مشکل تلویزیون‌های اسنوا و دوو تا ۲۴ ساعت دیگر رفع می‌شود کاهش دامنه نوسان قیمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات از (دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت‌گذاری گندم به هفته آینده موکول شد آغاز عملیات انسداد چاه‌های آب غیرمجاز در محدوده شهری تربت حیدریه (۶ مرداد ۱۴۰۴) اخطار بانک مرکزی | اگر سفر اربعین نرفتید، ارز مسافرتی را پس بدهید پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۴) آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | ریزش ۷۰ میلیونی دیگنیتی بررسی قیمت‌های امروز خودرو‌های داخلی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | سهند به ۶۰۷ میلیون تومان افت قیمت کرد نرخ تورم تیر ماه ۱۴۰۴ رشد کرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین افزایشی شد برق ۳۵۹ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد وزیر نیرو: مردم خاموشی‌های بیش از ۲ ساعت را گزارش دهند ثبت نام محصولات ایران خودرو در قالب ۳ طرح عادی، خودرو فرسوده و جوانی جمعیت آغاز شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) سردرگمی زائران و اختلال در اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های غیرحضوری ۴ بانک جهت خرید ارز اربعین (۶ مرداد ۱۴۰۴) ریزش شدید بورس در پی اخبار ضدونقیض تعطیلات یک‌هفته‌ای | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ بلیت رفت‌وبرگشت مشهد–نجف ۱۵ میلیون تومان اعلام شد معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی
سرخط خبرها

هفته کارگر رسید، تکلیف دستمزد کارگران مشخص نشد

  • کد خبر: ۲۲۴۱۰۰
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
هفته کارگر رسید، تکلیف دستمزد کارگران مشخص نشد
یک فعال کارگری گفت: هر سال وعده‌هایی در این هفته به کارگران داده می‌شود، اما این وعده‌ها در طول سال به دست فراموشی سپرده می‌شود. به طور مثال وعده‌ برقراریِ امنیتِ شغلی هنوز محقق نشده است و اظهارنظر‌هایی که از وزارت کار بیرون می‌آید، نشان می‌دهد برنامه‌ دقیقی برای امنیتِ شغلی کارگران وجود ندارد.

 به گزارش شهرآرانیوز، عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) با اشاره به درصدِ افزایشِ دستمزد امسال کارگران گفت: دستمزد امسال کاملا یک سویه تعیین شده است؛ کارگران مصوبه‌ مزد را امضا نکردند و حتی کارفرمایان هم نقش چندانی در تعیین آن نداشتند؛ بنابراین دستمزد با رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی تعیین نشده است. عدم رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی و عدم تعیین دستمزد طبق دو مولفه‌ ماده ۴۱ قانون کار، نشان می‌دهد که وزیر کار به قانون کار پایبند نیست. دو سالِ پیاپی هر دو مؤلفه‌ی ماده ۴۱ قانون کار در تعیین دستمزد کنار گذاشته شد. مجلس باید بابتِ این بی‌توجهی به قانون کار و نقضِ آن، وزیر کار را استیضاح کند. 

وی گفت: وزارت کار می‌گوید با پرداختِ یارانه و ایجاد مسکن، مشکلِ کارگران را حل می‌کنیم، اما اینها به کارِ بسیاری از کارگرانِ حداقل بگیر نمی‌آید. بخشِ بیشتری از این کارگران از پسِ بازپرداختِ این وام‌ها بر نمی‌آیند. آنها حتی نمی‌توانند با حداقل حقوقی که می‌گیرند کرایه خانه خود را پرداخت کنند. یارانه و کالابرگ هم به قدری نیست که بتواند مشکلِ کارگران را حل کند. ضمن اینکه خیلی از کارگران حتی از شرط و شروطی که برای گرفتنِ کالابرگ گذاشته شده ناراضی هستند. 

کریمی افزود: ظاهرا بحث‌هایی در مورد افزایشِ دستمزدِ کارگران مطرح است، که اگر هم افزایشی صورت بگیرد باز نمی‌تواند مشکل کارگران و عقب‌ماندگیِ چند ساله‌ دستمزدِ کارگران را حل کند، اما به هر حال هر چه به حقوق ناچیزِ کارگران اضافه شود، خوب است. از وزارت کار می‌خواهیم اگر قرار است اتفاقی در رابطه با دستمزد بیفتد، سریع اعلام و ابلاغ شود و بیش از این کارگران را در انتظار نگذارند. اینکه موضوع را بعد از گذشتِ چند ماه از سال مطرح کنند، درست نیست و کارگران از همین ابتدای سال با رشد نرخ تورم و افزایشِ هزینه‌ها مواجه شده‌اند که با دستمزد فعلی نمی‌توانند از پسِ آن هزینه‌ها بر بیایند. 

این فعال کارگری بیان کرد: واردِ اردیبهشت ماه شده‌ایم و هنوز تکلیف دستمزدِ بازنشستگان و زمانِ افزایش دستمزد مشخص نشده است. در حالیکه طبق روال هر سال افزایشی که برای کارگران در نظر گرفته شده برای بازنشستگان نیز در نظر گرفته می‌شود. اگرچه ما معتقدیم دستمزد بازنشستگان باید طبق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و حداقل‌های زندگی افزایش پیدا کند. به هر حال باید سریع در موردِ مستمریِ بازنشستگان تصمیم گرفته شود تا آنها بتوانند مستمریِ خود را با افزایش، از اردیبهشت ماه دریافت کنند و برای دریافتِ مابه‌التفاوت فروردین نیز تصمیم‌گیری شود. 

کریمی ادامه داد: در هفته‌ کارگر هستیم و انتظار داریم در این هفته به طور جدی به مشکلاتِ کارگران پرداخته شود. هر سال وعده‌هایی در این هفته به کارگران داده می‌شود، اما این وعده‌ها در طول سال به دست فراموشی سپرده می‌شود. به طور مثال وعده‌ برقراریِ امنیتِ شغلی هنوز محقق نشده است و اظهارنظر‌هایی که از وزارت کار بیرون می‌آید، نشان می‌دهد برنامه‌ دقیقی برای امنیتِ شغلی کارگران وجود ندارد. 

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: مطالباتِ صنفی ما در هفته‌ کارگر باید به گوش مسئولان برسد و برای آن برنامه‌ریزی دقیق کنند، نه اینکه با وعده و وعید‌های مختلف این هفته را سر کنند و بعد هم همه را فراموش کنند. 

کریمی بیان کرد: جهش تولید با حمایت از کارگران محقق می‌شود. با عقب‌ماندگیِ دستمزد از تورم، کارگران دیگر تمایلی به کار در مراکز تولیدی ندارند و به سمت بخش خدماتی و دلالی می‌روند. جهش تولید با دستانِ توانمندِ کارگران باید اتفاق بیفتد.
منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->