به گزارش شهرآرانیوز، مطمئننا همه می دانند که نوشیدن آب شیر دلچسب نیست و بسیاری از مردم فکر می کنند که آیا امکان دوباره جوشاندن آب وجود دارد؟ از آن گذشته، این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و مادههای سمی از جنس کلر در آن ایجاد می شوند، درنتیجه، نوشیدن همچین آبی برای سلامتی خطرناک است.
کیفیت آب در کشورهای مختلف متفاوت است، اما اگر شاخصهای کلی در نظر گرفته شود، ممکن است برخی ناخالصیها در چنین آبی وجود داشته باشد که اولین ماده کلر است که به منظور تصفیه شدن آب استفاده می شود.
مادهی خطرناک بعدی، نمکهای کلسیم و منیزیم هستند که وقتی به جوش می آیند روی دیوارههای داخلی کتری به شکل رسوب میچسبند و فلزات سنگین مانند سرب، استرانسیم و روی نیز ممکن است در دوزهای کم وجود داشته باشند.
جوشاندن آب منجر به تشکیل به اصطلاح “آب سنگین” می شود که حاوی دوتریوم و ترتیوم است و با این حال پس از جوشیدن آب این دو ماده با اندازههای بسیار ریز تشکیل می شوند و آسیبی به همراه ندارند.
وقتی آب میجوشد، غلظت نمکهای معدنی در آن افزایش می یابد چرا که آب تبخیر می شود، اما نمکها باقی می مانند و به همین خاطر نمکها به راحتی داخل کتری رسوب می کنند و این رسوبها بی خطرند، اما بهتر است کتری مرتبا تمیز شود.
هنگام جوشاندن آب، کلر با ترکیبات آلی موجود در آب تعامل دارد و مواد سمی بیشتری ایجاد می کند پس برای تصفیه کردن آب شیر به آن کلر اضافه می کنند که البته کلر برای سلامتی مضر نیست، اما آب کلرشده پوست را خشک می کند و می تواند موجب تشدید آکنه شود؛ بنابراین اگر از آب مرغوب استفاده شود و رسوبات داخل کتری مرتبا تمیز شود، می توان آب را بارها و بارها جوشاند، چرا که هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد.
منبع: همشهری