بی‌ثباتی و نبود مدیریت فعال عامل افزایش مجدد نرخ دلار | آیا سیاست‌های پولی و ارزی اصلاح می‌شود؟ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه سه‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی بورس سه‌‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ | سقوط آزاد بازار سهام متوقف می‌شود؟ ۳ هزار و ۳۸ شرکت فاقد اعتبار مالیاتی در خراسان رضوی شناسایی شدند افزایش ۷۱ درصدی ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور نسبت به سال گذشته (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۷۳ درصدی هزینه‌های تولید برق در یک سال اخیر | گزارش مرکز آمار از تورم نقطه به نقطه تولید برق بانک مرکزی: یارانه نقدی خانوار و مستمری بازنشستگان به عنوان وثیقه بانکی پذیرفته می‌شود بانک مرکزی: ۷۳ هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: پیگیر ایجاد مرکز تأمین مالی با حضور مدیران بورسی در مشهد هستیم + فیلم اجرای آیین‌نامه جدید واردات خودرو با دستور دیوان عدالت اداری متوقف شد + سند ریزش ۱۴ هزار واحدی شاخص بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) ادیسونِ عصر ما قیمت خودرو‌های وارداتی هنوز قطعی نیست | احتمال افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی قیمت امروز دینار عراق در مشهد (دوشنبه، ۱۳ مرداد ۱۴۰۴) اطلاعیه شرکت ملی پخش برای سوخت‌گیری در ایام اربعین ۱۴۰۴ اعتبار ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی وزارت کار برای حمایت از کسب‌وکار‌های خانگی انتقاد یک نماینده مجلس از تسخیر بازار حوزه ساخت‌وساز توسط اتباع خارجی جزئیات رأی جدید دیوان عدالت اداری درباره مزایای کارمندان اعلام شد نرخ طلا در مشهد نیمه کانال ۷ میلیون تومان را پشت‌سر گذاشت (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) بلیت هواپیما برای ایام اربعین با نرخ مصوب عرضه می‌شود بازار خودرو همچنان بی رونق و  در  رکود ۸۵۰۰ فرصت شغلی در خراسان رضوی معطل زمین‌های خالی قیمت‌گذاری جنجالی اسپورتیج؛ دستور توقف دریافت وجه صادر شد پیش‌بینی بورس برای روز دوشنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار در روز دوشنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۴) | طلا در سایه دلار ۹۲ هزار تومانی، صعودی شد ارزش سهام عدالت ۵۳۲هزار تومانی امروز یکشنبه (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) تصویب حذف ۴ صفر از پول ملی در کمیسیون اقتصادی مجلس (۱۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مروری بر اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت کرونا بر کسب و کار

  • کد خبر: ۲۰۶۰۰
  • ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳
مروری بر اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت کرونا بر کسب و کار
دکتر علی عقیلی متخصص کسب‌وکار
بدیهی است اگر ویروس کرونا موجب مرگ و میر افراد نشود، زندگی آن‌ها را از روال طبیعی خود خارج خواهد کرد. یکی از تهدیداتی که گسترش روزافزون این ویروس مهلک در پی خواهد داشت وارد کردن آسیب جدی به کسب و کارهاست. کسب و کار‌ها از ۲ منظر کوتاه مدت و بلندمدت بسته به ماهیت خود از کرونا متضرر می‌شوند. در بررسی ابعاد کوتاه مدت، کسب و کار‌هایی با ماهیت خدماتی (نظیر صنعت گردشگری که با مجموعه متنوعی از زنجیره ارزش سروکار دارد) در خط مقدم این جبهه قرار می‌گیرند. با گسترش ویروس و خطر انتقال آن بسیار معقول است که متولیان امر مردم را به پرهیز از انجام سفر‌های غیر ضروری ترغیب کنند. این امر به سرعت در تمام سطوح این صنعت ظهور و بروز پیدا می‌کند. افت محسوس قیمت بلیت هواپیما به علت کاهش سفر‌های بین شهری، کاهش شدید ورودی مسافران به هتل‌ها یا بعضا سخت گیری و پرهیز هتل داران از پذیرش افرادی که از مبدأ شهر‌های پرخطر می‌آیند شرایط نامساعدی برای این دسته از صاحبان مشاغل به وجود آورده است. از دیگر مشاغلی که در معرض تهدید قرار دارند می‌توان به صنف رستوران دارن و فروشندگان مواد غذایی آماده اشاره کرد که این روز‌ها با کاهش شدید مشتری و خطر نزدیک شدن تاریخ انقضای مواد اولیه خریداری شده مواجه اند. اماکن عمومی خدماتی مانند باشگاه‌های ورزشی از جمله مواردی هستند که این روز‌ها با سخت گیری‌های فراوان متولیان کنترل بهداشت برای ضدعفونی کردن وسایل و فضا دست و پنجه نرم می‌کنند. سینما‌ها و تئاتر‌ها و آرایشگاه‌ها از دیگر اماکنی هستند که این روز‌ها با تعطیلی یا کاهش شدید متقاضی مواجه شده اند.
در یک نگاه بلندمدت چنانچه موضوع را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم یکی از پرمخاطره‌ترین آسیب‌ها را صادرات غیرنفتی کشورمان متحمل خواهد شد. از دست دادن بازار‌های هدف صادراتی به دلیل ترس خریداران از اشاعه ویروس کرونا اثرات منفی جبران ناپذیری بر پیکره نحیف و لرزان این درآمد‌های ارزی، مخصوصا صادرات مواد غذایی، به دنبال خواهد داشت. با توجه به وحشت وارد کنندگان از مواد صادر شده (اعم از صنعتی و خوراکی) تهدید بزرگی در کاهش درآمد‌های صادراتی در پیش روست. در مجموع طیف وسیعی از مشاغل خدماتی با توجه به اجاره بهای سنگین و هزینه‌های کارکنان (مثلا تسویه و پرداخت عیدی، پاداش و سنوات پایان سال) با وضعیتی شکننده و بعضا بحرانی مواجه شده اند و همه این‌ها در بازه زمانی‌ای رخ داده است که خیلی از مشاغل توزیعی در حال وهوای شب عید به امید روز‌های پر رونق پایان سال برای خود تعهدات سنگینی ایجاد کرده اند و با به وجود آمدن شرایط جدید همه گیری ویروس کرونا باید مدیران همان طور که برای کنترل و مدیریت اشائه ویروس کرونا اقدامات سریع انجام داده اند، در عرصه کسب و کار نیز به اتخاذ تصمیمات فوری و مدبرانه هرچه سریع‌تر اقدام کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->