رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی با اصلاح سیستم روشنایی معابرسطح شهر مشهد اجرای پروژه نوسازی روشنایی شهر مشهد نویدبخش صرفه‌جویی انرژی است امضای قرارداد نوسازی روشنایی شهرستان مشهد با سرمایه‌گذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی صرفه‌جویی ۷۵درصدی مصرف برق مشهد با استفاده از تکنولوژی نوین LED + ویدئو قبل از جراحی بینی از اصالت دستگاه‌های پزشکی مطمئن شوید! جنایت خونین پسر ۱۸ ساله مست در تهرانسر(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط دلبر، ماده یوز توران پایدار است کشف ۲۹۰ کیلوگرم مواد مخدر در گمرک دوغارون تایباد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) تنبیه بدنی دانش‌آموزان با شیلنگ | فرد خاطی به تخلفات اداری معرفی شد+ویدئو جسد کشاورز ۷۰ ساله اهل فریدونکنار در رودخانه کشف شد صدور هشدار سطح زرد هواشناسی برای خراسان رضوی (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) چه کسانی از شرکت در آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۴، محروم شدند؟ اجرای مانور مشترک نظارت بر پاکسازی کالا‌های قاچاق در مشهد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) توصیه‌ای برای بهبود خواب سالمندان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | آلودگی هوا در راه مشهد کاهش مراجعات اهداکنندگان خون در روزهای پایانی سال شمار جان‌باختگان گازگرفتگی در خراسان‌رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) آمادگی اورژانس ۱۱۵ مشهد جهت خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران امام رضا (ع) افزایش کلاهبرداری با شگرد خدمات مسافرتی در آستانه نوروز | ارجاع ۲۷۰ پرونده در ۴ روز اجرای طرح صدور گواهی ولادت الکترونیک در کشور بازداشت ۳ متهم در پیگیری ۲ پرونده سرقت | «ریش طلایی» دستگیر شد ثبت ۱۶ هزار گزارش تخلف رانندگی در کشور توسط بازرسان نامحسوس طی شش‌ماهه دوم ۱۴۰۳ اختلاف حساب موجر و مستأجر منجر به قتل زن صاحب‌خانه شد مدیرکل بهداشت کمیته امداد: خدمات بستری مددجویان رایگان می‌شود روزانه در کشور، ۴۸ نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند کمبود پزشک در تعطیلات نوروز معضل جدی برای کشور است پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف کشور | دما افزایش می‌یابد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) تشدید بازرسی‌ها جهت شناسایی مداخله‌های درمانی غیرپزشکان توقیف گواهینامه متخلفان حادثه‌ساز در سفر‌های نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

آیا با شست و شوی میوه آفت کش ها از بین می روند؟

  • کد خبر: ۲۴۸۷۰۵
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
آیا با شست و شوی میوه آفت کش ها از بین می روند؟
بر اساس یک تحقیقی ۲۰ درصد از ۵۹ دسته میوه و سبزیجات مختلف دارای باقیمانده آفت کش‌ها در سطوحی هستند که خطرات قابل توجهی برای مصرف‌کنندگان دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، شواهد اخیر نشان می‌دهد شستن میوه‌ها قبل از خوردن، مواد شیمیایی سمی مختلفی را که معمولاً در کشاورزی استفاده می شود از بین نمی‌برد. مقاله‌ای در مجله Nano Letters در انجمن شیمی آمریکا، در بحبوحه بحث‌های جاری درباره میزان آلودگی مواد غذایی با آفت‌کش‌ها و خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با رژیم غذایی ثابت که شامل باقیمانده‌های آفت‌کش‌ها است، منتشر شده است.

آیا شستن میوه‌ها کافی است؟

در ماه مه، Consumer Reports اعلام کرد که بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های جمع آوری شده توسط وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) مشخص کرده است که ۲۰ درصد از ۵۹ دسته میوه و سبزیجات مختلف دارای باقیمانده آفت کش ها در سطوحی هستند که خطرات قابل توجهی برای مصرف‌کنندگان دارد.

