهنه تبخیری در منطقه شده است.

وی در خصوص امید به احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: احیای دریاچه ارومیه علاوه بر عزم ملی نیاز به عزم بین المللی دارد و باید توجه حوزه‌های بین المللی و کشور‌های هم‌جوار به این موضوع را جلب کنیم، از این‌رو یا می‌توان آب دریاچه وان که به لحاظ شیمیایی به آب دریاچه ارومیه نزدیک است را انتقال دهیم یا آب دریاچه خزر را.

این نماینده مجلس مطرح کرد: فاصله دریاچه وان یا ارومیه به صورت هوایی ۱۸۰کیلومتر است که می‌توان با تهاتر مواد پتروشیمی، نفت و گاز انتقال آب را رقم بزنیم. انتقال آب خزر به ارومیه طرح بزرگ ملی است که در کنار آن باید انتقال آب رودخانه‌های اطراف را هم فراهم کنیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد:  رسانه‌ها از مرگ دریاچه ارومیه می‌نویسند، اما باید گفت بحث دریاچه واژه‌ای نیست، بلکه اگر تداوم خشکی دریاچه ارومیه و روند موجود ادامه پیدا کند، ابدا امیدی به احیای دریاچه ارومیه نخواهیم داشت.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->