قدردانی از افرادی که در تهیه سند حقوق و مسئولیت شهرنشینی حضور فعال داشتند، بخشی از جلسه علنی روز گذشته شورای شهر مشهد بود؛ سندی که به گفته شهردار مشهد، مجموعه مدیریت شهری تلاش می کند امانت دار خوبی برای اجرای آن باشد.
در این رابطه رئیس شورای شهر با استناد به رونمایی از این سند در تیرماه و با حضور معاون رئیس جمهور و جمعی از مسئولان، از آن به عنوان اتفاقی مبارک در حوزه مدیریت شهری و شورای پنجم یاد کرد و افزود: این اولین بار بود که سند یاد شده در کشور تدوین و رونمایی شد و این سند، محصول کار شبانه روزی مجموعه های مختلف و همکاران ما بود.
محمدرضا حیدری افزود: برای تدوین این سند، مراکز مختلفی همراهی کرده و کارگروه ها و نشست های تخصصی بسیاری برگزار شد.حیدری سند منشور حقوق شهرنشینی را نقشه راه شهرداری مشهد دانست و تأکید کرد: شهرداری باید برای تبدیل این سند به برنامه و فعالیت اجرایی پیش گام باشد. برای اجرایی کردن سند، قطعا شهرداری نخستین مخاطب است. وی گفت: بر اساس قانون نظام شورایی، شورای شهر می تواند در راستای حقوق مردم، وظایف و برنامه های اجرایی دیگر دستگاه ها را بررسی کند و گزارش آن را به مردم ارائه دهد.
گزارش به مردم در پایان سال دوم شورا
او افزود: با توجه به همین اصل در پایان سال دوم شورای شهر مشهد، به موضوع دستگاه ها برحسب وظایف قانونی شورا ورود خواهیم کرد و گزارش هایی به مردم ارائه می کنیم.
حیدری افزود: از شهردار مشهد می خواهیم این سند را برای اجرا به تمام حوزه های شهرداری ابلاغ کند.
سندی وزین و قابل اجرا
در ادامه جلسه، سند حقوق شهرنشینی مشهد به منظور اجرا توسط رئیس شورای شهر به شهردار تحویل و ابلاغ شد. شهردار مشهد نیز پس از دریافت ابلاغ سند حقوق شهرنشینی گفت: این سند در قالب سندی روشمند و قابل اجرا ارائه شد و از افرادی که در تدوین آن فعالیت داشتند، تشکر می کنم. در تهیه این سند افراد و صاحب نظرانی توانمند مشارکت داشتند و همین مسئله به ما اطمینان می دهد که سندی وزین، قابل اجرا و قابل اطمینان در دست داریم.
محمدرضا کلائی ادامه داد: در آیین رونمایی از این سند به سه نکته اشاره کردم و لازم است دوباره آنها را اعلام کنم؛ اگر این سند در بهترین وجه، متمم اجرایی نداشته باشد سند ابتری است. سند وظایف اجرایی شهرداری در عمل نیز همین متمم اجرایی است.
وی افزود: معاونت برنامه ریزی این موضوع را در دستو رکار خود قرار داده است. البته بخش هایی از آن در برنامه عملیاتی شهرداری درنظر گرفته شده است؛ با این حال باید جامعیت آن به منظور برنامه ریزی در متمم برنامه لحاظ شود. وی به دومین نکته درباره سند اشاره کرد و گفت: تقسیم این سند به موضوعات خردتر و عملیاتی تر نکته دومی است که بر آن تأکید می کنم و اینکه نباید از خطر کلی گویی در سندها غافل شد. او تصریح کرد: اگر این سند به زبان ساده برای مردم بیان نشود و مردم سند را مرجع مطالبه گری های خود ندانند، گویی این سند وجود ندارد. بنابراین نکته سوم در راستای اجرایی شدن این سند، آن است که منشور حقوق شهرنشینی در زندگی مردم جاری شود تا مبنایی برای رفتارهای شهرنشینی باشد.
وی با اشاره به اینکه «تلاش می کنیم امانت دار خوبی برای این سند باشیم»، بیان کرد: امیدواریم حق مطلب را در اجرای سند شهرنشینی شهر مشهد ادا کنیم. به این نکته نیز اشاره می کنم که پیشنهاد این طرح و پیگیری مجدانه برای اجرای آن در شورای پنجم صورت گرفت که در این راستا باید از شورای پنجم قدردانی کرد.