پیاده‌روسازی یک میلیون و ۳۵۰ هزار مترمربع از معابر مشهد در دوره ششم مدیریت شهری جانشین فرمانده سپاه امام رضا (ع): ایران با نوجوانان و جوانان توانمندش، قوی و سربلند خواهد ماند عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد: دانش‌آموزان ما در تمامی عرصه‌ها با بصیرت مثال‌زدنی حضور داشته‌اند آب برخی مناطق مشهد به دلیل اصلاح شبکه، فردا (۱۴ آبان ۱۴۰۴) قطع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: راهپیمایی ۱۳ آبان مقابله با سیاست زور و تزویر آمریکا و استکبار جهانی است بوستان بانوان «صبا» در آستانه بهره‌برداری در آذرماه ۱۴۰۴ | تکمیل پروژه‌های بوستان‌های بانوان در اولویت مدیریت شهری مشهد است نقص فنی و بازگشت پرواز MD تابان به مبدأ مشهد (۱۳ آبان ۱۴۰۴) گذری بر زندگی و زمانه «حاجی‌محمد باباقدرتی» | پایان مردی که می‌خواست غوره‌نشده مویز شود وقتی چرخ می‌چرخد، درخت می‌روید | مأموریت «کرامت عزیززاده» برای آینده سبز ایران خشکسالی ۹۸ درصدی شهر مشهد | ۶۰ درصد از مساحت شهر در وضعیت «خشکسالی بسیار شدید» است تدارک گسترده مدیریت شهری مشهد برای روز استکبارستیزی و دهه فاطمیه هوای مشهد قابل‌تنفس شد | کیفیت هوای شهر قابل‌قبول، اما در مرز ناسالم‌شدن (۱۳ آبان ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در معابر مشهد هم‌زمان با بارش باران | افزایش نسبی تصادفات در پی بارش‌ها (۱۲ آبان ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای نام آشنا در مشهد که قدمتش به دوره صفوی می‌رسد | در این «سراب» ۵۰۰ سال زندگی جاری است قرارداد ۲۵ ساله خرید پساب برای حفظ نیمی از فضای سبز مشهد اجرایی شد شهرداری مشهد در آماده‌باش کامل برای بارش‌های پیش‌بینی‌شده | ۶۵۰۰ نیروی خدمات شهری در خدمت شهروندان انسداد موقت مسیر‌های اطراف میدان امام‌حسن‌مجتبی(ع) مشهد به‌دلیل اجرای پروژه عمرانی (۱۲ آبان ۱۴۰۴) تملک بیش از ۱۸۰ ملک برای ساخت مسیر کندرو بزرگراه پیامبر اعظم (ص) مشهد
سرخط خبرها

شهر متوازن، شهروند متعادل

  • کد خبر: ۲۰۳۰
  • ۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۸
شهر متوازن، شهروند متعادل
رضا نهاوندی‌فر فعال رسانه

سالیانی است که فضای شهری را فقط بر اساس خطوط هندسی تعریف نمی‌کنند؛ چه حاصل این خلاف تصور در محاسبات مهندسی مدرن در سال‌های پایانی هزاره دوم، زایش ناقص‌الخلقه‌هایی همچون سنگاپور، دبی، ابوظبی و... را در پی داشت. عقلای مدیریت‌شهری کشورهای درحال‌توسعه به این باور رسیده بودند که در مسیر ایجاد یک «آرمان‌شهر» اگر مبلمان شهری، طراحی و ساخت راه‌ها و معابر و ساختمان‌ها همراه با اتصال به‌موقع شریان‌های ارتباطی (اتوبان‌ها، بزرگراه‌ها، خیابان‌ها و پارکینگ‌ها) برای مردمی که از طلوع آفتاب تا غروب آن باید با چاشنی سرعت برای امرار معاش در مسیر توسعه بدوند، همراه شود، می‌توانند «آسایش» را که یک مؤلفه انتزاعی است، در تعریف زندگی جدیدشان فراهم کنند؛ اما با گذشت زمانی نه‌چندان طولانی، دریافتند در لابه‌لای هزارتوی طراحی فنی و مهندسی خلاقانه، یک مؤلفه را ندیده یا نتوانسته‌اند ببینند و آن آرامش شهروندان ابرشهرهاست. یک جامعه‌شناس ایرانی در آغاز دهه 50 خورشیدی در هنگامه توسعه شهر تهران، در روزنامه اطلاعات مطلبی نوشت با عنوان: «حیف، نوزادی که زود قد می‌کشد، اما جایی برای نفس کشیدن نخواهد داشت»

او در این مقاله، توسعه نامتوازن را خودکشی یک جامعه شهری افسارگریخته می‌دانست و معتقد بود که توسعه باید متوازن باشد؛ منطبق با نیازهای فرهنگی و روحی مردم و مبتنی بر فرهنگ و آداب ایرانی. او 66 سال پیش حال‌وروز امروز تهران را گفت و نوشت و همان شد که می‌دانست. باغ‌های سرسبز تهران نابود شد، آب زلال آن‌ که شهره خاص و عام بود، زیر فشار جمعیت مهاجر تبدیل به فاضلاب آب شد و حالا باید فاضلاب را تصفیه کرد و دوباره... هوای پاکش دل آغامحمدخان قاجار را برده بود و پایتختش کرد، اما امروز در زمره 10 شهر آلوده جهان است و ترافیک آن شهره عام و خاص است .در آن ایام که همه دل‌خوش تهران‌نشینی و تهرانی شدن بودند، کسی این تیتر را نخواند و این حرف را نشنید و امروز این همان تهران پیش‌بینی‌شده 50 سال پیش است؛ روبه‌رویمان بی‌رمق و بی‌نفس ایستاده است. با این مقدمه مطول بنا دارم در آینده به مشهد اشاره‌ کنم که به جد نگرانیم از امروز و آینده آن.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->