هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که در فصل تابستان نباید بخورید

  • کد خبر: ۲۴۳۹۶۴
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
خوراکی‌هایی که در فصل تابستان نباید بخورید
مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های با طبع گرم‌وخشک در تابستان ممکن است اثرات منفی بر سلامت و تعادل مزاج بدن داشته باشند و از نگاه طب سنتی برخی غذا‌ها در این فصل نباید مصرف شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، از نگاه متخصصان طب سنتی، در ایام گرم فصل تابستان، توجه به تعادل مزاج بدن اهمیت زیادی دارد. در طب سنتی ایرانی، تابستان دارای مزاج گرم‌وخشک است؛ بنابراین باید تا حد ممکن، از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارات بدن را افزایش می‌دهند و موجب خشکی پوست بدن می‌شوند، پرهیز کرد.

مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های گرم و خشک در تابستان و ایام گرم سال می‌تواند اثرات منفی بر سلامت و تعادل مزاج بدن داشته باشد. افزایش حرارت و خشکی پوست، تعریق بیش از حد، اختلالات گوارشی، تشنگی مداوم، مشکلات پوستی، خواب ناآرام و بی‌کیفیت و افزایش احتمال بیماری‌های قلبی بخشی از تبعات رعایت نکردن تغذیه در فصل گرما است.

غذا‌های گرم و خشک: مصرف زیاد گوشت قرمز به دلیل مزاج گرم و خشک آن می‌تواند باعث افزایش گرمی و خشکی در بدن شود. همچنین غذا‌های سرخ‌کردنی مانند سیب‌زمینی سرخ‌شده، فلافل و ... به دلیل داشتن طبیعت گرم، توصیه نمی‌شوند. تخم‌مرغ نیمرو و املت تخم‌مرغ نیمرو و املت هم به دلیل مزاج گرم و خشکی که دارند، باید کمتر مصرف شوند.

ادویه‌های تند و چاشنی‌های گرم: مصرف ادویه‌های گرم مانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران و سس‌های تند می‌تواند باعث افزایش گرمای بدن شود. مصرف زیاد شیرینی‌ها و دسر‌ها مخصوصاً آنهایی که دارای شکر فراوان هستند هم می‌تواند گرمی بدن را افزایش دهد. حتی مصرف شکلات، عسل و کشمش بهتر است محدود شوند و یا کمتر مصرف شوند. خیلی از افراد دوست دارند در وعده صبحانه عسل بخورند یل آن را در چاب بریزند و بنوشند، اما باید بدانیم که عسل دارای طبیعت گرم و خشک است و مصرف آن در فصل تابستان که فصلی با مزاج گرم و خشک است، می‌تواند حرارت و خشکی بدن را افزایش دهد.

شربت‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی شیرین نیز دارای طبیعت گرم هستند و بهتر است از آنها پرهیز شود. همچنین خوراکی‌هایی مثل سبزیجات تند مثل سیر، پیاز، تره، نعناع، شاهی و شوید که مزاج گرمی دارند، مصرف زیادشان در روز‌های گرم سال مناسب نیست و توصیه نمی‌شود.

نوشیدنی‌های گرم: مصرف زیاد چای و قهوه به دلیل طبیعت گرم و خشک آنها می‌تواند باعث افزایش گرمی و خشکی در بدن شود. همچنین الکل به شدت گرم و خشک است و مصرف آن در تابستان می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

توصیه‌های مهم برای خوراکی‌های مناسب

از نگاه طب سنتی، در فصل گرما باید بیشتر از خوراکی‌های با طبع سرد و‌تر مصرف کرد تا هم آب بدن تامین شود و هم در طول روز احساس خستگی و گرما و تشنگی نکنیم و هم شب‌ها خواب راحت‌تر و آرام‌تری داشته باشیم.

با رعایت یک سری توصیه‌های تغریه‌ای و پرهیز از مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های گرم و خشک، می‌توان تعادل مزاج بدن را در تابستان حفظ کرد و از بروز مشکلات مرتبط با گرمازدگی، خشکی پوست و سایر عارضه‌های احتمالی جلوگیری کرد.

میوه‌های آبدار و خنک: در فصل تابستان مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه، خیار، خربزه و کاهو که دارای مزاج سرد و‌تر هستند، توصیه می‌شود.

سبزیجات تازه: سبزیجاتی مثل کاهو، کدو، خیار و نعناع به دلیل داشتن طبیعت سرد و‌تر مناسب هستند.

نوشیدنی‌های خنک و طبیعی: شربت‌های طبیعی و سنتی مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر و شربت بیدمشک که خاصیت سرد و‌تر دارند، می‌توانند بهترین گزینه‌ها برای فصل گرما باشند. دوغ طبیعی و کم‌نمک هم به دلیل داشتن طبیعت سرد و تر، مناسب این فصل است.

مصرف غذا‌های سبک و ساده: آش‌های ساده و سبزیجاتی با طبیعت سرد و تر، مناسب تابستان هستند.

لبنیات: ماست و دوغ دارای طبیعت سرد و‌تر هستند و خوردن‌شان در این فصل هم توصیه می‌شود و هم بسیار لذت‌بخش است.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->