هدف اصلی مقاله جدید به اشتراک گذاشتن جزئیات فنی فرآیندی است که نویسندگان برای تشخیص ردیابی آفت کش ها در غذاها توسعه داده اند. به گفته نویسندگان، یافته‌های اساسی در مورد ناکارآمدی شستشوی میوه‌ها برای مصرف‌کنندگانی که ممکن است به شیوه‌های ایمنی غذایی ناکافی تکیه کنند، مهم است.

به نقل از گاردین، شستشو میوه‌ها نمی‌تواند آفت کش‌ها را به طور کامل حذف کند. به عنوان مثال، هنگام استفاده از این تکنیک برای بررسی یک سیب، محققان گفتند نتایج تصویربرداری ثابت می‌کند که آفت کش ها به عمق بافت میوه نفوذ می‌کنند.

با استفاده از فناوری توسعه یافته، نویسندگان گفتند که وقتی پوست سیب به همراه مقداری از لایه پالپ برداشته شد، آلودگی آفت‌کش‌ها کاهش یافت.

دونگدونگ یی، استاد دانشکده شیمی چین در دانشگاه کشاورزی آنهویی، می‌گوید: «این مقاله که در راستای گسترده ایمنی مواد غذایی قرار دارد، تلاش می‌کند تا راهنمایی‌های بهداشتی را به مصرف‌کنندگان ارائه کند. تحقیقات نشان می‌دهد که به جای ایجاد دلهره بی‌رویه، پوست کندن میوه می‌تواند به طور موثر تقریباً تمام باقی مانده‌های آفت‌کش را از بین ببرد، برخلاف روش شستشو که اغلب توصیه می‌شود.

مایکل هانسن، دانشمند ارشد Consumer Reports، می‌گوید: «این فناوری جدید می‌تواند برای دانشگاهیان و دانشمندان در درک بهتر ماندگاری آفت کش ها در غذاها و نحوه محافظت بهتر از مصرف‌کنندگان مفید باشد.»

خطرات سلامتی ناشی از آفت کش ها در چندین مقاله ثبت شده است، اما بیشتر آن ها به جای رژیم غذایی، با قرار گرفتن در معرض شغلی سروکار دارند. وزارت کشاورزی آمریکا و سازمان غذا و دارو معتقدند که باقی مانده آفت کش ها در غذاها اگر در محدوده قانونی قرار بگیرند، به طور کلی برای سلامتی نگران کننده نیستند.

هر دو آژانس ده‌ها سال است که سطوح باقی مانده آفت‌کش‌ها را در غذاها بررسی می‌کنند و یافته‌های خود را سالانه گزارش می‌دهند.

در جدیدترین گزارش برنامه داده‌های آفت‌کش وزارت کشاورزی آمریکا ، ۹۹ درصد غذاهای آزمایش‌شده دارای بقایایی هستند که در محدوده قانونی قرار دارند و بنابراین خطری برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد نمی‌کنند و ایمن هستند.

اما برخی سازمان‌های مصرف‌کننده مانند Consumer Reports معتقدند که محدودیت‌های قانونی برای باقی‌مانده آفت‌کش‌ها بسیار بالا هستند.

وزارت کشاورزی آمریکا گزارش داد که بیش از ۷۲ درصد از بیش از ۱۰۰۰۰ نمونه غذا دارای بقایای آفت کش قابل تشخیص بودند.

مقاله جدید نشان می‌دهد که شستشو به تنهایی برای حذف آفت‌کش‌ها از میوه‌ها کافی نیست و پوست‌گیری می‌تواند راهکار موثر‌تری باشد. با این حال، انتخاب محصولات ارگانیک و کاهش مصرف محصولات پرخطر نیز می‌تواند به کاهش مواجهه با آفت‌کش‌ها کمک کند. مصرف‌کنندگان باید با آگاهی از این موضوعات، تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد خرید و مصرف مواد غذایی بگیرند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->