چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست
سرخط خبرها

بیمه بانوان، فرصت معیشتی یا اجتماعی؟

  • کد خبر: ۱۹۶۸۳۹
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴
بیمه بانوان، فرصت معیشتی یا اجتماعی؟
با توجه به اینکه تکالیف بیمه ای سازمان تامین اجتماعی بر پایه اشتغال بنا نهاده شده است ، سازمان تأمین اجتماعی «خانه‌داری » را به عنوان یک شغل در نظر گرفته و بیمه زنان خانه دار و یا همان بیمه بانوان را اجرایی نموده است.
مهدی  شفیعی
نویسنده مهدی شفیعی

سازمان تامین اجتماعی علی رغم ماموریت‌ها و تکالیف تعریف شده مشخص و معین آن در حوزه حمایت‌های بیمه‌ای و ارائه تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت از جمله خدمات درمانی ، مستمری بازنشستگی ، از کارافتادگی ، مستمری بازماندگان ، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری ، بیمه بیکاری ، کمک هزینه ازدواج و فوت ، اروتز و پروتز و ...به مخاطبین اعم از بیمه شدگان، مستمری بگیران و کارفرمایان ، همانند بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای امروزی که علاوه بر تکالیف رایج ، وظایف خودخواسته‌ای را در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی تعریف نموده و خود را بدان ملزم نموده اند ، ماموریتی  در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی به منظور ایجاد آرامش روانی و رفع دغدغه‌های تامین نیازهای آتی، در حوزه بانوان برای خود تعریف و تکلیف نموده است.

این مأموریت که به عنوان «بیمه زنان خانه دار و یا بیمه بانوان» معرفی شده است ، بنا به جایگاه اجتماعی ملی و بین المللی سازمان تأمین اجتماعی و بر اساس رویکردهای راهبردی سازمان ، مبتنی بر تکریم شأنیت انسان ها خصوصاً بانوان و اهتمام به جایگاه ویژه آنها ترسیم گردیده است.

با توجه به اینکه تکالیف بیمه ای سازمان تامین اجتماعی بر پایه اشتغال بنا نهاده شده است ، سازمان تأمین اجتماعی «خانه‌داری » را به عنوان یک شغل در نظر گرفته و بیمه زنان خانه دار و یا همان بیمه بانوان را اجرایی نموده است.

امروزه شاهد آن هستیم که مشکلات معیشتی اقتصادی و  عدم نقش آفرینی خانم‌های خانه‌دار در اقتصاد خانواده ، باعث نگرانی هایی و ایجاد دغدغه‌های متعددی برای این افراد گردیده است. لذا تحت پوشش قرار گرفتن خانمها و پرداخت حق بیمه با کمترین میزان ممکن و نهایتاً احراز شرایط بازنشستگی و دریافت مستمری می‌تواند در توانمند سازی اقتصادی بانوان به شدت مؤثر باشد.

این نوع بیمه بویژه برای خانم هایی که دچار مشکلات خانوادگی بوده و از همسر خود جدا شده و بدلیل عدم وجود درآمد کافی و اشتغال چه بسا  با آسیب‌های اجتماعی مواجه گردیده‌اند ، نمود بیشتری یافته و بسیار تاثیرگذار است.  چرا که در صورت داشتن پوشش بیمه‌ای و تامین آتی زندگی از نظر اقتصادی و نداشتن دغدغه های درمانی باعث می شود که این افراد مشکلات کمتری داشته باشند.

البته باید توجه داشت که بسیاری از جدایی ها بدلیل مشکلات مالی است که در صورت وجود پشتوانه مالی بانوان ، می توان شاهد استحکام بیشتر بنیان خانواده بود . همچنین برای سایر خانمها به‌عنوان شریک زندگی ، باعث می گردد نقش شریک اقتصادی را نیز به خوبی اجرا نموده و در کنار همسر خود علی رغم خانه داری به تامین معیشت خانواده نیز کمک کنند.

البته این مشارکت اقتصادی در دوران کهنسالی که بواسطه گسترش حوزه هزینه ای و تعریف هزینه های جدید ، اعم از ازدواج فرزندان و مخارج تحصیلات عالی آنان و ... ، فشارهای اقتصادی بروز و ظهور تازه ای دارد ، بیشتر نمود پیدا نموده و با دریافت ۲ حقوق مستمری مرد و زن خانواده به صورت همزمان ، نقش بسیار ارزنده ای در تامین این هزینه ها ایفا می نماید .

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->