شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل ادعا کرد: حمله به سفارت تل آویو در هلند خطیب‌زاده در گفت‌و‌گو با رسانه لبنانی: پنجره دیپلماسی همچنان باز است آمریکا، سئول را برای رأی‌گیری درباره ایران تحت فشار گذاشت انتقال ۴۷ عضو فرانسوی داعش از سوریه به عراق اولیانوف: روسیه و چین ابتکار جدیدی برای حل موضوع هسته‌ای ایران ارائه می‌کنند حاجی‌دلیگانی: دولت برای بی‌اثر کردن مکانیسم ماشه ورود کند تجاوزات اسرائیل در لبنان، صدای نیروهای سازمان ملل را درآورد واکنش ناتو و اتحادیه اروپا به ورود جنگنده‌های روسیه به حریم هوایی استونی واکنش شدید طالبان افغانستان علیه ادعای ترامپ برای کنترل آمریکا بر پایگاه بگرام توضیحات فرماندار مشهد درباره صدا‌های شنیده‌شده در برخی مناطق شهر (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سنتکام مدعی شد: کشته شدن یک عضو ارشد داعش در سوریه ایروانی: قطعنامه ۲۲۳۱ همانگونه که توافق شده باید به پایان برسد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با گروسی درباره اسنپ‌بک ادامه اتهام‌زنی رئیس جاسوسان انگلیس علیه ایران بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به رأی منفی شورای امنیت به قطعنامه ادامه رفع تحریم‌های ایران: سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس
سرخط خبرها

راکت حماس به پایگاه هسته‌ای اسرائیل برخورد کرده است

  • کد خبر: ۱۹۸۳۸۷
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
راکت حماس به پایگاه هسته‌ای اسرائیل برخورد کرده است
روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شده راکتی که احتمالاً توسط گروه حماس شلیک شده به یکی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل برخورد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک روزنامه آمریکایی مدعی شده راکتی که احتمالاً توسط گروه حماس در جریان حمله ۷ اکتبر شلیک شده به یکی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل که موشک‌های هسته‌ای این رژیم در آن نگهداری می‌شود برخورد کرده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز این ادعا را بر اساس «تحلیل‌های بصری» انجام شده از اتفاقات بعد از حمله حماس به اسرائیل در روز ۷ اکتبر مطرح کرده است.  

این روزنامه نوشته با آنکه راکت‌ها به موشک‌ها اصابت نکرده، اما محل اصابت آن‌ها در پایگاه «سدوت میشا»، واقع در مرکز فلسطین اشغالی باعث ایجاد یک آتش‌سوزی شده که به سمت تأسیسات انبار موشک و سایر تسلیحات حساس حرکت کرده است.  

رژیم صهیونیستی هرگز به داشتن زرادخانه هسته‌ای اعتراف نکرده و درباره سلاح‌های هسته‌ای خود سیاست ابهام را در پیش گرفته است. با وجود این، رسانه‌ها، مقام‌های آمریکایی و تصاویر ماهواره‌ای همگی نشان می‌دهند که این رژیم چندین سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.  

هانس کریستینسن، مدیر «پروژه اطلاع‌رسانی هسته‌ای فدراسیون دانشمندان آمریکایی» به روزنامه نیویورک‌تایمز گفت که برآورد‌ها حاکی از آن است که اسرائیل احتمالاً بین ۲۵ تا ۵۰ لانچر برای موشک‌های قادر به حمل کلاهک هسته‌ای دارد.

کریستینسن که بررسی‌هایی را بر روی این پایگاه انجام داده می‌گوید این کلاهک‌ها احتمالاً در یک مکان جداگانه دور از این پایگاه نگاه داشته می‌شوند و در جریان حمله حماس تحت تهدید قرار نداشته‌اند.  

نیویورک‌تایمز نوشته این نخستین بار است که حمله به سایت سیدوت میشا گزارش می‌شود. این روزنامه نوشته هنوز مشخص نیست که آیا اعضای حماس می‌دانسته‌اند در حال هدف قرار دادن یک سایت هسته‌ای اسرائیل هستند یا خیر.  

