۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان

  • کد خبر: ۲۴۹۷۶۳
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان
وزیر آموزش و پرورش با صدور پیامی به مناسبت روز جهانی سوادآموزی گفت: آمار باسوادی ۶ ساله و بالاتر کشور از ۴۷.۵ درصد سال ۱۳۵۵ به حدود ۹۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته که این عدد گواه شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در متن پیام علیرضا کاظمی آمده است: روز جهانی سوادآموزی، نماد اراده کشور‌های جهان در مقابله و مبارزه با جهل، نادانی و آگاه‌سازی مردم نسبت به راه‌های رشد، بالندگی، حفظ و حراست از کرامت انسانی است. بدیهی است مبارزه با بی‌سوادی نه تنها در مقوله استقلال فرهنگی از گام‌های مهم قلمداد می‌شود، بلکه در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

جمهوری اسلامی ایران با تأسی از آموزه‌های دینی و به استناد حدیث شریف "طَلبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلی کلِّ مُسلمٍ و مُسلِمةٍ - آموختن علم بر هر مرد و زن مسلمان واجب است" با فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی (ره) بطور گسترده و فراگیر اقدام به سوادآموزی کرد تا جایی که، آمار باسوادی ۶ ساله و بالاتر کشور از ۴۷.۵ درصد سال ۱۳۵۵ به حدود ۹۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش داد که این عدد گواه شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان است.

وی در ادامه آورده است: بعد از رحلت حضرت امام خمینی (ره)، امام خامنه‌ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی رسالت نهضت سوادآموزی را در درجه اول «توسعه سواد» و در درجه دوم «تعمیق سواد» بیان کردند. برای تعمیق سواد که به عبارتی با کاربردی کردن سواد و اثر سواد در اصلاح سبک زندگی معنا می‌یابد کتاب‌ها و دوره‌های مختلفی طراحی و تدوین شد که هم اینک نیز در تدریس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این جریان بالنده در ایران اسلامی همچنان ادامه دارد و با توجه به اقتضائات زمان بروز آوری می‌شود تا جایی که در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ماموریت جدیدی برای نهضت سوادآموزی علاوه بر ریشه‌کنی کامل بی‌سوادی مطلق دیده شده و قرار است اساسنامه نهضت علاوه بر مورد مذکور، آموزش‌های همگانی را بر اساس مفاهیم جدید دنبال کند. با این حرکت ایران اسلامی جزو معدود کشور‌های جهان خواهد بود که صاحب سازمانی برای آموزش‌های دائمی و همگانی خواهد بود.

حال سازمان نهضت سوادآموزی با کوله‌باری از تجربه می‌تواند الگویی الهام بخش برای کشور‌های مختلف باشد و تجربه خود را برای داشتن دنیایی بهتر، با درک متقابل و صلح پایدار در اختیار جامعه جهانی قرار دهد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین در پایان نیز آورده است: در آستانه سالروز جهانی سوادآموزی، از تلاش‌های خدمتگزاران عرصه سواد و سوادآموزی سپاسگزاری می‌کنم. امیدوارم با همدلی، همگرایی و وفاقِ همه دلسوزان عرصه تعلیم و تربیت، نظام یکپارچه آموزش را از اوان کودکی تا بزرگسالی ایجاد و دسترسی همگان را به این خدمت اجتماعی فراهم کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->