پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
نتیجه پژوهش دانشگاهی درباره کرونا

۷۴ درصد مردم در حد زیاد، رفتار‌های پیشگیرانه فردی داشتند

  • کد خبر: ۲۹۴۵۶
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
۷۴ درصد مردم در حد زیاد، رفتار‌های پیشگیرانه فردی داشتند
مدیر گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در زمان شیوع کرونا ۱۰ درصد مردم جامعه اصلا به رعایت رفتار‌های بهداشتی فردی مقید نبوده اند.
به گزارش شهرآرانیوز، احمد غیاثوند با اشاره به انجام طرح پژوهشی «وضعیت رفتار‌های پیشگیرانه مردم در سطح جامعه» و نتایج این طرح اظهارداشت: بر اساس این طرح، آغاز آموزش مهارت‌ها و توصیه‌های بهداشتی از طریق رسانه‌های جمعی از اوایل اسفند ماه، رفتار‌های پیشگیرانه مردم جامعه را می‌توان در دو سطح در نظر گرفت: سطح نخست، رفتار‌های پیشگیرانه فردی و سطح دوم، میزان رفتار‌های پیشگیرانه جمعی هستند.

وی ادامه داد: در رفتار‌های پیشگیرانه فردی که یکی از آن‌ها شستشوی مدام دست‌ها بود حدود ۹۵.۹ درصد مردم جامعه از ابتدای شیوع ویروس به این توصیه بهداشتی عمل کرده‌اند و کمتر از یک درصد در ایام عید و نیز کمتر از یک درصد اصلا مقید به ان نبوده اند.

غیاثوند تاکید کرد: یکی دیگر از رفتار‌های پیشگیرانه از ابتلاء به کرونا استفاده از دستکش بود که ۸۰ درصد مردم از ابتدای گسترش ویروس کرونا، شروع به پوشیدن دستکش کرده اند و ۸ درصد در اواخر اسفند و نیز ۲ درصد از ایام عید به بعد از دستکش استفاده کرده‌اند و همچنین ۹۸ درصد هیچ وقت از دستکش استفاده نکرده‌اند.

مدیر گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: استفاده از ماسک در بیرون از منزل هم که به عنوان سومین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا بود ۷۹ درصد از پاسخگویان از ابتدای شیوع ویروس کرونا از ماسک استفاده کردند و ۷ درصد در اواخر اسفند و نیز ۲ درصد بعد از عید از ماسک استفاده کردند و ۱۲ درصد هیچ وقت در بیرون از منزل ماسک استفاده نکرده‌اند.

وی با اشاره به روش استفاده از ژل ضد عفونی کننده یا الکل برای جلوگیری از ابتلاء به کرونا نیز بیان داشت: ۸۶ درصد مردم از ژل ضد عفونی کننده یا الکل استفاده نکرده‌اند، شش درصد هیچ وقت به چنین توصیه بهداشتی عمل نکرده اند.

غیاثوند با اشاره به روند شستشوی وسایل خریداری شده برای منزل از زمان بروز شیوع کرونا نیز گفت: ۹۲ درصد از پاسخگویان با شروع ویروس کرونا اقدام به شستشوی وسایل خریداری شده برای منزل می‌کردند و ۱.۲ درصد هیچ وقت چنین کاری را نکرده‌اند.

مدیر گروه پژوهشی مطالعات اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی نصریح کرد: براساس این طرح پژوهشی درباره رفتار‌های پیشگیرانه فردی می‌توان نتیجه گرفت حدود ۷۴ درصد مردم در حد زیاد، ۱۶ درصد در حد متوسط به انجام رفتار‌های پیشگیرانه فردی پرداخته‌اند و ۱۰ درصد مردم جامعه اصلا به رعایت رفتار‌های بهداشتی فردی مقید نیستند.

وی درباره رفتار‌های پیشگیرانه جمعی که در این طرح پژوهشی بررسی شده است نیز گفت: رعایت فاصله اجتماعی در روابط با دیگران ۸۳.۵ درصد نمونه از ابتدای شیوع ویروس به چنین توصیه‌ای عمل می‌کردند و ۱۰ درصد در اواخر اسفند به این توصیه عمل کردند و ۵ درصد بعد از عید به این توصیه عمل کردند و ۱.۵ درصد نیز اصلا فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند.

وی درباره سطح ارتباطات خانوادگی بعد از شیوع ویروس کرونا نیز گفت: حدود ۱۷ درصد مردم در قرنطینه خانگی کامل بوده‌اند و ۷۷ درصد مردم با برخی از اعضای خانواده یعنی پدر و مادر یا فرزندان رفت و آمد کرده اند و ۲.۵ درصد با خواهر و برادرشان و نیز ۱.۸ درصد با اقوام و آشنایان رفت و آمد کرده اند.
غیاثوند گفت: ۸۱ درصد مردم توصیه‌های بهداشتی جمعی را کاملا رعایت کرده و در مقابل ۹ درصد اصلا اهمیتی نمی‌دهند و ۱۷ درصد مردم در قرنطینه خانگی کامل بوده اند و ۷۷ درصد اذعان داشتند که با اعضای خانواده یعنی پدر و مادر با فرزندان رفت و آمد کرده اند.

وی در پایان گفت: حجم نمونه این پژوهش یک هزار و ٦٠٠ نفر بوده است و ۶۴ درصد نمونه پژوهش را زنان و ۳۶ درصد را مردان به خود اختصاص داده اند. این پژوهش در اسفند ٩٨و فروردین ٩٩ صورت گرفته است.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->