شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش سیمای محرم ۱۴۰۴ | معرفی برنامه‌های ویژه تلویزیون همراه با زمان پخش چرا توزیع سریال «شکارگاه» به تعویق افتاد؟ فرصت تماشای فیلم با قیمت نیم‌بها تا کی ادامه دارد؟ شعر‌هایی به‌مثابه موشک | شاعران مشهدی در کنار مدافعان وطن ایستادند
سرخط خبرها

کرونا جشنواره تجسمی فجر را ناتمام گذاشت

  • کد خبر: ۱۸۷۵۵
  • ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵
کرونا جشنواره تجسمی فجر را ناتمام گذاشت
در حالی نمایشگاه دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر ۵ اسفند ماه به پایان می‌رسد که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور اختتامیه آن به زمان دیگری موکول شد.
به گزارش شهرآرانیوز، این نخستین سالی است که تمام بخش‌های جشنواره تجسمی فجر در یک مجموعه واحد گرد همه آمده‌اند. جشنواره‌ای که از ۲۹ بهمن‌ماه در موسسه فرهنگی هنری صبا و با نمایش ۹۰۰ اثر در بخش‌های نقاشی، گرافیک، عکس، مجسمه، سرامیک، خوشنویسی، نگارگری، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنر‌های جدید و همچنین بخش‌های چارسوی هنر و چارخانه کار خود را آغاز کرد.

در نخستین بخش نمایشگاه یعنی پیش از ورود به سالن اصلی، چیدمانی به چشم می‌خورد که با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره جان‌باختگان سانحه هواپیمای مسافربری اوکراین به آثار جشنواره تجسمی اضافه شده است.

نام این اثر «فرجام» است که در روی زمین چیدمانی فلزی قرار گرفته و یادآور لاشه سوخته شده هواپیما است و بر روی دیوار نیز نام تمام جانباختگان این حادثه تلخ حک شده است. در استیتمنت این چیدمان آمده است: «گاه نام اشخاصی که هرگز آن‌ها را ندیده‌ایم و هیچ تصوری از آن‌ها نداریم به واسطه مواردی خاص برایمان مهم می‌شوند و سوالاتی را در ذهن ما می‌سازند که شاید هیچ وقت به پاسخی شفاف نرسیم. درست مانند چمدانی که با هزاران آمال و آرزو بسته می‌شود و در ابتدای حرکت متلاشی می‌شود! و ما هیچ نمی‌دانیم که صاحبان این نام با چه اندیشه و انگیزه‌ایی در سفر بوده‌اند و چرا‌های بسیار دیگر که ...؟»

مسیر نمایشگاه با آثار بخش طوبای زرین جشنواره دوازدهم تجسمی فجر ادامه می‌یابد. در این بخش آثار گوناگونی در سبک‌ها و اندازه‌های مختلف در حوزه‌های نقاشی، مجسمه و سرامیک دیده می‌شود که برخی از آثار نیز دارای قیمت هستند.

مدیرکل دفتر هنر‌های تجسمی در توضیح این قیمت‌گذاری گفته است که در جشنواره تجسمی امسال برای نخستین بار برخی از آثار به خواست خود هنرمندان قیمت‌گذاری می‌شوند تا شاید از این طریق بازار هنر نیز تقویت شود. در واقع قرار است جشنواره تجسمی فجر مسیری باشد برای رسیدن آثاری که هنوز به حراج‌های هنری راه پیدا نکرده‌اند.

با ادامه مسیر، بخش عکس آغاز می‌شود. تک عکس‌ها یا مجموعه‌های عکسی که اغلب نگاهی اجتماعی و گاهی اعتراضی دارند. البته در این سالن نیز آثار مجسمه، سرامیک و چیدمان هم دیده می‌شود. همچنین بخش پایانی این سالن به عنوان یکی از بخش‌های ویژه این دور از جشنواره هنر‌های تجسمی فجر به شهید قاسم سلیمانی اختصاص یافته است.

فضایی که در مرکز آن تابلوی معروف حسن روح‌الامین به همراه دسته گل‌هایی در مقابل آن، قرار گرفته است و در طرفین آن دو هنرمند مشغول خلق آثاری از چهره این سردار ملی هستند. عباس برزگر گنجی نقاشی چهره این سردار ملی و علی لوائی ساخت سردیس شهید سلیمانی را برعهده دارند. قرار است این آثار همزمان با اتمام نمایشگاه جشنواره نیز به پایان برسند.

سایر بخش‌های نمایشگاه نیز به بخش خوشنویسی، نگارگری، کارتون و پوستر اختصاص دارد.

بخش چارسوی هنر نیز که از جشنواره یازدهم و با هدف ارتقای بازار هنر آغاز شد، امسال نیز یکی از بخش‌های اصلی نمایشگاه جشنواره به خود اختصاص داده است. این بخش که حضور گالری‌های تهران و شهرستان و نمایش و فروش آثار هنرمندان این گالری‌ها را در برمی‌گیرد، در سومین طبقه موسسه صبا برگزار شده است.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->