پاسخ به ادعای طالبان علیه زعفران ایرانی| دبیر شورای زعفران: کیفیت زعفران افغانستان مشابه زعفران ایرانی است| خراسان رضوی و جنوبی ۹۰ درصد زعفران کشور را تولید می‌کنند پیش‌بینی بورس برای فردا شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا حذف معاملات طلا از بورس نگران‌کننده است؟

  • کد خبر: ۲۰۶۷۰۵
  • ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۹
چرا حذف معاملات طلا از بورس نگران‌کننده است؟
روز قبل بازار سرمایه گوشه رینگ گیرافتاده بود، حال باید دید بسته حمایتی دولت درباره تجدید ارزیابی دارایی‌ها جواب می‌دهد یا خیر.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار‌ها با یکدیگر در ارتباط هستند و نقدینگی مانند خون در رگ‌های اقتصادی کشور جریان پیدا می‌کند. اکنون فقط دیگر نرم‌افزار‌ها و دستگاه‌ها و خودرو‌ها تغییر نمی‌کنند بلکه ابزار‌ها و روش‌های معاملاتی نیز دچار تغییر شده و دائما به‌روزرسانی می‌شوند که اشکال جدیدی از معاملات را نمایان می‌کنند. بازار‌ها بیشتر از گذشته در هم تنیده شده و بخش‌های مختلف اقتصادی بیشتر از قبل به یکدیگر مربوط شده‌اند، این تنوع در ابزار باعث می‌شود هرکس متناسب با سطح ریسک‌پذیری و نیاز خود ابزاری برای معامله و سرمایه‌گذاری بیاید و سرمایه‌ها در یک قسمت متمرکز نشود.

چرا حذف معاملات طلا از بورس نگران‌کننده است؟

به عنوان مثال در معاملات طلا، یک نفر ترجیح می‌دهد که طلا را به طور فیزیکی تحویل بگیرد و با ریسک نگهداری هم مشکلی ندارد. اما برخی از علاقه‌مندان به معاملات طلا، از نگهداری فیزیکی طلا فراری هستند و ترجیح می‌دهند که هم طلا داشته باشند و هم ریسک نگهداری را کاهش دهند، به همین خاطر سرمایه‌گذاری در اوراق و گواهی سکه و شمش طلا را انتخاب می‌کنند. همه علاقه‌مندان به معامله و سرمایه‌گذاری در طلا هم مسلما توانایی سرمایه‌گذاری در سکه و طلای آب شده را ندارند و معاملاتی نظیر صندوق‌های طلا، به سرمایه‌گذاران خرد اجازه ورود می‌دهد.

حال در چنین شرایطی علاقه‌مندان سرمایه‌گذاری طلا، با یک بازار متنوع‌تر روبه‌رو هستند که می‌توانند متناسب با سلیقه خود انتخاب روش سرمایه‌گذاری داشته باشند و از تمرکز سرمایه‌ها بر یک بازار خاص می‌کاهد. به عنوان مثال صندوق‌ها تقاضای طلای فیزیکی را محدود می‌کنند و اگر نباشند بازار آزاد طلا با فشار بیشتر روبه‌رو می‌شود و بازار ارز به علت رابطه جانشینی با طلا، عدم‌شفافیت و نپرداختن مالیات با تقاضای بیشتری مواجه می‌شود.

ورود به بازار‌های پرریسک فارکس و بین‌المللی، خروج پول از بازار‌های داخلی مانند بورس و زیان در این بازار‌ها نیز از عواقب کم شدن ابزار‌های معاملاتی در بورس ایران خواهد بود.

به همین خاطر علیرغم حباب سنگین برخی صندوق‌ها و حباب سکه، کم شدن تنوع در ابزار سرمایه‌گذاری طلا می‌تواند منجر به مشکلات دیگری شود که بعضاً جدی و غیرقابل چشم‌پوشی هستند، همچنین شفافیت در بورس و بورس کالا بیشتر است که اعتماد بخش خصوصی را تقویت می‌کند و اختلاف نظر به وجود آمده میان بانک مرکزی و بورس کالا نیز از مواردی است که اگر در آن بازار سرمایه کنارگذاشته شود و معاملات طلا از بورس حذف شود اعتماد سرمایه‌گذار و بخش خصوصی به بورس کاهش می‌یابد و نقدینگی پخش‌شده در ابزار‌های مالی مختلف طلا در بازار‌های محدودتر باقدرت بیشتر اثر خواهد کرد.

به همین خاطر راه حلی که بتواند مطلوب بانک مرکزی و بورس کالا را به‌طور همزمان تا حدودی برقرار کند برای بازار بهتر خواهد بود.

چرا بازار سرمایه نزولی شد؟

روز قبل بازار سرمایه گوشه رینگ گیرافتاده بود، پس از شوک هدف قرارگرفتن مواضع تروریستی در اربیل کردستان عراق، ریسک در بازار سرمایه بالا رفت و انتظار عقب‌گرد معاملاتی در بازار وجود داشت، ولی رد موضوع عرضه خودرو به قیمت پنج درصد پایین‌تر از حاشیه بازار توسط وزیر اقتصاد مورد دیگری بود که انتظارات از لیدر سنتی بازار که در زیان است را تضعیف می‌کند. همچنین، پس از اطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت معاملات اوراق و گواهی طلا در بورس، شفافیت و امنیت سرمایه‌گذاری از دید تحلیل‌گران در مخاطره قرار گرفته و همین موضوع هم در کاهش ارزش معاملات و‌عقب نشینی شاخص کل در روز قبل بی‌تاثیر نبوده است.

شب گذشته سپاه به مواضع تروریستی در پاکستان حمله موشکی داشته‌است که برای بازار‌ها می‌تواند در کوتاه‌مدت ایجاد هیجان کند، ولی باید دید بسته دولت برای تجدید ارزیابی دارایی‌ها می‌تواند بازار سرمایه را از گوشه رینگ خارج کند.

پیش بینی بازار ارز و طلا در روز جاری

علیرغم هدف قرار گرفتن مواضع تروریستی در پاکستان در بامداد چهارشنبه، قیمت تتر برخلاف بامداد سه‌شنبه افزایشی نشده و کاهش پیدا کرده است. حباب درهم نیز در معاملات روز قبل محدود‌تر شد، شمش طلا در مرکز مبادله در روز جاری عرضه خواهد شد که اگر قیمت تتر رشد نکند، می‌تواند مانع از رشد قابل توجه در بازار‌های ارز و‌طلا در روز جاری شود و بازار کاهشی شود.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->