شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستور رئیس‌جمهور برای اقدام فوری در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور
سرخط خبرها

عوامل بروز یبوست در نوزادان چیست و چگونه درمان می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۳۲۲۳۱
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
عوامل بروز یبوست در نوزادان چیست و چگونه درمان می‌شود؟
زور زدن کودکان برای دفع مدفوع مساله‌ای شایع محسوب می‌شود که حتی تا شش ماهگی نیز ممکن است ادامه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، یبوست در میان کودکان و نوزادان امری رایج است، اما برخی خانواده‌ها بخصوص زوج‌های جوان که تجربه فرزندآوری نداشته‌اند، در این زمینه هراس دارند و گاهی با توصیه اطرافیان به درمان‌های خودسرانه نوزاد روی می‌آورند در حالی که متخصصان درمان خودسرانه یبوست نوزادان را ممنوع می‌دانند.

فوق تخصص گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه درمان خودسرانه یبوست برای نوزادان هیچ توجیهی ندارد، گفت: زور زدن نوزاد هنگام دفع بیماری نیست که نیازمند مداخله درمانی داشته باشد.

دکتر امیرحسین حسینی درباره شایع‌ترین بیماری‌ها در نوزادان، شیرخوران و کودکان در سنین پایین با بیان اینکه اولین موارد و نشانه‌های بیماری‌های شایع در کودکان از هفته سوم به بعد از تولد آغاز می‌شود، اظهار کرد: این موضوع با زور زدن‌های شیرخواران هنگام دفع مدفوع مشخص می‌شود و خانواده‌ها به اشتباه فکرمی‌کنند این مورد یبوست است.

حسینی اضافه کرد: زور زدن کودکان برای دفع مدفوع مساله‌ای شایع محسوب می‌شود که حتی تا شش ماهگی نیز ممکن است ادامه داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه زور زدن‌های همراه با تغییر رنگ پوست به شکل قرمز شدن پوست دست و پا و یا صورت، جمع کردن اندام‌ها معمولا در شیرخواران شایع است، گفت: در این موارد کودک شاید دفع داشته باشد و یا حتی علی‌رغم زور زدن‌های زیاد دفعی در کودک نیز اتفاق نیفتد.

وی با بیان اینکه ایجاد این شکل از دفع در نوزادان "دیسچزیا" نام دارد و به‌شرط وزن‌گیری مناسب و دفع روز تولد نیاز به هیچگونه مداخله خاصی ندارد عنوان کرد: زور زدن‌ها نباید با علامت‌های دیگری مثل توقف تنفس، کبودی لب‌ها، حمله‌های تشنجی، سرفه، استفراغ‌های خونی، صفراوی و جهنده همراه باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآوری کرد: چنانچه زور زدن کودک با مشکلاتی که در بالا ذکر شد همراه نباشد، به خودی خود بعد از مدت کوتاهی برطرف خواهد شد.

وی نسبت به اقدامات خودسرانه برخی خانواده‌ها برای کاهش علامت‌های هنگام دفع در نوزادان هشدار داد و اضافه کرد: تحریک مقعدی با استفاده از گوش‌پاک‌کن، روغن زیتون، انگشت و یا صابون می‌تواند برای نوزاد مشکلات جدی به همراه داشته باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه شروع درمان خودسرانه یبوست برای نوزادان هیچ توجیهی ندارد اضافه کرد: زور زدن نوزاد هنگام دفع بیماری نیست که نیازمند مداخله درمانی داشته باشد ضمن اینکه استفاده از دارو‌های درمان یبوست برای کودکان کمتر از یکسال ممنوعیت مصرف دارد.

فوق تخصص گوارش کودکان دانشگاه با بیان اینکه والدین برای اطمینان خاطر از سلامت دستگاه گوارش کودک بهتر است پیش از هر اقدام خودسرانه‌ای با پزشک متخصص مشورت کنند ادامه داد: در صورت بروز مشکل نیز استفاده از پروبیوتیک‌ها، منع استفاده از پروتئین‌های گاوی و تغییر رژیم غذایی مادر (در کودکانی که از شیر مادر استفاده می‌کنند) بانظر پزشک اثربخش است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->