پیش‌بینی بورس برای فردا (دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴) ثبت‌نام استخدام بانک مرکزی از سه شنبه (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار برای دوشنبه (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ( ۲۰ مرداد ۱۴۰۴) | افت حباب، بازار طلا را وادار به عقب‌نشینی کرد رئیس خانه صمت خراسان رضوی: با تداوم قطعی برق، خیلی از واحد‌های صنعتی تعطیل می‌شوند + فیلم سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: تعدیل نیرو کار ناشی از ناترازی انرژی نداشتیم | کاهش ۸ درصدی دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری + فیلم ریزش ۸ هزار واحدی شاخص بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زنگ خطر افزایش قیمت مسکن | گزارش مرکز آمار از کاهش ۲۳ درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی ویدئو| وزیر کار زمان حذف یارانه سه دهک پردرآمد را اعلام کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار جهانی طلا غافلگیر شد وام ٢٠٠ میلیون تومانی با بازپرداخت ۴ ساله برای پنل خورشیدی هر واحد مسکونی کاهش قیمت سکه و طلا در بازار امروز مشهد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) هر گرم چند سوت است؟ تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی همچنان در بلاتکلیفی (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) قیمت روز ارز اربعین (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | کاهش جزئی قیمت دینار عراق پرواز‌های باکو - تهران از روز ۱۰ شهریور ۱۴۰۴ از سر گرفته می‌شود فرماندار مشهد: آب در مشهد جیره‌بندی نخواهد شد | حق تعرض به آب شرب و کشاورزی کلات را نداریم + فیلم حذف ۲۵۰ میلیون حساب بانکی توسط بانک مرکزی پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | عقب‌نشینی میلیونی سکه‌های سنگین شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه منتخبین مردادماه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات زنگ‌خطر فرار سرمایه‌ خارجی از کشور پس از اختلال در کار صرافی‌ها افزایش ذخیره گازی در پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد سرخس + فیلم قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی فردا (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) انجام می‌شود | ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی: دولت هزینه واردات دام یا گوشت را صرف تقویت تولید داخل کند + فیلم دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی: ما در حوزه اعطای وام ازدواج، شرمنده همه مردم استان هستیم + فیلم بورس هفته را سبزپوش آغاز کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) زنگنه: ارز توافقی مُرد و حذف خواهد شد | ۱۷۰۰ شرکت با سرمایه‌گذاری خارجی از ایران خارج شدند پول‌های بلوکه شده خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آزادسازی شد خودرو‌های مناطق آزاد هم می‌توانند پلاک ملی بگیرند
سرخط خبرها

۳ پیش بینی از قیمت دلار (۳۰ آذر ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۰۱۳۴۹
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
۳ پیش بینی از قیمت دلار (۳۰ آذر ۱۴۰۲)
قیمت دلار هفته جاری را با ثبات قیمت آغاز کرد، اما به تدریج بازار روند کاهشی گرفت و قیمت ارز به کانال پایین‌تر رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت دلار که مدت‌ها بود در محدوده ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان مانده بود و با وجود نوسانات افزایشی و کاهشی مقطعی، باز هم به همین سطح باز می‌گشت، در هفته جاری روند کاهشی به خود گرفت به گونه‌ای که به کانال ۴۹ هزار تومان سقوط کرد.

البته برخی کارشناسان مالی معتقدند بازارساز در حال سرکوب قیمت ارز است و قیمت ذاتی دلار اکنون در محدوده‌ای بالاتر از نرخ فعلی قرار دارد.

مُسکن بعدی مهار دلار چیست؟

علی طباطبایی، کارشناس اقتصادی در این رابطه گفت: «بهترین اتفاقاتی که می‌توانست موج صعودی دلار را موقتا سرکوب کند تا کنون رخ داده. سیاست‌گذار با خبردرمانی قیمت دلار را مهار کرده است. پس از این هم شاید بتواند موقتا و در محدوده زمانی کوتاهی قیمت‌ها را در همین محدوده نگه دارد؛ اما معتقدم بعد از این هیچ گونه ریزشی برای دلار نخواهیم داشت.»

