درباره کوچه امام خمینی ۲۴ در مشهد و روزگار رفته بر آن | خیام؛ کوچه بود‌ها و نابود‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت دهه پایانی صفر، هر سال منسجم‌تر می‌شود پژمان‌فر خبر داد: افزایش ۴ درصدی تعداد زائران ایرانی شرکت‌کننده در مراسم اربعین ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته شهردار مشهد مقدس: رزق و روزی مدیریت شهری از اربعین و دهه آخر صفر است + فیلم عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد: مردم، بیت‌الغزل خدمات در دهه آخر صفر بودند رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: هدف تیم بزرگ مدیریت شهری در دهه پایانی صفر، خدمت به زائران حضرت رضا(ع) بود ثبت جهانی توس همچنان در بلاتکلیفی| رفع ترافیک سه‌راه فردوسی اولویت مدیریت شهری است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه باغ‌راه شاهنامه چهره توس را دگرگون خواهد کرد پژمان‌فر: امروز فرزندان ما اسطوره‌های دیگری انتخاب می‌کنند، چون ظرفیت‌های خود را معرفی نکردیم انجام بازدید دوره ای از وسایل بازی کودکان در بوستان های مشهد شهرداری مشهد پیشگام در خدمات آبرسانی به مواکب در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ شهردار مشهد مقدس: هزینه‌های زیادی در حوزه توس و بولوار شاهنامه توسط مدیریت شهری صرف شده است | طرح تفصیلی توس دغدغه ۱۲ساله مردم به شمار می‌رود + فیلم معاون عمران شهرداری مشهد: باید ۷ پل دیگر بر روی بزرگراه پیامبراعظم(ص) ساخته شود شهردار منطقه ۱۲ مشهد: پیگیر طرح تفصیلی شاهنامه هستیم آغاز عملیات اجرایی پل چپگرد غیرهم‌سطح سه‌راه فردوسی مشهد (۹ شهریور ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد همچنان ناسالم است (۹ شهریور ۱۴۰۴) مدیر عالی حرم مطهر رضوی: خدمات شهرداری در دهه آخر صفر امسال، روان‌تر، متنوع‌تر و بهتر از سال‌های گذشته بود + فیلم دیدار شهردار مشهد با مدیر عالی حرم مطهر رضوی | قلندرشریف: فاز نخست خط ۳ متروی مشهد رهاورد همکاری آستان قدس رضوی با مدیریت شهری بود + فیلم مزین شدن ۵۰ قاب مفاخر شهری مشهد به تصاویر شهدای ترور آغاز عملیات اجرایی پل چپگرد غیرهمسطح سه راه فردوسی و افتتاح ۴۷ پروژه عمرانی منطقه ۱۲ مشهد
سرخط خبرها

آخرین وضعیت پروژه آزادراه «حرم تا حرم» | گویا عزمی در مسئولان ملی، استانی و نمایندگان مجلس برای تکمیل این پروژه وجود ندارد

  • کد خبر: ۱۸۵۱۴۶
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
آخرین وضعیت پروژه آزادراه «حرم تا حرم» | گویا عزمی در مسئولان ملی، استانی و نمایندگان مجلس برای تکمیل این پروژه وجود ندارد
با وجود دستور‌های چندباره رئیس‌جمهور برای تکمیل آزادراه، گویا عزمی در مسئولان ملی، استانی و نمایندگان مجلس برای تکمیل این پروژه وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس‌جمهور درحالی در سفر اخیرش به مشهد معاون اجرایی‌اش را به پیگیری زمان‌بندی پروژه «آزادراه حرم تا حرم» به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم مسیر زیارت امام‌رضا (ع) مکلف کرد که این پروژه باید تا پایان برنامه ششم توسعه یعنی پارسال به اتمام می‌رسید. پیرپروژه‌ای مانند این طرح ملی بیشتر از آنکه به مأمور پیگیری برای زمان‌بندی نیاز داشته باشد، تشنه اعتباراتی است که از پایتخت یا تخصیص نمی‌یابد یا تزریق قطره‌چکانی‌اش دردی از یک پروژه زخم‌خورده دوا نمی‌کند.

