بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

درباره مضرات نمک‌های رنگی | ۴۰ درصد نمک کارگاه‌های زیرزمینی خراسان رضوی تصفیه شده نیست

  • کد خبر: ۲۰۸۰۲۰
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
درباره مضرات نمک‌های رنگی | ۴۰ درصد نمک کارگاه‌های زیرزمینی خراسان رضوی تصفیه شده نیست
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کمبود ید می‌تواند منجر به گواتر یا ناهنجاری‌های مادرزادی شود، افزود: همچنین این موضوع ممکن است افزایش سقط جنین را به دنبال داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز عوارض مصرف بیش از حد یا مصرف کم نمک، کاهش سرانه مصرف شیر و پیامد‌های آن و شایعات رایج در‌باره مصرف نمک دریا یا نمک صورتی و آبی، بخشی از صحبت‌هایی بود که اساتید این حوزه به بهانه پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم به آن پرداختند.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد روز گذشته در این نشست، با اشاره به اینکه کمبود ید می‌تواند منجر به گواتر یا ناهنجاری‌های مادرزادی شود، افزود: همچنین این موضوع ممکن است افزایش سقط جنین را به دنبال داشته باشد و در نوزادانی که تازه متولد می‌شوند ناشنوایی یا گنگی مادرزادی را به دنبال خواهد داشت.

هر ۲۰۰ نوزاد، یک نوزاد دارای کم‌کاری تیروئید

زهرا اباصلتی اظهار کرد: یکی از آزمایش‌هایی که در بدو تولد انجام می‌شود، بررسی کم‌کاری تیروئید در نوزادان است که ارتباط مستقیم با مصرف ید در دوران بارداری مادر دارد. متأسفانه این آمار در پنج سال اخیر افزایش پیدا کرده است و اکنون از هر دویست نوزادی که متولد می‌شوند، یک نوزاد دچار کم‌کاری تیروئید به‌علت کمبود ید در دوران بارداری مادر است که این مسئله ممکن است موجب اختلالات هوشی و رشدی در دوران کودکی شود.

اباصلتی اضافه کرد: مصرف لبنیات نیز باید ۲۵۰‌گرم باشد، اما طبق آخرین بررسی، این میزان در میان مردم ما ۱۶۴‌گرم در روز است.

وی با اشاره به آمار سه میلیون‌نفری مبتلایان به پوکی استخوان در کشور، ادامه داد: بهترین راه برای پیشگیری از پوکی استخوان، استفاده از لبنیات است.

نمک دریا، بدترین نوع نمک

یک متخصص طب ایرانی و معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز گفت: یکی از موضوعات اشتباهی که شایع شده استفاده از نمک دریاست و این در حالی است که در منابع معتبر طب ایرانی، نمک دریا به عنوان بدترین نمک اعلام شده است.

مجید جعفری‌نژاد با اشاره به اینکه بهترین نمک، نوع تصفیه‌شده است، اظهار کرد: ظروف سنگی و مسی نیز به بدن انسان آسیب می‌زنند و تنها زمانی استفاده از ظروف مسی توصیه می‌شود که به‌طور مستمر قلع‌اندود شوند.

محمد باباخانی، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، نیز بیان کرد: طبق بررسی‌هایی که به عمل آمده است، میزان نمک حدود ۷۵‌درصد نان‌هایی که مصرف می‌کنیم، در حد استاندارد است و ۲۵‌درصد بقیه، بیش از اندازه مجاز نمک استفاده کردند که منجر به اخطار و سایر برخورد‌های قانونی با آن‌ها شده است.

نمک‌های رنگی مفید نیست

محمود کریمی، رئیس اتحادیه نمک خراسان‌رضوی، نیز در این نشست، با اشاره به وجود دو نوع نمک دریا و نمک سنگ معادن در استان، بیان کرد: اکنون ۴۰‌درصد نمکی که به کارگاه‌های زیرزمینی در استان ارائه می‌شود، تصفیه‌شده نیست. مردم نمک‌های رنگی صورتی یا آبی را که اخیرا در بازار رایج شده است استفاده نکنند و بهترین نمک همان نمک تصفیه‌شده یددار است.

تولید ۳‌هزار تن شیر خام در استان

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌رضوی نیز با اشاره به اینکه در خراسان‌رضوی حدود ۳ هزار تن شیر خام تولید می‌شود، بیان کرد: متأسفانه به‌دلیل سیاست‌های نادرست، قیمت شیر از سال گذشته تاکنون افزایش یافته است و همین مسئله موجب کاهش مصرف سرانه شیر می‌شود.

مهدی هدایت‌نیا با بیان اینکه عرضه شیرخام ممنوع است، اما متأسفانه نظارتی در این حوزه وجود ندارد، گفت: کمیته کنترل کیفی شیر خام فعال شده است. بیش از هزار واحد عرضه‌کننده شیر خام در استان داریم که قرار است به‌صورت گروه به گروه به‌سراغ آن‌ها برویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->