قتل مرموز مردی که می‌خواست خواهرش را به کمپ ترک اعتیاد ببرد دستگیری متهم به سرقت ۳۰۰ میلیارد ریالی در مشهد | پیرزن مالباخته سارق را شناسایی کرد گل خوردنی برای درمان بیماری‌ها تولید می‌شود جزئیاتی از فوت مشکوک سام زارعی، دانش آموز شیرازی در منزل زلزله ۴ ریشتری سپیدان فارس را لرزاند (۲۸ مهر ۱۴۰۴) تصادف مرگبار در خراسان جنوبی ۲ کشته بر جای گذاشت (۲۸ مهر ۱۴۰۴) متخصص چشم: ساعت ۱۰ شب به بعد موبایل را کنار بگذارید اختلاف خانوادگی و کودک‌آزاری بیشترین تماس‌ با اورژانس اجتماعی مرگ روزانه یک نفر به دلیل سرطان پستان در خراسان رضوی دستگیری ۲۲ نفر از اراذل در خمینی‌شهر اصفهان (۲۸ مهر ۱۴۰۴) جیره‌بندی آب در تهران، شایعه یا واقعیت پیش‌رو؟ کاهش عوارض پوکی استخوان با تقویت عضلات بدن | عضله‌های قهرمان حافظ ستون بدن کرونا در صدر ویروس‌های تنفسی کشور طی هفته گذشته (۲۸ مهر ۱۴۰۴) عظیمی‌راد: اسناد بالادستی و رهبر انقلاب محدودیتی برای سن تربیت معلم قائل نیستند آمار نگران‌کننده آنفلوانزا در بیمارستان‌ها، نشانه ضعف سیستماتیک در نظام سلامت است صدور کیفرخواست پرونده ناپدیدشدن «سما جهانباز» در شیراز (۲۸ مهر ۱۴۰۴) راوی تاریخ نزدیک | یادی از محمود حکیمی که آثار مهمی درباره میرزا محمدتقی‌خان فراهانی به نگارش درآورده است صدور هشدار نارنجی هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی نقاط کشور (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بحرانی جدی که همه کودکان ایرانی را تهدید می‌کند شهروندان مشهدی از برخی رفتارهای بدون ضابطه در مدارس پسرانه گلایه دارند | نمره مو چند؟! درد مداوم استخوانی کودکان باید جدی گرفته شود کاهش ۶۹.۱ درصدی بارش‌ها در کشور، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته پلیس فتا: پزشک‌نمای اینستاگرامی فراری را شناسایی کنید + عکس افزایش ۲برابری میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان، طی دو دهه آینده در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۸ مهر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار پراکنده در برخی نقاط استان لبنیات فله، خطر جدی برای سلامت بدن وضعیت ایمنی برخی مدارس غیردولتی خراسان رضوی همچنان لنگ می‌زند | غیردولتی‌ها در  بن بست ایمنی منابع پاداش پایان خدمت بازنشستگان دانشگاه‌های علوم پزشکی تأمین شد (۲۸ مهرماه ۱۴۰۴) باز هم انتقاد از واریز قطره‌چکانی معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی
سرخط خبرها

کرونا و تنقلات/ آیا چیپس و پفک هم ناقل کروناست

  • کد خبر: ۲۳۴۷۵
  • ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۱
کرونا و تنقلات/ آیا چیپس و پفک هم ناقل کروناست
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره ناقل بودن مواد خوراکی مانند چیبس، پفک و لواشک به ویروس کرونا توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره تقویت سیستم ایمنی بدن در روز‌های کرونایی گفت: باتوجه به بروز ویروس کرونا برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیازمند یک رژیم غذایی سالم هستیم.

 

وی افزود: در این روز‌های کرونایی‌ یا روز‌های عادی وقتی که تنقلات را در رژیم غذایی جایگزین می‌کنیم به این معناست که یا داریم میزان بیشتری انرژی علاوه بر نیاز بدن دریافت می‌کنیم یا اگر این طور نباشد جایگزین مواد غذایی سالمی می‌شود که باید در میان وعده‌ها مصرف شوند.

