نقاشی زائران خردسال غیرایرانی بر دیوار مهربانی | جشنی برای وحدت در حرم امام رضا (ع) ریشه‌های قرآنی و تاریخی وحدت مسلمانان | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در همگرایی امت اسلامی امام صادق(ع)، احیاگر دین، اخلاق، غدیر و عاشورا ۳۰۰ اثر از بانوان هنرمند دارالقرآن کریم، در حرم امام‌رضا(ع) به نمایش درآمد وقت دعوتم کی می‌رسد؟ تو پیشگام هر سلامی، در نمازم سلام کردی و سِحر جهود باطل شد او برای همدلی‌ها آمده درباره ویژگی‌های شیعه از زبان امام صادق (ع) جلوه‌های رحمت پیامبر اکرم (ص) در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام و المسلمین راشد یزدی | سیره پیامبر، میراث جاودان بشریت آخرالزمان، عصر توسعه نهضت نبوی خوشنویس فلسطینی و کتابت قرآن در مسجدالاقصی پیام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت چرا میلاد حضرت محمد(ص) بزرگترین رحمت الهی برای بندگان است؟ خدمت صادقانه به مردم، بزرگ‌ترین اقدام ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی در ایران اسلامی است راوی صادق حقایق دفاع مقدس ۱۲ روزه باید باشیم نمایش ۱۵ اثر ارزشمند مرتبط با حضرت محمد(ص) در نمایشگاه «آیینه‌های نعت» افزایش چشمگیر نذورات مردمی به حرم مطهر امام‌رضا(ع) در ۶ سال اخیر اعمال شب و روز میلاد حضرت محمد(ص) توجه جدی آموزش و پرورش به اقامه نماز
سرخط خبرها

رسم آدمیت

  • کد خبر: ۲۰۵۳۸۷
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
رسم آدمیت
بالاترین ذکر، خود نماز است که بر همین اساس، خداوند نماز را بر ما واجب و بسیار بر آن تأکید کرده و آن را ستون دین و مایه اصلاح دنیا و آخرت انسان قرار داده است.

چه سری است در یاد کردن خدا که می‌تواند زندگی انسان را تغییر دهد و اصلاح کند؟ اینکه خداوند در قرآن کریم، بار‌ها انسان را به اهل ذکر بودن ترغیب می‌کند، جای فکر و تأمل بسیار دارد؛ البته اهل ذکر بودن، تنها به تسبیح به دست گرفتن نیست و قفل دل انسان باید با نگاه آن معشوق ازلی، باز شود و قلب او با یاد خداوند، رام و آرام شود.

بالاترین ذکر، خود نماز است که بر همین اساس، خداوند نماز را بر ما واجب و بسیار بر آن تأکید کرده و آن را ستون دین و مایه اصلاح دنیا و آخرت انسان قرار داده است که صبح و ظهر و شب، انسان، هرجا که هست، رو به‌سوی خالق خویش برگرداند و از کسی یاد کند که از اوست و به‌سوی او برگردانده خواهد شد و باید زندگی خود را برای او و به‌سوی او و با رضایت او بسازد و قدم‌های خود را به برکت همین ذکر به‌سمت خداوند محکم کند.

در این بین، روی سحر و عبادت سحر و تأثیر آن در زندگی فرد، تأکید بیشتری شده است که:
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ  /  از یمن دعای شب و ورد سحری بود

یکی از سعادت‌های انسان همین است که بتواند اهل سحرخیزی و یاد کردن خداوند در هنگام سحر باشد که این یاد کردن و ذکر خداوند یا با خواندن نماز شب می‌تواند باشد یا با قرآن خواندن در سحر یا با زیارت رفتن‌های صبحگاهی و هر برنامه ثابتی که انسان به‌طور پیوسته برای خودش تعیین می‌کند که روز او را روشن کند. علاوه‌بر آن به ما گفته‌اند مهم است که شروع کار‌ها با یاد خدا باشد و انسان روز خود را با یاد او آغاز کند و چشم خود را با صدا زدن خداوند، همراه دیگر موجودات باز کند که گفت:
آخر این رسم رسم آدمیت نیستمرغ، تسبیح‌گوی و ما خاموش!

«بسم‌ا‌... گفتن» خودش از بهترین اذکار است و اینکه انسان وقتی می‌خواهد از منزل خارج شود، توصیه شده است که با خودش پاره‌ای از اذکار را زمزمه کند؛ مثل این آیه شریفه که می‌فرماید:
وَ أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى ا... إِنَّ ا... بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ؛ و کار خود را به خدا وا مى‏‌گذارم که او به حال بندگان، بصیر است؛ و عادت بر مداومت و خواندن آیت‌الکرسی که بسیار توصیه شده است؛ و نیز این روایت زیبا از حضرت رسول اکرم (ص) است که فرمودند: «من قال - یعنی: إذا خَرج من بَیتِه -: بِسم ا... تَوَکَّلتُ على ا...، وَلاَ حول ولا قُوَّه إِلَّا باللّه، یُقَال له: هُدِیتَ وَکُفِیتَ وَوُقِیتَ، وَتَنَحَّى عَنه الشَّیطَان»: «هرکه هنگام بیرون آمدن از خانه‌اش بگوید: بِسمِ ا... تَوَکلْتُ عَلَى ا...، وَ لَا حَولَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّا بِالله: به نام ا...، بر ا... توکل کردم و هیچ قدرت و توانایی جز از طرف او نیست، به او گفته می‌شود: برای تو کافی است. هدایت و کفایت و محافظت شده‌ای و شیطان از او فاصله می‌گیرد».

جدا از آن به‌طورکلی انسان باید لسان خود را به اذکار مختلف مثل استغفار و استغفرا... گفتن و ذکر لااله‌الاا... و ذکر شریف صلوات بر محمد و آل محمد (ص) که توشه عمل انسان را سنگین و بلا را از او دور می‌کند، عادت بدهد.

از خداوند بزرگ می‌خواهیم که ما و خانواده ما را از غافلان قرار ندهد و با یاد خود، زندگی ما را روشن و امورمان را اصلاح کند و آرامش و سعادت در دو دنیا را روزی‌مان گرداند. ان‌شاءا...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->