در فروردین پارسال هم در جریان نخستین سفر استانی دولت سیزدهم به خراسان‌رضوی، پای این طرح در کنار چندین طرح ملی و استانی دیگر به تونل وعده و وعید‌های اعتباری مسئولان باز شد و با این حال تا امروز اتفاق خاصی در این حوزه نیفتاده است. صحبت آن روز‌ها جان‌گرفتن دوباره آزادراه حرم تا حرم از محل تهاتر نفت بود، اما دولت همان پارسال آب پاکی را روی دست مشهدی‌ها ریخت و با اختصاص فقط ۱۲۰ میلیارد تومان برای این طرح ملی در بودجه سالانه کشور، با زبان بی‌زبانی گفت که اهتمامی برای پایان‌یافتن این پروژه سیزده‌سال روی زمین‌مانده ندارد.

اما نکته جالب اینجاست که چند روز پیش از سفر رئیس‌جمهور به مشهد، معاون عمرانی استاندار خراسان‌رضوی از لزوم بازطراحی تأمین منابع مالی این طرح به‌دلیل نارسایی‌های اعتباری آن خبر داده و گفته بود که این درخواست را به نهاد ریاست‌جمهوری ارسال کرده است.
جواد خدایی این را هم به خبرنگار ما گفته بود که «قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) با توجه به وضعیت اقتصادی امروز، ۷۰‌درصد تأمین اعتبار پروژه از سوی خود را درصد زیادی دانسته است.» گویا قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) خواهان کاهش سهم سرمایه‌گذاری‌اش در این پیرپروژه است و به نظر می‌رسد این خواسته قرارگاه در درخواست استان برای بازطراحی تأمین منابع مالی پروژه نیز بی‌‎تأثیر نبوده است.

۲۲۳ کیلومتر از این آزادراه باید در جغرافیای خراسان‌رضوی ساخته شود که تاکنون پیشرفت چندانی نداشته و به گفته مسئولان کنونی خراسان‌رضوی، دلیلش هم این بوده که در اولویت پیگیری مسئولان پیشین استان نبوده است. با‌این‌حال، چندی است که یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان‌رضوی، «حرم‌تا‌حرم» را در کنار شهر فرودگاهی و قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران در صدر فهرست پروژه‌های اولویت‌دار استان گنجانده است و مسئولان استان نیز در هر فرصتی تسریع در این پروژه‌ها را از مسئولان ملی مطالبه کرده‌اند.

مطالبات استاندار از رئیس‌جمهور

آخرین‌بار نیز همین چند روز پیش بود که نظری حضور رئیس‌جمهور را در مشهد برای بررسی وضعیت خدمت‌رسانی به زائران رضوی در دهه پایانی ماه صفر مغتنم دانست و در جلسه دستگاه‌های خدمت‌رسان به زائران که البته بدون دعوت از خبرنگاران برگزار شد، از آیت‌ا... رئیسی درخواست کرد که پروژه‌های قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران، آزادراه حرم‌تا‌حرم و شهر فرودگاهی که لازمه توسعه خدمات حمل‌و‌نقلی به زائران و پیشرفت شهر مشهد است، سرعت بگیرد.
نظری با طرح سه درخواست مهم از رئیس‌جمهور تأکید کرد: قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران، آزادراه حرم‌تا‌حرم و شهر فرودگاهی برای شهر مشهد بسیار مهم است و درخواست هماهنگی‌های بیشتر ملی، اختصاص بودجه لازم و تسریع در این پروژه‌ها را داریم.

آزادراه حرم تا حرم که مهر ماه سال ۱۳۸۹ کلنگش بر زمین خورد تا حلقه وصل حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد و حرم مطهر خواهرشان، حضرت معصومه (س) در قم باشد، البته در دولت‌های دهم، یازدهم و دوازدهم هم مورد بی‌مهری بودجه‌ای قرار گرفت و آورده این پروژه ملی‌برای شهر و‌دیار سلطان خراسان تاکنون فقط یک نام بوده است.
حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که مأموریت معاون اجرایی رئیس‌جمهور برای احیای این آزادراه مهم به چه اندازه به تصمیمی واقع‌گرایانه برای تخصیص اعتبارات درخور به این پروژه منجر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->