با وجود این، به نوشته نیویورک‌تایمز، هدف قرار دادن یکی از حساس‌ترین مراکز نظامی در اسرائیل نشان می‌دهد که وسعت حملات ۷ اکتبر احتمالاً بیشتر از آن چیزی است که پیش از این تصور می‌شد و اینکه آن راکت‌ها می‌توانند به حریم هوایی پیرامون تسلیحات راهبردی اسرائیل نفوذ کنند.  

داده‌های سیستم هشداردهی اسرائیل نشان می‌دهند که حمله به اطراف سایت سیدوت میشا شلیک چندین راکت در چند ساعت را شامل می‌شد. هنوز مشخص نیست که سامانه گنبد آهنین چه تعداد از این راکت‌ها را رهگیری کرده است.  

نیویورک‌تایمز نوشته در پاره‌ای از موارد در روز ۷ اکتبر، سامانه گنبدآهنین به دلیل حجم آتش یا اتمام موشک‌های رهگیر قادر به رهگیری همه راکت‌ها نبود.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل از اظهارنظر درباره یافته‌های نیویورک‌تایمز خودداری کرد. از روز ۷ اکتبر به بعد نظامیان اسرائیلی تهدید حملات راکتی را به رسمیت شناخته و به آن پاسخ داده‌اند.  

تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهد که اسرائیل حول موضع‌های نظامی نزدیک محل اصابت راکت را حصار کشیده است که علت آن جلوگیری از اصابت ترکش یا راکت به این سایت بوده است.  

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصار‌های مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستا‌ها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد.

نیویورک‌تایمز نوشته این روزنامه اولیه بار هنگام تحلیل تصاویر ماهواره‌ای ناسا متوجه آتش‌سوزی در اطراف سایت سدوت میشا شده است. طبق این گزارش، در این سایت از سال ۲۰۰۴ به این سو آتش‌سوزی‌ای با این حجم به هیچ دلیلی ایجاد نشده است.  

شواهد بیشتر از این حمله در تصاویر ماهواره‌ای که در دسترس عموم هستند، سوابق سامانه‌های هشدار راکتی و مطالب منتشرشده در فضای مجازی یافت می‌شود. نیویورک‌تایمز نوشته کاربران فضای مجازی هم در آن روز به تلاش‌ها برای مهار آن آتش اشاره کرده بودند.  

این راکت حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی به داخل این پایگاه اصابت کرد. این پایگاه در فاصله ۲۵ مایلی از شمال شرق غزه و در فاصله ۱۵ مایلی از غرب بیت‌المقدس قرار دارد. راکت حماس در محوطه‌ای مجاوز تأسیسات موشکی اسرائیل فرود آمد و به سرعت باعث ایجاد آتش در پوشش گیاهی خشک آنجا شد.  

با آنکه نیویورک‌تایمز نتوانسته اصابت راکت‌ها به خود این پایگاه را مورد تأیید قرار دهند، اما تصاویر ماهواره‌ای مربوط به ساعت ۱۰:۳۰ صبح نشان می‌دهد که آتش‌سوزی در مجاورت انبار موشک‌ها تنها آتش‌سوزی ایجادشده بوده است.  

تصاویر ماهواره‌ای بیشتر در ساعات بعد از حمله گسترش سریع آتش و تلاش‌های آتش‌نشان‌ها برای جلوگیری از پیشروی آن را نشان می‌دهد. دست‌کم دو هواپیمای آتش‌نشان در نزدیکی آتش حاضر بودند. تصاویر ماهواره‌ای روز بعد نشان می‌دهد که برای مهار شعله‌های آتش مسیر‌های جدیدی ایجاد شده و آتش مهار شده بود.  

«درک الوث»، محقق موسسه مطالعات بین‌المللی در میدل‌بری که به تحلیل این تصاویر پرداخته گفته که به نظر می‌رسید که این مسیر‌ها به وسیله خودرو‌های آتش‌نشان ایجاد شده بودند تا اطمینان حاصل شود که شعله‌های آتش به سکو‌های پرتاب موشک نمی‌رسد.  

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->