 

جوزدانی تصریح کرد: برای مثال افراد در میان وعده‌ها به طور معمول از شیر، میوه جات، انواع مغز‌ها استفاده می‌کنند، اما اگر تنقلاتی مانند چیبس، پفک و ... را جایگزین کنیم قطعا داریم از مواد غذایی سالم کمتر استفاده می‌کنیم یا بیشتر از نیاز بدن مصرف می‌کنیم که در نهایت باعث افزایش وزن بدن و چاقی خواهد شد.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: افزایش وزن و چاقی عاملی است که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند به این علت که در واقع اضافه وزن یکی از عواملی است که باعث می‌شود فاکتور‌های التهابی به خصوص بافت چربی در بدن ترشح کنند که این فاکتور‌های التهابی خودشان در واقع می‌توانند عاملی باشند که بدن را در برابر بسیاری از بیماری‌ها تضعیف کنند.

 

جوزدانی ادامه داد: یکی دیگر از مضرات چاقی و مصرف تنقلاتی مانند چیبس و پفک می‌تواند باعث سوق دادن فرد به سمت فشار خون بالا و بقیه بیماری‌های خطرناک شود. در این روز‌ها مخصوصا اگر کسی فشار خون لب مرزی داشته باشد با مصرف این تنقلات به علت نمک و چربی اشباح فشار خون آن‌ها بالا می‌رود و سیستم ایمنی بدنشان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به ناقل بودن تنقلاتی مانند چیبس و پفک گفت: تنقلاتی مانند چیبس و پفک نمی‌توانند باعث انتقال بیماری کرونا شوند، اما مواد غذایی که در کارخانه‌ها بسته بندی می‌شوند در طول تولید وارد چرخه تولید شده و با انجام شدن فرآوری و بسته بندی روی آن‌ها ممکن است کرونا طی جا به جا شدن، روی بسته بندی‌ها بنشیند.

 

حسنی // ویروس کرونا؛ آیا تنقلات می‌توانند ناقل آودگی باشند؟

 

جوزدانی افزود: مواد خوراکی مانند پفک تا زمانی که باهم ترکیب، پخت و بسته بندی می‌شوند دیگر دست انسانی داخل آن‌ها دخالت نداشته و تمامی آن‌ها توسط ماشین آلات انجام می‌شوند؛ بنابراین ویروس کرونا از این طریق به هیچ عنوان منتقل نخواهد شد.

 

وی ادامه داد: چیبس و پفک باید همانند برخی موادغذایی یا سایر موادی که از بیرون خریداری می‌کنیم و ظروف آن‌ها را می‌شوییم این مواد را هم حتما بعد از تهیه و خرید شستشو دهیم؛ البته توصیه می‌شود تا ۲۴ ساعت خرید‌ها را وارد خانه نکنیم و داخل پارکینگ و جای مطمئن و پاکیزه قرار دهیم و بعد داخل خانه بیاوریم و ضدعفونی شان کنیم تا باعث انتقال ویروس کرونا نشوند.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: بنده توصیه می‌کنم اگر افراد تمایل به مصرف تنقلات دارند از ذرت‌های بو داده استفاده کنند؛ چرا که میزان انرژی دریافتی از این مواد به مقدار چیبس و پفک بسیار کم بوده و سالم‌تر از آنهاست؛ البته این ذرت‌های بود داده را می‌توان در خانه هم آماده کرد و نک و روغن کافی و با مقدار کم به آن‌ها هنگام پخت اضافه کرد.

 

جوزدانی درباره صحت داشتن یا نداشتن لواشک‌های ناقل ویروس کرونا گفت: اگر لواشک معمولا به صورت کارخانه‌ای و مکانیزه تولید شود همانند چیبس و پفک دیگر دست انسانی داخل آن دخالت نداشته و باید به خوبی بعد از خرید شسته شوند.

او گفت: بنده به افراد توصیه می‌کنم به هیچ عنوان در این روز‌ها از مواد غذایی باز استفاده نکنند یا در صورتی که تهیه می‌شوند حتما آن‌ها را گرم کنیم تا اگر آلودگی دارند باعث انتقال ویروس کرونا نشوند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: مواد خوراکی مانند آجیل بعد از تهیه و خرید مجدد روی گاز یا داخل فر گرم می‌شوند، اما مواد بازی مانند لواشک یا سایر مواد غذایی دیگر بهتر است به هیچ عنوان تهیه و مصرف نشوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->