عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ۹۷۰ نوزاد از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) واکنش دانشگاه کاشان به حادثه مارمولک در غذای سلف دانشجویی ریزش معدن در بجستان خراسان رضوی یک فوتی و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش ۴۰ درصدی شیوع دیابت با روزی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی

  • کد خبر: ۱۹۴۰۹۰
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰
کاهش ۴۰ درصدی شیوع دیابت با روزی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی
عضو هیئت علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز ۴۰درصد شیوع دیابت در جامعه را کاهش می‌دهد، اما مردم ما به اندازه کافی فعال نیستند.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا حسینی، عضو هیئت علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه فردوسی مشهد امروز، ۲۱ آبان‌ماه در نشست خبری روز جهانی دیابت که در محل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در نقش فعالیت بدنی در پیشگیری و کنترل دیابت شک و شبهه‌ای وجود ندارد. ۳۰دقیقه فعالیت بدنی در روز ۴۰درصد شیوع دیابت در جامعه را کاهش می‌دهد، اما مردم ما به اندازه کافی فعال نیستند.

وی با بیان اینکه فعالیت بدنی از بدو تولد و نوزادی توصیه می‌شود و هر دو سال تغییر می‌کند، عنوان کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن و متابولیک از جمله دیابت، انجام فعالیت بدنی از بدو تولد هم دیر است. برای مادران باردار نیز دستورالعمل بدنی برای کاهش ابتلا به دیابت ارائه شده که موجب می‌شود احتمال تولد کودک با وزن طبیعی و کاهش ابتلا به دیابت کمتر شود، بنابراین مادر باردار باید در دوران بارداری انجام فعالیت بدنی را آغاز کند. معمولا مادران باردار در دوران بارداری سطح فعالیت بدنی خود را کاهش می‌دهند که برای مادر و کودک عوارض دارد.

حسینی بیان کرد: از تولد تا دو سالگی نباید در اتاق کودک صفحه دارای نور وجود داشته باشد و اتاق بچه باید عاری از وسایل الکترونیکی باشد. باید وسایل بازی و ورزشی در اتاق کودک قرار دهیم. مادر باید روزی ۳۰ دقیقه با بچه بازی کند و اوایل تولد در محیط دارای آب از جمله حمام یا تشت انجام شود. برای فرد بالغ و حتی در نوجوانی و کودکی فعالیت به میزان ۶۰۰۰ گام در روز توصیه می‌شود، اما اکنون بیان می‌کنند که این میزان باید به ۱۰ تا ۱۲ هزار گام در روز برسد، البته شدت فعالیت نیز باید بالا باشد.

عضو هیئت علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی حداقل ۵ روز در هفته و هر روز ۳۰دقیقه توصیه می‌شود. تاکید بر فعالیت‌های هوازی شامل پیاده‌روی، تند راه رفتن، کوهنوردی، کار با وزنه‌های سبک، انجام کار‌های خانه و محیط کار و استفاده از پله است.

وی ادامه داد: دو روز در هفته باید فعالیت‌های مقاومتی نیز به فعالیت‌های هوازی اضافه شود؛ یعنی کار با وزنه و فعالیت‌هایی که عضلات را درگیر کند. در کنار این فعالیت‌ها یک تا دو جلسه فعالیت‌های انعطاف‌پذیری یا کششی نیز ضروری است. ۱۵ دقیقه در روز فقط باید فعالیت کششی انجام شود که باعث کاهش قند خون می‌شود. هر کشش می‌تواند ۱۵ ثانیه در سه تا پنج ست انجام شود.

حسینی با اشاره به اینکه بهترین روش کاهش وزن، رژیم غذایی توسط متخصص تغذیه در کنار دارودرمانی است، تصریح کرد: ما به زودی مرکز تمرینات ویژه بیماران دیابتی را تاسیس خواهیم کرد. اماکن ورزشی خوبی داریم، اما هرچه این اماکن توسعه پیدا کند حال مردم بهتر و هزینه‌های درمان کمتر می‌شود. مدارس نیز نقش بسیار مهمی در آموزش و آگاهی در زمینه فعالیت‌های بدنی دارند.

عضو هیئت علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یک اشتباه رایج ما در سبک زندگی این است که در روز مدام قند خون را تحریک می‌کنیم. هرچه در روز کمتر این کار را انجام دهیم به کاهش مقاومت انسولین ما کمک می‌کند. ریزه‌خوری موجب می‌شود در روز قند خون ما بار‌ها افزایش پیدا کند. بهتر است میان‌وعده‌های ما برپایه سبزیجات، میوه‌جات و خشکبار باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->