به گزارش شهرآرانیوز - چهار نفری که برای این مأموریت انتخاب شدهاند در زمینههای مربوطه خود متخصص هستند و ۴۵ روز را در انزوا در یک زیستگاه ویژه میگذرانند که شرایط مریخ را شبیهسازی میکند. در این مأموریت دانشمند ایرانی به نام «کامک عبادی»، به همراه «آبیشک باگات»، «سوزان هیلبیگ» و «آریانا لوتسیچ» حضور خواهند داشت. دو نفر دیگر نیز بهعنوان پشتیبان و ذخیره برای این مأموریت درنظر گرفته شدهاند.
ناسا اعلام کرد که این مأموریت از ۲۶ ژانویه (۶ بهمنماه) در تأسیسات HERA در مرکز فضایی جانسون ناسا واقع در هیوستون آمریکا انجام خواهد شد. تأسیسات HERA حدود ۶۰ مترمربع وسعت دارد و برای شبیهسازی وضعیت انزوا، محصورشدن و شرایط زندگی در یک محیط دورافتاده طراحی شده است.
کامک عبادی متولد ایران است که در سال ۲۰۱۰ به آمریکا مهاجرت کرد تا عضو ناسا شود. او اکنون متخصص رباتیک آزمایشگاه پیشران جت (JPL) است و در تیم مدیریت کاوشگر استقامت مریخ حضور دارد. عبادی همچنین به برنامههای آرتمیس ناسا و بازگشت نمونهها از مریخ کمک میکند.
این مأموریت بدون ترک زمین، به دانشمندان این امکان را میدهد که چگونگی سازگاری اعضای خدمه با انزوا و شرایط کاری فضانوردان در طول مأموریتهای آینده فضایی را مطالعه کنند. اعضای خدمه وظایف علمی، عملیاتی و تعمیر و نگهداری را انجام خواهند داد؛ همچنین آنها با سفر فرضی به مریخ با تأخیرهای ارتباطی با دنیای خارج مواجه میشوند که تا پنج دقیقه طول میکشد.
خدمه جدید در طول مأموریت شبیهسازیشده در ۱۸ مطالعه پیرامون سلامت انسان شرکت خواهند کرد. این آزمایشها واکنشهای روانی، فیزیولوژیکی و رفتاری اعضای خدمه را در شرایطی که گویی میلیونها کیلومتر از سیاره اصلیشان فاصله گرفتهاند، ارزیابی میکنند. این مطالعات بینالمللی با همکاری مرکز فضایی محمد بن راشد امارات متحده عربی و آژانس فضایی اروپا انجام میشود.
ناسا به غیر از این مأموریت، قرار است سه مأموریت شبیهسازیشده دیگر را نیز در سال ۲۰۲۴ انجام دهد. هر مأموریت شامل خدمه متفاوت متشکل از چهار داوطلب خواهد بود. مأموریت نهایی قرار است در ۱۶ دسامبر (۲۶ آذرماه ۱۴۰۳) به پایان برسد.
منبع: دیجیاتو