آخرین اخبار از آتش‌سوزی در یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال
سرخط خبرها

جای خالی مشاور در مدارس خراسان‌رضوی

  • کد خبر: ۱۸۹۳۶۴
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
جای خالی مشاور در مدارس خراسان‌رضوی
آموزش‌و‌پرورش به‌دنبال استفاده از ظرفیت مشاوران آموزش‌دیده سایر نهادهاست.

به گزارش شهرآرانیوز، «کمبود ۵۰‌درصدی مشاور در مدارس خراسان‌رضوی» خبری بود که حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وقت اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی، اسفند‌ماه پارسال به خبرنگاران اعلام کرد و اکنون پس از گذشت حدود شش ماه از اعلام این کمبود و البته آغاز سال تحصیلی جدید، به گفته معاون پرورشی فعلی آموزش‌و‌پرورش استان هنوز تقریبا به همین میزان کمبود مشاور در مدارس استان پابرجاست؛ کمبودی که البته فقط مختص خراسان‌رضوی نیست و علی مهدوی‌خواه نیز معتقد است که «نمی‌شود انتظار رفع کامل این کمبود را داشت؛ با‌این‌حال برای کاهش آن باید از ظرفیت‌های بالقوه‌ای مانند استفاده از ظرفیت مشاوران آموزش‌دیده سایر نهاد‌ها استفاده کنیم.»

مهدوی‌خواه در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه وزارت آموزش‌و‌پرورش برای جبران این کمبود در‌حال رایزنی با سازمان امور استخدامی کشور برای جذب مشاور است، اظهار کرد: «سهم استان از نیرو‌هایی که استخدام می‌شوند ۱۰‌درصد است، اما هنوز با کلیات آن موافقت نشده است.»

به ازای هر ۲۵ دانش‌آموز، یک ساعت مشاوره

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش استان با اشاره به فعالیت ۱۴۵۷ مشاور در مدارس خراسان‌رضوی، بیان کرد: اکنون نیز مانند گذشته به ازای هر ۲۵ نفر، یک ساعت مشاوره داریم که اولویت با دوره متوسطه اول و دوم است. البته برخی از همین مدارس نیز مشاور ندارند یا ساعت حضورشان کمتر است.

او کمبود مشاور در مدارس را امری واضح دانست و افزود: در مجموع برای کاهش کمبود مشاور مدارس باید منتظر آزمون استخدامی یا ورودی از دانشگاه فرهنگیان و نیز راهکار‌های جدیدی باشیم. در‌همین‌راستا، در‌حال استفاده از ظرفیت‌های داخلی آموزش‌و‌پرورش هستیم؛ یعنی برای مشاوران بازنشسته، شرایط بازگشت را فراهم می‌کنیم و از سوی دیگر با نهاد‌هایی مانند حوزه علمیه و‌... درحال رایزنی هستیم که از ظرفیت مشاوران آموزش‌دیده آن‌ها استفاده کنیم. راهکار دیگر این است که از مدارس غیردولتی بخواهیم مشاور خود را تأمین کنند.

مهدوی‌خواه درباره شرایط فعلی که کمبود مشاور داریم، بیان کرد: ممکن است دانش‌آموزان مشکلاتی داشته باشند و به‌همین‌دلیل خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری را به دانش‌آموزان معرفی کرده‌ایم و می‌توانند از طریق مدرسه یا با خانواده خود مراجعه کنند.

خط ۱۵۷۰، اورژانس دانش‌آموزی

او اضافه کرد: شماره تلفن ۱۵۷۰ نیز خط اورژانس یا فوریت دانش‌آموزی است و دانش‌آموزان می‌توانند در همه ساعات شبانه‌روز با آن تماس بگیرند و مشاوران نیز در‌صورت نیاز، دانش‌آموز را به مرکز مشاوره ارجاع می‌دهند و حتی اگر لازم باشد، از طریق سایر نهاد‌های اجتماعی، مددرسان و حتی قضایی به موضوع وارد می‌شوند، اما متأسفانه با وجود اینکه چند‌سالی است این خط فعال است، برای معرفی آن اقدام تبلیغی مؤثری انجام نشده است.

مهدوی‌خواه به برنامه پرورشی دیگر امسال آموزش‌و‌پرورش که انجام «آزمون رغبت، توانایی و مشاوره» است، اشاره کرد و گفت: فرم‌های مرتبط با این آزمون را معلمان و پدر‌و‌مادر‌ها تکمیل می‌کنند تا سلامت روان دانش‌آموزان بررسی شود. این آزمون از نیمه مهر‌ماه آغاز می‌شود و پس از آن نتایج به‌صورت لحظه‌ای در معرض دید مدیران مدارس و مرکز مشاوره قرار خواهد گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->