به گزارش شهرآرانیوز، بدونِ شک آشپزخانه یکی از مکانهایی در خانه است که از آن استفاده زیادی میکنیم و بیشترِ وسایل در آن نگهداری میشوند. به همین دلیل، توصیه میشود که مرتب نگهش دارید. سازماندهی مناسب آشپزخانه علاوه بر اینکه به شما امکان میدهد تا همه جا مرتب بماند، به نگهداری صحیح وسایل و جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و بیماریها نیز کمک خواهد کرد.
در واقع بعضی از لوازم در آشپزخانه هستند که وجود آنها ناسالم است که در این مطلب قصد داریم رایجترین آنها را به شما بگوییم که بهتر است هرگز در آشپزخانه تان نگه ندارید، زیرا به مواد غذایی آسیب وارد میکند و عامل ایجاد مشکلات مختلف است.
محصولات پاک کننده مانند آنهایی که حاوی سفید کننده، الکل و ضد چربی هستند و صابون یا نرم کننده لباس را داخل آشپزخانه نگذارید. هر چقدر کمتر آن را داخل کابینت نگهداری کنید، آشپزخانه سالم تری خواهید داشت، زیرا ممکن است گاز این مواد سمی و آسیب زننده به مواد غذایی برسد یا حتی عامل ایجاد آتش سوزی باشد.
وقتی که غذایی سفارش میدهید، ممکن است بسته بندی آن را نگه دارید. در واقع این بستهها هرگز نباید داخل خانه نگهداری شده و آنها را جمع کنید، زیرا هر گونه شیشه، پلاستیک و کارتون استفاده شده عامل ایجاد آلودگی است و بهتر است آن را دور بیندازید یا به چرخه بازیافت برسانید.
پیشنهاد ما این است که حتماً مراقب باشید و خوراکیهای منقضی شده را دور بریزید، زیرا وجود آنها در خانه عامل ایجاد مسمومیت خواهد بود؛ حتی اگر حس میکنید که ممکن است فراموش کنید، تاریخ انقضای مواد غذایی را روی کاغذ بنویسید که حواس تان باشد کدام یک وقت دور ریختنش رسیده است.
داروها را نباید داخل آشپزخانه نگه دارید و این موضوع چند دلیل دارد. اول این که اگر آنها را کنار اجاق گاز یا دیگر منابع گرما قرار دهید، ممکن است که آسیب ببینند. دوم این که داروها باید در محل خنک نگهداری شوند و از طرفی هم ممکن است که وجود آنها در آشپزخانه باعث شود تا خیلیها آن را با مواد خوراکی اشتباه بگیرند و استفاده کنند که این خطر در موردِ کودکان بیشتر است.
در همه آشپزخانهها وجود چاقوی تیز، قیچی و چنگال لازم و ضروری است. بسیار مهم است که مراقب وضعیت این لوازم باشید و تیز بودن آنها را بررسی کنید. اگر احساس کردید که خاصیت شان را از دست داده اند، حتما باید برای شان جایگزین پیدا کنید و از طرفی حواس تان به قابلمهها و ماهتابهها نیز باشد. هر گونه سوختگی، لکه یا آسیب به آنها ممکن است عامل ایجاد ضرر و آسیب به مواد غذایی باشد.
پیشنهاد ما این است که دکوریهای غیر ضروری و ناسالم را کنار بگذارید و یک آشپزخانه زیبا برای خودتان ایجاد کنید. بهتر است گیاهان را داخل آشپزخانه نگهداری نکنید و فضا را باز نگه دارید؛ چرا که برای جابجایی و پختن غذا به فضای خالی زیادی نیاز خواهید داشت.
منبع: همشهری