سطح تعادلی دلار حفظ می‌شود؟

مجتبی دیبا دیگر کارشناس اقتصادی هم با اشاره به گرفتاری دلار در محدوده‌ای مشخص گفت: «اخبار سیاسی و مسائلی نظیر جنگ غزه به این اسکناس روند ناچیزی داد؛ اما قیمت، دوباره به سطح ۵۰ هزار تومان برگشت. سطح تعادلی دلار در حال حاضر محدوده ۵۰ هزار تومانی است و هر چه قیمت از این محدوده پایین‌تر بیاید خرید را ارزشمند‌تر می‌کند. اما هر چه قیمت از این محدوده دور شود ریسک خرید را بالا می‌برد.

وی با اشاره به اینکه بازار عملا نوسان بزرگی ندارد، خاطرنشان کرد: «سطح ۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان را نیز به‌عنوان سقف حرکتی این اسکناس می‌توان در نظر گرفت.»

اما دلیل رشد قیمت دلار حواله در بیش از یک ماه گذشته چیست؟ دیبا پاسخ داد: «در کشور حدود پنج تا ۶ مدل دلار داریم. اهمیت کاهش قیمت دلاری که شرکت‌ها و کارخانه‌های صادرات محور با آن‌ها کار می‌کنند شاید از این جهت باشد که اگر قیمت پایین‌تر بیاید، اقبال برای عرضه دلار این شرکت‌ها بالا می‌رود. این موضوع می‌تواند خبر خوبی باشد از این جهت که عرضه شرکت‌ها را کمی بیشتر کند.»

ترسیم چشم‌انداز بلندمدت برای دلار شدنی نیست

وی افزود: «قیمت و میزان فروش نفت، موضوع بودجه سال آینده و انتخابات مجلس در ماه‌های پایانی سال می‌تواند عواملی برای تحرک قیمت دلار باشد. با توجه به اینکه بازارساز علاقه‌ای به تحرکات قیمت ندارد تا بتواند تورم سال آینده را سرکوب کند، شاید در سال ۱۴۰۳ شاهد تغییر استراتژی سیاست‌گذار باشیم.»

حرکت نمایشی دلار در روند نزولی

در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به فریز قیمت دلار توسط سیاست‌گذار گفت: «در شرایطی که قیمت کالا‌های اساسی، کالا‌های مصرفی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیک و خودرو بیش از دلار افزایش قیمت داشته است می‌توان نتیجه گرفت قیمت این اسکناس توسط سیاست‌گذار فریز شده است.»

وی با تاکید بر اینکه برای کنترل قیمت دلار باید حجم نقدینگی کنترل شود، خاطرنشان کرد: «در اقتصاد باید متناسب با افزایش حجم نقدینگی، رشد اقتصادی داشته باشیم. اگر این دو پارامتر به مرور زمان، نه صرفا مقطعی، تداوم داشته باشد، ثبات یا کاهش قیمت دلار واقعی خواهد بود.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نوسانات محدود دلار گفت: «متغیر‌های اقتصادی کشور‌ها تحت تاثیر شرایط یا استراتژی‌های بلندمدت تغییر می‌کند؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشیم با ریتم اخبار مساعد، فاکتور‌های اقتصادی تغییر کند و بعید است که دلار با سناریوسازی سیاست‌گذار، در بلندمدت کنترل شود.»

وی افزود: «بانک مرکزی برای مهار قیمت دلار از تزریق اخبار و پالس‌های سیاسی کمک می‌گیرد؛ اما عدم تطابق بین کاهش نرخ قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی و عدم تطابق آن با نرخ دلار این موضوع را تایید می‌کند که این ایست قیمت دلار صرفا یک مساله شفاهی، روانی و نمایشی است.»

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->