یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد

  • کد خبر: ۲۵۱۷۲۰
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد
دکتر محمد احمدیان - دبیر قرارگاه جوانی جمعیت در خراسان رضوی

حوزه‌های جوانی جمعیت و سلامت خانواده به‌عنوان دو بحث کاری بسیار مهم در قالب اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده با مراقبت‌های گروه‌های سنی مختلف، در سرلوحه کاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است. محصول اقدامات انجام‌شده در حوزه سلامت خانواده این دانشگاه منجر به توسعه اقدامات سلامت‌محور، تقویت سلامت گروه‌های مختلف سنی، مداخله بهنگام در زمان وقوع اشکالات و اختلالات و افزایش آگاهی‌های سنین مختلف در حوزه بسیار مهم سلامت شده است.

این امری بدیهی است که جمعیت جوان به‌عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار هر کشور به شمار می‌رود. نیروی مولد و جوان یکی از پایه‌های اصلی قدرت و رشد جامعه در تمامی حوزه‌ها به‌حساب می‌آید و در همین زمینه باید اشاره کنیم که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های سرمایه انسانی، وضعیت سلامت مردم است. نسل جوان منبعی ارزشمند برای توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی کشور است از ۷۳ماده قانون جوانی جمعیت، ۴۳ماده مربوط به حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

رهبر معظم انقلاب، جمعیت‌شناسان و اندیشمندان کشور بسیار بر این مسئله تأکید کرده‌اند که چنانچه برای روند کاهشی باروری در دهه‌های اخیر چاره‌اندیشی نشود، موجب کاهش سهم جوانان از جمعیت کشور و افزایش سالمندی جمعیت می‌شود این مسئله از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی تبعات منفی برای کشور دارد، به‌طوری که از آن به عنوان «ابربحران» یاد می‌شود.

جوانان به‌عنوان نیروی کار فعال و مولد، می‌توانند به رشد اقتصادی کشور کمک کنند؛ زیرا افزایش اشتغال و مشارکت جوانان در بازار کار می‌تواند به تولید و بهره‌وری بیشتر منجر شود. علاوه بر این، جوانان معمولا با ایده‌ها و نوآوری‌های جدید همراه هستند. این خلاقیت می‌تواند به توسعه فناوری، کارآفرینی و بهبود فرایند‌های تولید و خدمات کمک کند.

نسل جوان معمولا به دنبال تغییرات اجتماعی و فرهنگی است. این نسل می‌تواند به‌عنوان محرک تغییر در جامعه عمل کرده و به بهبود اوضاع اجتماعی و فرهنگی کمک کند.

جوانان با مشارکت در فرایند‌های سیاسی و اجتماعی می‌توانند نظرات و خواسته‌های خود را به گوش مسئولان برسانند و بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیرگذار باشند. آنها با کسب مهارت‌های جدید و تحصیلات عالی می‌توانند به بهبود کیفیت نیروی کار و افزایش توانمندی‌های اقتصادی کشور کمک کنند.

نسل جوان می‌تواند با ایجاد کسب‌وکار‌های جدید و کارآفرینی، به ایجاد شغل و کاهش بیکاری در جامعه کمک کند.
آنها می‌توانند با ترویج ارزش‌های اجتماعی مثبت مانند همکاری، همبستگی و مسئولیت‌پذیری، به تقویت بنیان‌های اجتماعی کشور کمک کنند.

به همین دلیل نمایندگان مجلس شورای اسلامی باهدف حفظ جوانی جمعیت، رفع موانع ازدواج و فرزندآوری و ترغیب خانواده‌های ایرانی به فرزندآوری و جلوگیری از پیامد‌های منفی پیری جمعیت، در سال۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ماده و ۸۱تبصره را تصویب کردند.

در این قانون، برای تمامی دستگاه‌های اجرایی تکالیفی تعیین شده است که آنها را موظف به اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های مرتبط با خانواده و فرزندآوری می‌کند. تمامی بخش‌نامه‌های اجرایی مرتبط به شهرستان‌های تابعه ابلاغ شده‌اند و در حال اجرا هستند، البته در بعضی موارد به‌دلیل نقص در منابع مالی یا زیرساختی یا ناهماهنگی بین دستگاه‌ها، مشکلاتی برای اجرا وجود دارد که در حال پیگیری در قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه و کمیته‌های تخصصی آن و عقد تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سایر نهاد‌ها و سازمان‌ها هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->